.

sâmbătă, 20 iulie 2013

Meid in Galați - p.1

Nu știu despre alte popoare, da` gălățenii îs dughiți rău. Spurcați din tată-n fiu și, mai ales din mamă-n fiică, gălățenii își apără cu dinții dreptul de a se exprima colorat. Cât mai colorat cu putință. Eu ar trebui să știu, pentru că cele mai dughite expresii le-am adunat de pe la bunici; au trecut cu drept de copyright la Doamna Mamă și-au ajuns curate ca lacrima la mine.
Când spun de colorit, nu mă refer la clasicele expresii de mamă și organe genitale pe care le poți auzi la orice colț de stradă, care-s atât de obișnuit de obscene că nu mai șochează nici dacă le auzi la puradelul de 3 ani. Nu, eu vorbesc aici despre arta penelului colorat, despre stimulul imaginației și triumful ideilor asupra conținutului.

Cum să nu te minunezi de mintea ăluia care a creat expresia ”te doare-n cur măseaua”? Cum să nu-ncerci să vezi anatomic expresia și să-ți dai seama că ești doar un rahat cu ochi pe lângă ăla care a reușit să facă din câcat bici și să și pocnească? Te-ntrebi cine-i autorul? Sulea Spătarul! Cauți să aprofundezi, lula și căciula, că n-ai de unde ști. Și te-nvârți ca un coi într-o căldare, scobind câcatul cu polonicul. N-o mai da atâta de gard, că n-o să afli mai multe. Și mai dă-te-n spirt, omul lui dumnezeu, că mi-ai făcut capul calendar. Mare brânză nu faci, vai de sufletul Maichii Dobriți, c-a-nceput să mă doară la lingurică, of, Boji Boji!
Dacă o faci lată, aia cu du-te-n nu-i de ajuns pentru că trebuie să-ncerci să vizualizezi pizda pizdelor pizdelor pizdelor, ca să-ți dai seama de ce ăla de la colț de stradă e ageamiu, și gălățeanul e tata lor. 
Sufletul lui Avram Iancu e ăla de care-ți aduci aminte atunci când nu mai știi de sufletele cui să mai vorbești. Cădelnița, grijania și anafura se folosesc neapărat pe lângă nervii cu care scoți peri albi altora.
Copilul e copil până nu face ceva de rău și atunci poți să-i spui din tot sufletul câca-m-aș în capul tău de plod cretin.

”Bou, căcănar, alcoolic pedofil și curvar” - neapărat în toată ordinea și fără a omite vreun element -  e aportul meu personal la moștenirea lingvistică și a început deja să prindă rădăcini în conștiința națională. Sper în timp să-mi depășesc strămoșii și să adaug un plus de savoare dulcii limbi dezmierdătoare gălățene.

Pân` la următoarea revelație, pula calului în vârful dealului!

25 comentarii:

  1. Tulai Cami ce pooost :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. reciproca e valabilă. pentru că n-ai umor și ești pudibondă.

      Ștergere
    2. Maria, "mulțumind cerului sfânt
      pentru încă o minune". Trinitas e pe alt post daca ai abonament la RDS

      Ștergere
    3. Am crezut ca dezaprobarea vine in numele demnitatii Galatiului si ma pregateam sa vin cu o timida incercare de consolare. Si Prahova cunoaste expresiile de mai sus. Dar vad ca mai jos ca discutia tinde sa mearga spre religie...

      Ștergere
    4. asta e istorie lingvistică de-a dreptul. da` unii tind să nege istoria :)))

      p.s. - s-a făcut trafic cu expresii de-au ajuns și-n prahova

      Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu mă amuză umorul creștin, dar mulțumesc că-mi dai voie să scriu ce vreau pe pagina mea!

      Ștergere
    2. @Maria Călin (dacă tot o facem pe educații, scrie Călin, cu, căciuliță pe a)

      D-apăi lâniștește-te, dragă. Doară nu-i blog ortodox, e unul universal. Fiecare crede liber ce dorește, e un blog personal, dragă. Ți să-ncrățăsc rinichii? Nu-i bai! Nu intri oriu te opintești doar cu-n comentariu dar când continui îns'amnă că vreun bec, 2 poate pân'la 9 îți filează.

      Ștergere
  4. O vorbulita spun si eu, daca imi este cu ingaduinta, se spune Pula dealului in varfu'calului! Nu-i mai misto asa?

    RăspundețiȘtergere
  5. tre'be sa te dezamagesc... "ca un coi intr-o caldare" are ca personaje principale koi-ul, o specie de crap japonez (cred) shi multbinecuvantata caldare indigena... deci cum ar veni nimica vulgar, nimica grosolan... shtiu ca acum plangi de furie yes yes yes :)
    acuma serios (pe bune, nu mai zambi! :P) suntem ceea ce spunem... ce ar fi umanitatea fara o doza buna de trivialitate? ai ghicit, o gramada dezorganizata de idioti toleranti, ashea... ca mine... sau ca tine... :P

    P.S. maria calin a venit sa spuna ca nu ii pasa ca noi nu stim ceea ce ea stie atat de bine... sunt extaziat... acum ca stiu ca nu stiu ce ea shtie, lumea pana acum seaca shi fara nici un dubiu gri incepe sa capete substanta shi implicit culori... multumim maria calin... mei d'fors bi uit iu!

    P.P.S. de ce ma enervez io citind comment-uri in loc sa ma limitez cuminte la a citi postu' "lu" matale... habar n-am... btw, bine te-am gasit! :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. m-am isterizat la ”tolerant”! nu-s tolerantă! :))

      p.s. - mesajul mariei atinge din ce în ce mai multe persoane. în curând, doar aici, sfaturile mariei pentru întreaga lume; pentru salvarea lumii, adică

      p.p.s. pen` că nervii ăștia sunt mișto!
      bine ai venit :P

      Ștergere
  6. vai, domnișoară...cum se poate una ca asta?!? să scrieți așa ceva pe blogul dumneavoastră...nț, nț, nț...trebuie să ne întâlnim să vă explic unele chestii: știu expresii pe care nu le știți iar așa ceva chiar nu este posibil și e total de neacceptat!

    și clar tu nu știi ce știu eu iar eu știu că tu nu știi ce știu eu! :)))

    P.S. dacă nu rezolvi rapid problema, eu nu-mi mai pot permite să intru pe acest blog! e de neconceput, doamne apără-mă și păzește, ai persoane puric-oase pe aici :))) dacă aș ști că funcționează, aș dona un frontline, ceva, dar...

    P.S.bis. de câte ori aud de la tine cuvântul pudibond, mă gândesc la un pudel blond, cu ochi limpezi și senini ca vaca, față de ngng, care se agită ca un biscuit! da' tu nu știi asta...și eu știu că nu știi! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. s-ar putea să-ți pui în pericol sufletul dacă mai ieși cu mine. pentru siguranța ta, ia și apa sfințită.

      cred că nu funcționează la puricii de televizor și de creier.

      da` acum știu deci: pudibond. pudibond. pudibon. pudibond. pudibond!

      Ștergere
  7. așa că da? vai de mine și de mine, ce mă fac? o să iau apă sfințită! aia pe care o comanzi între două beri și ți-o aduce în păhărelele alea mici e bună, nu? :D

    ok. pudelblond. pudelblond. pudelblond. pudelblond! :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. perfectă! doar că e împotriva religiei mele să beau doar un păhărel de apă sfințită; de obicei tre`să fie vreo 2. altfel îl mâniem pe dumnezeu. sau mai bine 3, că e sfânta treime.

      Ștergere
    2. bine că n-ai zis vreo 10, ca-s zece porunci :)))

      Ștergere
    3. trinitatea înaintea poruncilor, știi doar că-s religioasă!

      Ștergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger