.

marți, 3 septembrie 2013

De ce sunt eu pro eutanasie

Sunt de acord cu eutanasierea câinilor vagabonzi violenți și sau bolnavi. Pentru că da, există specimene violente, trec și eu pe partea cealaltă de stradă ca să-i evit și nu, n-o să merg după 9 seara prin cimitir, pentru că nu-s bătută-n cap și nici nu-mi doresc să ajung mâncare de câini. Dar nu țin minte să mă fi lăsat ai mei dezlegată pe lângă câini cu potențial violent. Pentru că ai mei nu erau dobitoci. Și my mamma raised no fool.

Toată lumea are câte o părere. În momentul ăsta, fiecare încearcă să ți-o bage pe gât pe a lui. Ăia care-l plâng pe bietul copil și fiarele alea vai, ce-au putut să facă. Ăia care spun că câinii își apărau teritoriul și bunica e la fel de vinovată pentru că nu și-a supravegheat nepoții. Ăia care vin cu furci și topoare, să omorâm toți câinii, indiferent dacă mușcă sau nu, pentru că sunt un pericol public și oricând poți fi tu următoarea victimă. Ăia care țipă că și câinii au drepturi, unde s-au dus banii de sterilizări? N-avem destule adăposturi, să ne adunăm mai întâi aurolacii de pe stradă, de ce să ne pese de câini când orfelinatele sunt pline, de ce să nu electrocutăm și bunica.

Cum nu se ajunge la nici un consens, eu zic să ne batem între noi. Facem două tabere, una pro câini și una pro copii și să ne luăm jugulara unul altuia, ne mușcăm între noi, ba chiar punem copiii să muște câini și invers ca să dovedim care-i mai rău și care face mai multe victime. Și dup-aia ne certăm și pe pedofili, pe dobitocii care nu-și castrează câinii, dar îi duc să facă sex cu cățele maidaneze de prin parcuri, pe mamele care-și aruncă copiii la gunoi, pe ăia de la garaje care cresc viței, nu câini, ca să le păzească mașina, pe ăia care-și lasă plozii cu aragazul deschis și dup-aia se-ntreabă cum de le-a luat casa foc și le-au murit toți copiii, mă rog, pe chestii din astea care pot fi aduse drept argumente într-o ceartă liniștită în care ne linșăm unii pe ceilalți pentru că avem păreri diferite și ne place mai mult să scriem decât chiar să facem ceva. Gen să ne castrăm câinele din casă și să-i tăiem biluțele lu` ăla care-și violează plodul. Să ducem câinii fără stăpân în adăposturi sau să-i adoptăm și să pedepsim - măcar conform legii prezente - părinții neglijenți. Sau. Sau. Sau.

Iar ăia care se plâng că nu există destul loc în adăposturi sunt foarte dezinformați. Am dus vreo 5 câini la adăpost, doi au fost adoptați într-o săptămână și, dacă ar exista formalități mai puține, care să nu presupună autorizație de la primărie, probabil că și ăia care se-nvârt în jurul locului unde lucrez ar fi ajuns la același adăpost. Locuri sunt. Hârțogăraia te omoară.

O să fiu de acord cu omorârea tuturor câinilor maidanezi, indiferent dacă sunt violenți sau nu, de-abia într-un anumit moment: când  să se aprobe hai nu, pedeapsa capitală, că cică suntem totuși oameni, dar măcar castrarea celor care ajută la creșterea populației de maidanezi și a celor care își omoară copiii voit sau din neglijență. Că suntem oameni, și cică ar trebui să gândim mai mult.

Pân` la următoarea revelație, la bună vedere!

10 comentarii:

  1. Eu sunt pentru uciderea neconditionată, organizată, sau dezorganizată a tuturor câinilor fără stăpân. După aia o să regret și o să mă iert.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu știu de ce mă cam îndoiesc de asta

      Ștergere
    2. Pen'ca stii ca sunt o inima miloasa?!
      Mdea, nu i-as ucide pe toti ci pe aia de care zici tu. Dar sa stii ca uciderea sau eutanasierea daca vrei tu, trebuie sa inceapa ieri.

      Ștergere
    3. vezi? știam eu :P

      am auzit. zvonuri. poate nu, totuși.

      Ștergere
  2. Problema noasta e ca in loc sa incep dintr-un punct si sa reparam ceva, cat si cum s-o putea, stam la dezbateri sa descoperim vinovatii, de parca asta ne rezolva magic problemele. Bine eu inca nu am inteles toate sensurile din balada nationala, in care ciobanul, care se presupune ca e un arhtip al natiei, in loc sa ia naibii masuri sa nu il omoare ceilalti doi, discuta cu oaia si isi scrie testamentul cosmic. Mno nu crez sa ne fi schimbat , mult intre timp ca natie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. se pare că balada națională definește pe termen lung națiunea. foarte lung.

      Ștergere
  3. In tarile civilizate, cainii sunt eutanasiati intr-o perioada de timp care difera de la un stat la altul, daca nu sunt revendicati sau adoptati.
    In Bucuresti, unde sunt foarte multi, aceasta e singura solutie.
    Sigur ca o sa fie un compromis si de data asta pentru ca romanii sunt fricosi si toleranti si nu iau masuri radicale decat atunci cand le ajunge cutitul sau caninul maidanezului la os.
    Bineinteles ca in Bucuresti aceasta problema nu va fi rezolvata in urmatorii 10 ani, decat poate daca va fi depistat vreun caine turbat si atunci trebuie omorati toti sau daca va fi muscat vreun demnitar sau o ruda de-a lui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. în țările civilizate, câinii nu sunt omorâți cu bâta, sârma ghimpată sau injecții cu apă. nici sterilizările nu se fac pe viu.
      românii sunt cruzi și vor să facă bani inclusiv din moarte.

      Ștergere
  4. Asa e, azi in Romania se vinde orice, fara discernamint.. Orice care sa speculeze orice, inclusiv mila.. Asta e, mai avem de parcurs ceva ani lumina pina la civilizatie..
    Orice s-ar rezolva daca nu ar fi interese, adica bani multi de stors, din orice..Ziceai ca mai trebuie o revolutie? Cre'ca mai multe, ca doar una e cam putin..Iar noi sintem destepti, si nu luam lectii de la lume..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cred că mai mult decât de o revoluție avem nevoie să se deștepte lumea

      Ștergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger