.

marți, 10 septembrie 2013

Lagăre antiprostie

Da, știu, subiectul în vogă e meciul de fotbal. Nu-mi pasă de fotbal. Oricum mi se pare puțin stupid să alergi după o minge, în grup. Sportul organizat mi se pare stupid, în general.
Stupizi mi se par 99% din oamenii prezenți. Nu-mi pasă de ce-or să creadă nepoții. Nu-mi pasă de nepoți. De nepoții nimănui, adică. N-au decât să-și filtreze apa ca ăla din Waterworld, see if I care.

Oamenii prezenți, în schimb, mă enervează. Că-s stupizi și proști. Că-s lachei și nu știu să aibă o părere. Că nu pot să argumenteze nici măcar o părere împrumutată. Că nu știu de ce adoptă o părere și, dacă-i iei la bani mărunți, ori vor ridica din umeri și vor da înapoi, ori vor arunca cu câcat. Exact, nu cu noroi, cum zic domnișoarele simandicoase, ei vor arunca direct cu câcat, să-ți astupe argumentul logic. Să-ți arate că, dacă ai argumente, meriți să mori, mă, sufocat. Că ai argumente.

N-o să vorbesc despre câini. N-o să spun nimic despre violență. N-o să spun nimic de roșii, pentru că nu-mi pasă de ele decât în salată.
Dar îmi pare rău.
Îmi pare rău pentru că am crezut, ani de-a rândul, că oamenii pot fi schimbați dacă vorbești frumos cu ei. Dacă le explici. Dacă te bazezi pe argumente și nu pe pumni.
Îmi pare rău că am crezut că toți oamenii sunt egali și că nu există oameni proști, ci doar oameni dezinformați.
Îmi pare rău că am crezut în supremația rațiunii în fața instinctelor.
Îmi pare rău că am văzut oameni umani striviți de ce se poate întâmpla dacă sunt alții proști, dar mulți. Și-mi pare rău că nu l-am înțeles atunci pe Lăpușneanu. Pentru că mulți sunt, și proști sunt încă.

Și-mi surâde din ce în ce mai mult ideea cu lagărul în care să-i adunăm pe toți. Dar mi-e că, în urma unei selecțiie obiective, n-am mai rămâne decât prea puțini care să merităm să trăim.
Sau nu, nu mi-ar părea rău. Pentru că, nu-i așa, epurarea trebuie făcută ca să putem să mergem liniștiți pe stradă, fără să ne fie frică. Pentru că suntem pe teritoriul nostru, nu al lor.

Iar dacă prostia nu poate fi eradicată decât cu ajutorul lagărelor, atunci să facem lagăre antiprostie. Care să nu coste prea mult, pentru că proștii nu sunt de ajutor nimănui și mai au și mania de a se împuia fără limită. Și nu mușcă; doar te-mpiedică să trăiești liniștit, și te calcă pe ficați, și-ți provoacă ulcer pentru că-ți fac nervi și n-ai cum să-ți reglezi conturile cu ei altfel decât prin lagăre, pentru că altfel ești pasibil de închisoare. Și ești prea deștept ca să-ți strici viața pentru fiecare prost care-ți iese dezlegat în cale.

Problema e că pentru antiprostie nu se vor strânge niciodată peste 10000 de protestatari. Și nimeni nu-ți va da foc doar pentru că ești prost.

Pân` la următoarea revelație, la bună vedere!

12 comentarii:

  1. 1.
    oameni prosti care citesc chestii proaste pentru a avea o parere proasta pentru ca sunt prea prosti ca sa aiba o parere.

    2.
    oameni prosti guvernati de pudibondism. daca ma-njuri de mama, merg sa plang in bucatarie in timp ce invart in tocanita ca m-ai injurat de mama si cum sa ma injuri de mama. tot singura, saraca mama.

    3.oameni prosti care mesteca din gingii despre salvarea cainilor si intorc spatele.si vin cu exemplele altor oameni are fac ceva. (plus o vioara mica)

    4.oameni prosti care mesteca despre lopata-n capul maidanezului pentru ca provin de la sate. Si e aiurea sa apratii de mediul rural.
    ( la Popraca, sapa si lopata sunt instrumente primare, bizniz chiar, pentru rezolvrea tristeii ca ai un penis mic ).

    Oameni prosti, oameni care scriu prost, oameni primitivi, oameni pe care-i doare ca-s prosti, oameni pe care-i roade sabotul de lemn, oameni prosti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. prea mulți proști, dinule. din orice categorie ar face parte.
      câți ar semna o lege pentru eutanasierea proștilor?

      Ștergere
    2. Eu nu sunt de acord cu lagarul, ca nu-mi place inghesuiala.

      Punctual la punctu' patru protestez. Tautologic ori redundant, da' tot protestez.
      Taranu e simbol de virilitate deci o are mare. Lopata, zic.

      Ștergere
    3. Cama cama cameliaaa... Ai grija cu lagarele, ca trebuie unse! :))

      Ștergere
    4. se ung singure, la câți proști există...

      Ștergere
  2. :)) Io, pentru faptul că acu 2 ani am apreciat pagina-facebook Golden Corporation am fost luat la bani mărunți în mesaje, chat-ul Facebook, ba mai mult m-au scos din listă vreo 60. :))))) Adicătălea protestatarii anti-Roșia monitorizează, verifică cine a like-uit acea pagină. :)))
    Chiar și basarabeni m-au scos din listă dar le-am răspuns:
    Felicitări! Hai Unire și sunt uimit cum de v-a lovit dragostea așa, instant față de Apuseni pe când mai ieri habar nu aveați unde se află Apusenii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hmm...mai bine că te-au scos. ai scăpat de persoane care nu gândesc fără efort ;)

      Ștergere
  3. Sa-mi pastrati si mie un pat in celula!

    RăspundețiȘtergere
  4. Credeam ca numai eu sunt asa "revolutionara" si "haterita", conform definitiilor unora de pe alte bloguri!
    Incepusem sa ma simt singura.. :))

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger