.

sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Tv la alegere

Nu, nu vreau televizor. Pentru că n-am răbdare să mă uit, pentru că dacă vreau să văd ceva, găsesc direct pe net, pentru că am făcut acum câţiva ani o cură de tv şi nu mai am tragere de inimă s-o iau de la capăt. Cu toate astea, trebuie să aleg. Între Televizoare LCD şi Televizoare LED. Şi pe bune că e grea alegerea, mai ales că nu aveam o imagine clară despre diferenţa între cele două. Aşa că am căutat, am scotocit, şi am găsit următorul tabel care ar trebui, cică, să ofere o viziune asupra celor două tipologii.

Şi-am înţeles eu aşa: că LED e o tehnologie mai nouă decât LCD-ul şi, pare-se, mai eficientă. Ambele folosesc tot ecran LCD, doar că au moduri diferite de a utiliza lumina pentru a crea imaginea. LED-urile oferă o imagine mai bună, contrast mai mare între nuanţe, consumul de energie e mai mic decât la LCD-urile convenţionale şi culorile mai realiste. În plus, sunt mult mai subţiri decât LCD-urile tradiţionale.

Bun. Dacă aş avea de ales între cele două cu toate că, repet, nu mă trage aţa spre nici un televizor, zic aşa:
Aleg LED. De ce? Pentru că, dacă tot mă hotărăsc să mă procopsesc cu un tv, măcar să iau ultima chestie în materie de tehnologie. Ţinând cont de faptul că totul avansează super rapid, n-aş fi mirată ca, în câteva luni, inclusiv ceea ce azi e ultimul răcnet, să fie învechit. Aşa că aleg ce-i mai nou.

În plus, faptul că un LED e super subţire mă încântă în ideea în care nu ocupă extraordinar de mult loc. Îl pot folosi şi pe post de monitor, deci e cam 2 în 1, şi nu pot să nu mă gândesc cum ar fi să joc Hitman pe un ecran de 22-23 inch. Tre’ să fie şmecherie curată.

Faza cu consumul diminuat de energie ar fi încă un plus pentru că, la cât timp petrec în faţa compului, măcar televizorul-monitor să mă ajute să nu mai poluez atât de mult; şi dacă el reuşeşte, atunci chapeau!

În rest, am o vagă bănuială că televizorul ales de mine se va transforma exclusiv în monitor, da’ nu-i nici o problemă. A trebuit să aleg, şi-am ales. Cum l-aş folosi dup-aia, cred că e numai şi numai problema mea. Am avertizat doar că tv-urile nu’s de mine...

P.S. – Super Blog, etapa 41.

2 comentarii:

  1. Nici eu nu stiam prea bine care-i diferenta intre cele doua. Asta pana cand mi-am luat recent un laptop care, intamplator la pretul relativ mic pe care il avea, displayul ii era de tip led. Acasa, la batranul PC, am un monitor LCD. Diferenta este incredibila. Claritatea imaginii pe un display LED fata de unul LCD este impresionanta. Toata ziua m-as uita numai la filme HD si poze de inalta calitate :))

    RăspundețiȘtergere
  2. @Cosmin - uite şi-o părere obiectivă:P înseamnă că am făcut alegerea bună:D

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger