.

joi, 6 septembrie 2012

Silent assassin

Blestemul tăcut al salariului e că, atunci când îl iei și vrei să cumperi ceva, orice, orice-ul nu-l găsești.

Evident că, atunci când ești lefter, vezi tot felul de chestii care-ți dau efectul de ochi în inimioare sau altele de care, pur și simplu, ai nevoie. Da` n-ai ce face, că ești lefter. Și nici să te-mprumuți ca să le cumperi n-ai cum, când n-ai bani nici de pâine. Deci trăiești cu speranța că, la salariu...

La salariu, ciu-ciu! Că nu mai găsești nimic. Nici măcar juma` de pantof. Nici o mânecă de cămașă. Nici o pungă de alune. Parcă toate magazinele s-au golit special pentru că am eu portofelul plin.
Aștept vreo 2 săptămâni. În mod sigur peste 2 săptămâni magazinele vor deborda de must have-uri și de chestii care-mi fac inima să tresalte de bucurie. Da` n-o să mai am bani. Și-o luăm de la capăt.

Tanti de la consignație - nu aia cu manie pe mărunței, alta - m-a anunțat că s-au dat salariile în tot orașul, că vine lumea cu bani de hârtie. Mari. Mulți. În week-end a ajuns la mirobolanta sumă de un milion în d`alde 5 sute și miuțe. Pe rit vechi. Că s-au spart toate pușculițele și țigările și pâinea s-au cumpărat pe firfirici și băncuțe. Ce, nu-s tot bani?

Mă uit la card, cardul se uită la mine și mă-ntreb cum să fac să-mi aliniez bugetul la magazine. Să nu uit să cumpăr aspirină și-un carnețel pe care să notez ce mai am de cumpărat. Cu fiecare salariu mai îmbătrânesc puțin, că e luna și salariul. Număr salariile și încă am o vârstă decentă. Oricum, culmea ar fi să nu găsesc nici pastile. Ce pana mea, măcar să fie totală faza cu când am bani, n-am ce cumpăra.

Pân` la următoarea dilemă, la bună vedere! 


2 comentarii:

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger