.

joi, 28 octombrie 2010

Netbook Lamborghini

Care sunt punctele comune între un netbook şi-o maşină? Păi, amândouă sunt chestii „tehnice”... Netbook-ul îl poţi folosi în maşină şi maşina poţi s-o proiectezi pe-un netbook... Pe amândouă le pot folosi cu succes dacă vin în varianta asamblată, dar dacă mă iei la bani mărunţi nu prea ştiu cu ce se mănâncă nici unul dintre ele... Şi cam atât era până ieri. Azi am aflat că netbook-ul poate fi maşină, şi invers. Nu, înainte de a ridica sprânceana mai mult decât este, 2 momente să explic: Netbook Lamborghini VX6.


Daps, Asus a scos, în colaborare cu Lamborghini, ceea ce ar trebui să fie „ză next best thing”. Netbook cu design de maşină. Mă rog, preluând detalii din designul roadster-ului Lamborghini Murcielago LP640, ca să fiu mai exactă. E silenţios la tastare, iar panourile exterioare sunt făcute dintr-un metal durabil; adică e de fiţe.

Şi cică e şmecher tare netbook-ul ăsta, pentru cei 12 inch pe care-i deţine. Adică, dacă eu aş avea respectiva jucărie în locul oricărei alteia, aş profita de multe chestii, în ordinea următoare:
- imagini în culori vii şi clare la rezoluția 1366 x 768 pixeli – eu mi-s obişnuită cu 1280 x 1024, da’l iertăm pe micuţ, tocmai pentru că-i mic; dacă se întreabă cineva la ce-mi trebuie „culori vii şi clare”, îl invit să-ncerce să joace Dynomite alb-negru, şi-apoi se va lămuri singur;
- poate fi conectat la televizoare HDTV cu diagonale mari prin intermediul ieșirii HDMI – asta, din câte-mi dau eu seama, e ca să văd până-n suflet filmu’ ăla de-mi place maxim; nu spun care, pentru c-o să râdeţi de mine...
- dacă vreau să transfer chestii – lucru care se întâmplă frecvent, pentru că ori vreau ringtone nou pentru mobil, ori iau/dau nu’ş ce film/joc mortal, de neegalat, care trebuie neapărat bibilit şi văzut – VX6 a adoptat standardul USB 3.0, adică e cam de vreo 10 ori mai rapid decât standardul USB 2.0, pe care-l folosesc actualmente; v-aş spune şi că folosește cea mai recentă variantă a tehnologiei Bluetooth 3.0, dar nu prea mă apropii eu de „bluştuţ”, deci nu mă concernează;
- hard de măcar 250gb, ceea ce înseamnă bye-bye coşmarul îl groaznic, aka rămas fără spaţiu pt chestioarele de care nu mă pt lipsi.

Urmează pe de rost detaliile tehnice; dacă mă încurc, nu mi-o luaţi în nume de rău, dar am mai spus: eu şi tehnologia suntem precum baba şi mitraliera, deci unde nu-i, n-ai ce cere. Trag aer în piept, şi-ncep:
- sistem de operare - Microsoft Windows 7 (sistem de operare dual cu Express Gate Cloud);
- procesor/chipset - Intel® Atom™ D525 (dual core, 1.8GHz)/Intel® NM10;
- grafică - NVIDIA ION2 (N11M-PT2) cu 512MB GDDR3;
- memorie - DDR3 SO-DIMM 1GB/2GB/4GB;
- wireless - WLAN: 802.11b/g/n și b/g 2.4GHz, Bluetooth 3.0
Da, recunosc cu lăbuţa dusă ruşinos la inimă că pe astea le-am luat cu copy-paste; da’ dacă nu-mi intră-n cap nici cu ordinul procuraturii ce e compatibil cu ce, şi care e mai tare decât care, ce să fac?


Partea care m-a uns direct la inimă, a fost că vine cu mouse. Cred că mă repet spunând că nu pot să renunţ la mouse. Aşa că, special pentru mine, Asus a creat şi-un mouse wireless, WX-LAMBORGHINI, compatibil cu orice PC şi cu o rază de acţiune de până la 10 metri. Ce m-a încântat teribil a fost că e în tandem cu netbook-ul; adică, se asortează, adică, femeia tot femeie pân’ la urmă, şi tot la aspect se uită prima dată...


Ce să mai spun? Că e messer pentru filme, jocuri şi muzică, adică ceea ce folosesc eu non-stop? Că are sunet surround astfel încât vecinii mei să bată mai abitir în perete pentru că, la 2 din noapte eu nu dorm ca restul oamenilor, ci am aceeaşi piesă pe repeat? Nee... spun doar atât: eu şi detaliile tehnice suntem paralele; da’ frate, fain mai arată!

P.S. - Super Blog, etapa 18.

2 comentarii:

  1. Lamborghini Murcielago LP640 (2010)
    MSRP: $354,000 - $450,000
    Fuel type - Unleaded 95 R.O.N.
    Fuel consumption - City: 9 mpg (31.4 l/100km), Highway: 13 mpg (21.7 l/100km)

    respectiv

    Asus Lamborghini VX6 Netbook
    Price: € 599
    Battery: Up to 5.5 hours of battery life. 6-cell Lithium-Ion (5200mAh) / 40 Watt

    asa ca bine zici tu: "da’ frate, fain mai arată!" :))

    RăspundețiȘtergere
  2. @INTJ - :))am înţeles că-s amândouă cam "piperate":P

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger