.

vineri, 11 februarie 2011

Ţoc-ţoc

Din copilărie ţin minte cucoane care, atunci când se găseau la o şuetă, se salutau ritualic cu câte o pupătură zgomotoasă pe fiecare obraz. Da, cucoane din alea care beau cafeaua cu dulceaţă alături, şi niciodată dulceaţa aia nu e mai mult de o linguriţă. Păi, ce să-ţi ajungă? Dă-mi tot borcanul, nu mă duce cu zăhărelul. Da' oricât de mult aş fi privit cu jind farfuriuţa goală - da, dulceaţa era serviţă pe farfuriuţă, cu linguriţa, şi mi se strepezesc dinţii de la atâtea diminutive - nu se umplea la loc. Niciodată. Vană amăgire. La fel ca pupăturile alea care nu, nu ofereau contact direct. Era aşa, mai mult în aer, obraz lângă obraz, cu buzele-ntr-o parte şi cu zgomotul de rigoare.

Hmm... eu ştiam una şi bună: când pupam pe cineva, şi asta se întâmpla doar dacă-mi plăcea persoana cu pricina - să ne amintim că eu şi politeţea aia de formă n-am făcut niciodată casă bună - păi îi aplicam, frate, o ştampilă să mă ţină minte. Cu patos, pasiune, mai că-mi amorţeau buzele de la atâta iubire. Ce-i aia, pupătură-n aer? Evident că dilema-mi trecea repede şi mă-ntorceam la curtatul mental al borcanului...

Dar - şi aici vine dar-ul - am mai crescut. Gestul problematic n-a dispărut. Femeile încă pupă-n aer. Există mai multe variante: aia în care da, există un anumit contact între obraji, şi să zicem că e o semiatingere, şi aia în care obrajii sunt perfect paraleli, contact zero.

Mă scarpin româneşte-n cap şi zic aşa: de unde mania femeilor de a se pupa când se văd? Înţeleg, n-ai mai văzut pe cineva demult şi vrei să-i oferi un salut mai special. Să-i arăţi că ţi-a lipsit, că ţi-a fost dor, că alea-alea. Da' atunci pe bune că nu laşi aer între voi. Îl smotoceşti până nu mai poţi pentru că, de, chiar ţi-e drag. Da' dacă te-ai văzut şi ieri, şi alaltăieri, ba chiar uneori chiar în ziua cu pricina, la ce bun pupatul ritualic? Prin liceu/facultă se făcea coadă. Pe bune. Se pupau între ele. Veneau cu juma' de oră mai devreme doar pentru a avea timp să se salute. Şi se luau la rând. Ba chiar interveneau şi replici de genul "te-am pupat? Da? Ei, nu-i nimic, te mai pup o dată!" Băăi, stai aşa, că rotiţele mele se gândesc deja la altceva. Da' îndepărtează, Camelia, gândul ăla, şi aşează-te mai bine; hai să pariem că măcar una rămâne nepupată. De ce? Din vina ei, bineînţeles: a ajuns mai târziu, şi n-a mai avut timp să facă rondul.

Şi da, dacă-s în gaşcă, se iau la pupat una pe alta. Nu, repet, nu e pupat d'ăla original şi plin de sentiment. E cam aceeaşi chestie cu bărbaţii care dau noroc de fiecare dată când se întâlnesc. Da' eu n-am văzut bărbaţi care să minemeze că dau noroc. Adică, să întindă mâna, să se oprească la o distanţă oareşcare şi să dea noroc cu aerul, la unison. Şi, ca să fie totul complet, nu e o singură pupătură. În nici un caz! De fiecare dată-s două; câte una pentru fiecare obraz. La fel se artificiale amândouă. Când se lăsa cu d'astea, mă fofilam cu graţie. Nu de alta, da' mă simţeam ca sfintele moaşte să fiu pupată în fiecare zi de persoane cu care nu prea am tangenţă.

Povestea nu se opreşte aici. Nuuu, pentru că ar fi prea simplu. S-au pupat când s-au întâlnit. Au stat la caţa-caţa, au pus ţara la cale, au despicat firul în patru, la despărţire, ghici ce! Se pupă din nou... Iar coada, iar aşteptatul, iar ţocăitul. Cred că există un curs special pentru chestia asta. Le şi vizualizez. Pasul 1, învaţă cum să se încoloneze. Regulamentar, ca la armată. Fără să se îmbulzească, fără să se calce pe bătături, fără să-şi agaţe unghiuţele una în părul celeilalte. Pasul 2, cum să păstrezi distanţa, dar să dai impresia că v-aţi atins. Şi-aici e antrenament, frate, nu jucărie. Pentru că trebuie să ai grijă. Orice milimetru în plus sau în minus strică efectul total. Încordează muşchi, fixează-te bine în pământ, să nu carecumva să aluneci, şi... execută! Pasul 3, zgomotul. Pentru a ajunge la nivelul ideal, se fac înregistrări; repetiţii după repetiţii, diferite tonalităţi în funcţie de acustica fiecărei locaţii, chestii de genul ăsta. Şi mai e o parte; cea mai importantă: capacitatea de a face chestia asta chiar dacă nu-ţi place persoana. Pentru că, de, se ivesc situaţii şi situaţii, şi trebuie păstrate aparenţele. Deci, bagă zâmbetul ăla bogat în semnificaţii ascunse, strânge din dinţi, înjură în gând şi pupă, pupă, pupă!

Pân' la următoarea dilemă, la bună vedere!

22 comentarii:

  1. Eu cand vreau sa pup, pup! Adica te pup si-n mijlocul discutiei. Nu inteleg treaba cu salutatul-pupat, ma crispez. Plus ca pupatul e ceva intim, pup anumiti oameni pe care-i si imbratisez...

    N-am pupat in aer, dar recunosc ca am fost luata prin surprindere si am strans cumva buzele la atingerea obrazului. Hehe

    RăspundețiȘtergere
  2. și eu aveam o mare problemă cu asta, dar m-am oboșnuit între timp. mai e o chestie care mă omoară pe mine: diferă între țări partea pe care se începe acest pupat. și să vezi atunci momente penibile. sau mai rău, cum e cu olandezii care se pupă de câte 3 ori. sau alții care se opresc după primul. awkward!

    "La fel se artificiale amândouă" - vezi cum e cu "se-urile"? nu mi se întâmplă doar mie :))

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) ... linisteste-te nu cred ca esti singura care are astfel de dileme ... eu nu le-am inteles si nu le voi intelege... niciodata ... dar ... ca multe alte "tampenii" cotidiene se pare ca nu trebuie intelese ci tratate ca atare ... noroc bun .. ţoc-ţoc ... :))

    RăspundețiȘtergere
  4. @Evergreen - exact! să delimităm amicii de prieteni şi prietenii de cunoştinţe:D

    RăspundețiȘtergere
  5. @omul cu ciocolata - or fi, da' tot nu pricep:P

    RăspundețiȘtergere
  6. @IOana - obişnuit, poate:P da' de amuzat, tot mă amuză;)

    RăspundețiȘtergere
  7. @Toma Marius - păi, dă-ţi seama cât e de grav dacă nici eu, insider fiind, nu pricep:))

    RăspundețiȘtergere
  8. păi și pe mine mă amuză... de când m-am obișnuit :P

    RăspundețiȘtergere
  9. "Da' eu n-am văzut bărbaţi care să minemeze că dau noroc." ... asta e: noi nu suntem atat de sofisticati ca voi. :))

    RăspundețiȘtergere
  10. ...niciodata nu am inteles ,dar nici nu ma voi chinui sa inteleg, pur si simplu... Suntem o naţie de pupăcioşi! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Am dat de-a rostogolu' cu Blog and rolu' de vreo 23 de ori si ... uite ce a iesit :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Bine punctat-ai: ori țuci ca lumea ori atunce numa saluți!

    RăspundețiȘtergere
  13. @INTJ - oo, da, nu ştiu ce m-aş face fără atâta "sofisticare":)))

    RăspundețiȘtergere
  14. @florentin draganescu - partea bună e că ne rezumăm la 2 pupături, nu întindem coarda până la 3; ar fi fost chinuitor:))))

    RăspundețiȘtergere
  15. @Natural - waa..nominalizare pentru mine:D

    RăspundețiȘtergere
  16. @Napocel - exact! ori ştampilă, ori doar fă cu mâna:D

    RăspundețiȘtergere
  17. Aaaah, apropo de cucoane de-astea din copilarie. Stii filmuletul? :)) (doar partea cu adrian cucu )

    http://www.youtube.com/watch?v=UsG7mQ_kK0w&playnext=1&list=PL7DDA93FAE752FC5C

    RăspundețiȘtergere
  18. @Chocolate Follie - oo, da, îl ştiu:P e genială faza:))))

    RăspundețiȘtergere
  19. @Natural - am văzut:P da' pentru mine mai greu cu pozele:P

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger