.

vineri, 19 noiembrie 2010

I wear my sunglasses at night...

Nu, nu mai este vară. Nu, în nici un caz nu mai este nici cald, nici prea mult soare. Nu, în nici un caz n-o să mă vedeţi pe vremea asta pe plajă, tremurând artistic pe-un prosop, în costum de baie. Şi totuşi o să am mereu la mine ochelarii "de soare". Chit că cei mai mulţi deja i-au ascuns prin cutiile cu "accesorii de vară".

Inutil să spun că cea mai des auzită replică în ultimele zile a fost "mamă, da' ce soare-i afară!", urmată îndeaproape de "o porţie de soare, vă rog!". De după rama ochelarilor, sprânceana mi se ridică aproape indignată. Adică, care-i faza? Dacă nu mai e vară, gata, nu mai am voie să port ochelari de soare? E ciudat aşa, să vezi pe cineva îmbrăcat tomnatic şi cu ochelarii pe nas, nu? E de-a dreptul ieşit din comun să nu fi renunţat la ei, nu-i aşa? E indecent, e stresant, e dureros şi pe nervi călcător, nu? Da' de ce? Adică, cu ce te afectează pe tine, vajnic păstrător al tradiţiei, faptul că eu stau cu ochelarii pe nas? Cu ce te atinge? Nu-ţi dă voie să dormi noaptea acest amănunt? Nici dacă-mi luam costumul de clovn şi mergeam cu el pe stradă nu ştiu dacă te-ar fi afectat cu ceva, darămite faptul că nu renunţ nici în ruptul capului la accesoriul meu propriu şi personal.

Şi-atunci care-i faza? Nu ştiu să existe vreo lege care să spună că n-ai voie să porţi ochelari de soare decât în cele trei luni de vară. Şi chiar dacă ar fi existat, legile sunt făcute pentru a fi încălcate, deci unde-i problema? Cu riscul de a mă repeta: de ce simţi nevoia imperioasă de a te băga în seamă şi de a sublinia vizibilul fapt că da, poate nu e cel mare soare, şi totuşi eu am ochelari. Ţi-am furat caii de la bicicletă? Nu. Aş fi observat existenţa ta dacă n-ar fi fost replica aia expirată încă din copilăria mea? Nu. M-am bătut cumva cu tine pe ultima pereche de ochelari şi eu am câştigat, în timp ce tu ai rămas să-ţi plângi în pumni? Nu.

Păi, şi dacă nici una din variantele de mai sus nu e valabilă, cu ce te "agresează" outfit-ul meu? Observă, şi treci mai departe. Ba chiar poveşteşte-le amicilor, la o pungă de seminţe-n scara blocului, c-ai văzut o nebună cu ochelarii pe nas în timp ce afară stătea să plouă. Da' pe mine lasă-mă-n pace; nu cred că i-am uitat din întâmplare pe nas şi am nevoie să mi se atragă atenţia ce gafă monsruoasă am fost în stare să fac. Şi nu, în nici un caz nu-i voi da jos doar pentru că nu se pupă cu accepţiunea ta vis-a-vis de cum ar trebui să ieşi toamna pe stradă.

Îmi port ochelarii din comoditate. Lumina excesivă mă supără, şi-n plus mă "acoperă". Nu trebuie să salut pe nimeni dacă nu vreau, există mari şanse să nu fiu recunoscută, mă camuflează şi-mi dau o stare de relaxare totală. Başca protecţie UV care, contrar ideii generale, îşi fac simţită prezenţa în orice anotimp.

Nu am nevoie de-un motiv pentru a-i purta; n-am nevoie de-un anotimp care să-i justifice; n-am nevoie de păreri experte care să facă mişto doar pentru că - din nou - nu pricep. Şi dacă vreau să port ochelari de soare şi noaptea, pe bune c-o să-i port. Doar aşa, să crape fierea-n tine că eu pot şi tu nu.

20 comentarii:

  1. n-ai ambitie daca nu-i porti si in timp ce faci sex! :D

    ps: incercarea moarte n-are! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca purtator de ochelari cu lentila heliomata-antireflex sepia, ma declar total pro purtare de ochelari de soare in orice anotimp. Ba chiar imi pare rau ca nu am gasit inca bolul pentru pestisori aurii inchis la culoare, de preferinta cenusiu (stiu, culoarea nu-l mai face eligibil pentru pesti)- in care sa imi var capul si sa plec pe strada. Care-i problema? In magazin sa nu-mi intre cocalaru' cu ochelarii pe nas, ca fac cu stressu'; in rest , pe strada e ok.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa Cami... fii rea... pe ei pe mama lor :))

    RăspundețiȘtergere
  4. "O porție de soare, vă rog!" ?!? Wow...ce inteligent... sclipitor de-a dreptul...Bine că aveai ochelarii pe nas și nu te-a deranjat, vizual, sclipirea de "geniu" a individului... :))
    Frate, eu nu pricep o chestie... Nu se cheamă ochelari de vară, da? Deci, îi pot purta unde și cănd vreau! Iarna- să nu vad "musculițe" de la zapadă, in tren- dacă-i lumina prea puternică (sau dacă vreau să-ți studiez mutra făra să știi... :d), la tine-n sufragerie- dacă ai lustra cu 5 becuri de 100 de w sau, pur și simplu, dacă mi se scoală bretonul și constat, in fața oglinzii, că azi am chef să mi-i trântesc pe nas!!!
    Știi care-i faza? "Indecent, stresant, dureros şi pe nervi călcător" e că unii sunt atât de proști, încât simt nevoia s-o comunice și altora...și-și screm creierul cel neted si alb, până scot o replică "genială", de te lasă cu grețuri toată ziua...Că nah, de ce să taci să te creadă lumea prost, când poți să deschizi gura si să înlături orice dubiu... :d

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu zic ca e totul ok sa porti ochelari atunci cand simti placerea de a ii avea la ochi. Cu atat mai mult vara sau iarna pe zapada. Eu personal am o usoara sensibilitate la lumina pana si cand e nor afara. Cu toate astea nu sunt obisnuit sa ii iau cu mine.

    Exista insa si sansa ca unii din noi sa ii poarte cu aerul acela de vedeta. Cu totul alta poveste si de data asta pot spune ca nu sufar pe acesti insi care incearca sa epateze prin orice metoda.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sis, ma doare fix in pix de nazurile lor. Da`, oricum, mi-am tras heliomate.. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. @INTJ - uite o provocare demnă de luat în seamă =)))))

    RăspundețiȘtergere
  8. @Alexiuss - am eu boluri din alea; vrei să-ţi dau unul?:P

    nu, în magazin nu-mi place nici mie; în spaţiu închis, de orice fel. dar pe stradă, chiar nu pricep unde-i problema:P

    RăspundețiȘtergere
  9. @Inache - exact problema mea; n-am văzut nicăieri ochelarii de soare să fie limitaţi de vară:-??

    pe de altă parte, dacă n-ar există şi persoane din astea, pe ce m-aş mai amuza eu?:))))))

    RăspundețiȘtergere
  10. @subsoare - şi cum faci diferenţa între plăcerea de a-i purta şi dorinţa de a epata?:P

    RăspundețiȘtergere
  11. @Bogdan Popa - aşa, bro, arată-le tu lor:P

    RăspundețiȘtergere
  12. Dacă vrei să te amuzi, mai bine te uiți la Happy tree friends, decât să asculți replicile expirate ale unor cretini... :d
    >:d<

    RăspundețiȘtergere
  13. @Inache - :)) făcusem într-un timp o cură cu ză happy friends:)) mult prea funny:P

    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  14. @Camelia Bucur ... "you can keep you sunglasses on" ... te asigur ca respectivu' n-o sa se supere. =))

    RăspundețiȘtergere
  15. eh, daca nu exista inca "un respectiv" sau "o respectiva" (in fond conteaza sa fiti fericiti impreuna, restu' sunt amanunte neesentiale), stai linistita ca pe viitor va exista ... si faza cu ochelarii de soare e destul de "nebuna" pentru a isi atinge scopul. :)

    (as spune ca) oamenii se bazeaza prea des pe rutine ... uitand valoarea elementului surpriza si a efecului sau (in majoritatea cazurilor) pozitiv.

    RăspundețiȘtergere
  16. @INTJ - :)) vedea-m-aş cu ochelarii de soare pe nas:))

    RăspundețiȘtergere
  17. @ Camelia. E, hai ca nu e asa greu sa faci diferenta intre cineva care ii poarta cu naturalete si cineva care epateaza. Adica nu poti epata doar cu o simpla pereche de ochelari, ei sunt poate cireasa de pe tort. Insa e nevoie de atitudine si, daca vorbim despre haine si accesorii, de o recuzita intreaga.

    RăspundețiȘtergere
  18. @subsoare - păi, depinde; poate ceea ce consider eu epatat, pentru persoana în cauză e pură plăcere:P

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger