.

marți, 5 octombrie 2010

3D pentru mine

Primele jocuri pe care le-am jucat erau alb-negru, se încărcau de pe casetă, trebuia să le instalezi de fiecare dată când voiai să te joci şi erau aşa... mai simple decât Super Mario. Da’ le jucam cu frenezie, pentru că erau singurele jocuri despre a căror existenţă ştiam.

Lumea mea a fost zdruncinată din temelii când am descoperit Heroes. Heroes of might an magic, adică. Deja era tehnologie curată ce se întâmpla acolo. Şi-au urmat, pe rând, jocurile mai „complicate”, gen Joan for Arc, Hitman, sau World of Warcraft. Astea, frate, deja erau mai mult decât puteam duce. Mi-au umplut nopţile, mâncam cu ele, trăiam cu ele.

Fiind cineva care încă joacă Dynomite, tehnologia 3D m-a lovit direct în moalele capului. Adică, ceea ce era de domeniul sf-ului când am cunoscut eu calculatoarele, acum nu numai că e posibil, ba e şi la îndemâna oricui. Tot ce-ţi trebuie e un Asus. Da, iar un Asus; unu’ din ăla şmecher, cum l-am văzut eu pe G51Jx 3D.

Vine micuţul – pentru că vorbim de-un laptop de 3 kile jumate – cu tot felul de şmecherii care să te facă să te joci toată ziua; ba chiar şi toată noaptea, dacă eşti mai maniac într-ale jocurilor, după cum mă cunosc eu pe mine. Memorie DDR3 1066/1333 MHz de până la 8GB, placă video NVIDIA® GeForce® GTS 360M şi hard de 640GB, 5400rpm. Mie, una, nu-mi spun foarte mult denumirile, da’ cică Warcraft-ul e altul dacă-l joci cu ochelarii adiacenţi. Că vezi personajele direct, că ai scăpat de băgatul nasului mai aproape de monitor pentru că nu găseşti Orc-ul sau Elf-ul de care ai neapărată nevoie, că totul e atât de real, că simţi nevoia să te dai doi metri mai în spate când dă inamicul în tine, ca să nu te facă pilaf. Faza e că nu numai vezi, da’ mai şi auzi “3D”, pentru că beneficiezi de Full EAX 4.0 HD 3D audio; vezi 3D, auzi 3D. Eşti acolo.

Probabil vă gândiţi că prea bat apa-n piuă cu cel Warcraft. Da’ pe bune că e primul joc pe care l-aş încerca în momentul în care aş juca 3D. Să fiu eu Almighty Arthas, să-i văd pe toţi ceilalţi mai mici, mai pricăjiţi, să mă lupt de-a binelea cu toţi inamicii, şi duşmanii, şi undezii care-mi ies în cale, frate, asta merită câteva nopţi pierdute, ochi roşii dimineaţa la muncă, cap greu pe tastatură şi alte sacrificii minuscule. Să distrug zigurate, să văd copacul cum cade-n faţa mea, nu să joc Warcraft, să fiu în Warcraft.

Unii poate şi-ar face scenarii proprii şi personale; alţii ar încerca să prelucreze lumea în care trăiesc; sunt jdemii de posibilităţi prin care poţi trăi 3D. Pentru că nu-s la concurs de Miss, pentru că tehnologia se mişcă mai repede decât mine, pentru că mai am o urmă de tradiţionalism în mine, cu lăbuţa pe inimă spun că Warcraft 3D îmi ajunge. Şi dacă Asus garantează că-mi poate oferi asta, cine sunt eu să-l contrazic?

P.S. – asta e pentru Super Blog.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger