.

vineri, 15 aprilie 2011

Femeia bionică

Ştiu şi recunosc că tehnologia e bună. Aşa, în general. Da, pot sta mult timp în faţa unei vitrine pline cu gadget-uri, chestii, nebunii; cu ochii mari şi zglobii, bibilindu-le cu atenţie, verificând şi butonaşe, şi căpăcele şi tot ce mai au în dotare nebuniile cu pricina. Mă fascina Star Trek când eram mică, pentru că aveau tot felul de drăcii care puteau face tot felul de scheme se stătea Camelia în coadă; şi le voiam pe toate. Mă rog, aţi prins ideea, eu şi revoluţia tehnologică ne înţelegem de minune şi ne iubim teribil.

În ordinea asta de idei, povesteam acu' ceva timp în urmă despre instrumentele de tortură feminine. Şi ele erau strâns legate de evoluţie tehnologiei, şi da, clar devin mai performante, mai calculate, mai ciudate pe zi ce trece. Dar nu despre ele în mod special va fi vorba azi. Azi zic aşa:

De mic înveţi să te speli pe dinţi. Am prins inclusiv reclamele alea care te învăţau cum anume să periezi fiecare dinte-n parte, cu mişcări sus-jos, nu foarte apăsat, da' nici prea lejer, astfel încât dintele să iasă de sub periuţă sănătos şi strălucitor. Ba chiar şi pliante, ghiduri întregi, poze şi diafilme cu dinţi vs periuţă. Ei, nu, că vezi tu, că mişcarea cu care te speli pe dinţi a devenit obositoare şi, probabil, arzi prea multe calorii, ba chiar poţi face şi febră musculară dacă abuzezi, aşa încât noul trend e să anunţi cu voce tare că ţi-ai luat periuţă de dinţi electrică. Şi apeşi pe buton, şi te spală ea excepţional şi megaşmecher, tu nu trebuind decât s-o mişti aşa, puţin, cât s-o muţi de pe un dinte pe altul.

Ei, să mori tu! Da' ce-ţi pică tresele dacă faci măcar efortul ăsta minim? Aha, s-ar putea să slăbeşti prea mult dacă piezi 11 calorii la 5 minute de folosit periuţa tradiţională. Ba chiar s-ar putea să nu-ţi mai poţi folosi mâna pnetru că febra musculară e, vai, îngrozitoare! Măăă leeeşi?

Dar periuţa electrică e doar începutul.

Femeile folosesc mascara. Unele mai mult, altele mai puţin, altele deloc. Dar, pentru cele care folosesc, există aşa, o diversitate de tipuri: cele care lungesc genele, altele de le curbează, unele le dau volum, altele le separă şi, mega mascara, cel care le face pe toate. Şi-şi făceau femeile genele, şi foloseau periuţa aia din dotare, şi efectuau mişcarea specifică până când, într-un moment de calmitate totală, una dintre ele a avut o revelaţie: ce-ar fi să...? Deodată o lumină albă a învăluit-o, îngerii au început să cânte din harpe, pe norişorii lor pufoşi, şi aşa s-a născut... TADAAAAM!!! mascara cu vibraţii!

Sprânceana mi se ridică. "Vibraţiile acţionează precum mâna unui make-up artist, care se pricepe să definească perfect şi să ofere volum genelor" - citat din biblia produselor cosmetice. Adică, nu mai contează calitatea, contează clar modul de aplicare; şi dacă nu eşti make-up artist, n-ai nici o şansă să te rimelezi cum trebuie, şi mâna ta, cu care te-ai machiat ani de zile, n-a învăţat nimic în acest răstimp, deci doar vibraţiile te mai pot salva. Aha. Şi eu sunt Dalai Lama şi militez pentru pacea mondială...

Tot la categoria gene a mai apărut ceva: dacă până acum instrumentul de tortură - da, cleştele de întors gene - era acţionat manual, mai nou şi el e pe baterii, şi ţi le curbează într-un mod magnific, impecabil şi sublim. Genele n-au fost niciodată atât de curbate; perfecţiunea e la doar un click depărtare. Haai, măăă... Asta deja e de-a dreptul peste stângul. Deja e bizar să-ţi întorci genele în mod electric, tehnologic şi star trekian. Dar nah, asta-s eu.

Aventura continuă pentru că, ghici ce, nici datul cu cremă nu mai e ce-a fost odată. Înainte luai crema direct din cutie, cu degetul, şi te cremuiai liniştită. Cu mişcări nu ştiu de care, cât să intre cum trebuie în piele, îţi lua un maximum de 5 minute, alea-alea. Dar asta e atât de so last year! Pentru că a apărut o şmecherie nouă, deocamdată doar pentru zona ochilor: megadispozitivul care te dă cu cremă, în timp ce-ţi face şi masaj. Pe bază de vibraţii, bineînţeles. Şi nu trebuie decât să-l porneşti şi să-l ţii relaxată, pentru că face el restul. Straight face.

Da' când te spălai pe faţă cu propriile tale mânuţe, mai ştii? Duse sunt şi vremurile alea, pentru că a apărut aparatul care îţi curăţă singur tenul. Şi tot aşa, îl ţii, el vibrează şi curăţă în profunzime, şi tu poţi zâmbi relaxată în oglindă, minunându-te de eficacitatea lui, fără să trebuiască să te chinui să te speli singură.

Deja nu mi se mai pare răsfăţ, mi se pare alintat de-a dreptul. Da, ştiu, femeile sunt alintate; da' cât de alintate de nici măcar chestia aia care se presupune că o fac din plăcere - machiat/demachiat - n-o mai fac singure? Sau cât de alintate le cred alţii, de scot pe bandă rulantă vibraţii care să înlocuiască şi partea aia minimă de "efort"?

Înţeleg eu că tehnologia ar trebui să-ţi facă viaţa mai uşoară, da' în curând o să apară pensula care te dă singură cu ojă, fardul care-ţi porţionează perfect cantitatea ideală, forfecuţul care-ţi taie singur unghiile. Şi dacă tot am avansat atât de mult, hai să facem şi femeia pe baterii, pentru că, de, modelul actual e deja învechit, şi dacă mai şi vibrează, deja are puncte-n plus. Să-nlocuim femeia cu nervi, şi pms, şi toane cu una perfectă, care nu face nici nazuri şi nici nu are reacţii imprevizibile, pentru că, nah, e mai uşor de folosit.

Da' bat la pariu că, după un timp, o să-ţi fie dor să-i vezi zâmbetul sincer şi reacţiile spontane; ba o să-ţi fie dor şi de fiecare imperfecţiune pe care ar putea-o avea, şi de momentul în care-ţi arunca farfuria în cap, şi de cuvintele pe care le spunea, o mie pe minut... Pentru că bateriile, oricât de perfecte ar fi, nu pot înlocui atingerea umană.

Pân' la următoarea revelaţie, la bună vedere!

18 comentarii:

  1. Am auzit şi eu de acel aparat minunat care curbaeză genele; adevărul e că am râs copios apoi mi-am făcut cruce cu stânga.Şi totuşi suntem aşa de săraci...

    RăspundețiȘtergere
  2. @Cati - la faza cu râsul, total de acord... da' săraci de ce?:-??

    RăspundețiȘtergere
  3. 1. Cine ti-a spus tie ca asta cu machiatul/demachiatul e o placere??? Adica machiatul, da, dar demachiatul, sigur nu :))
    2. Fardul care-ti portioneaza cantitatea ideala exista :))
    3. Habar n-avem noi,or fi ele vibratiile alea bune la ceva, daca toata lumea se omoara sa mai scoata cate o chesie cu vibratii :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru mine femeia este frumoasa. O femeie trebuie sa fie misterioasa, sigura pe ea si plina de incredere. Daca barbatii ar avea langa ei o femeie care ar raspunde afirmativ la toate discutiile pe care le-ar purta, s-ar plictisi imediat. Personal apreciez femeile care au atitudine.

    RăspundețiȘtergere
  5. (vorba ta) you're sooo last year! :))

    http://www.realdoll.com/
    http://topdocumentaryfilms.com/guys-and-dolls/

    ... presupun ca atunci cand vor vibra va aparea si un documentare girls-and-dolls :P

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai nu stii placa....suntem saraci dar banii pe prostii ii dam.Si suna atat de urat la plural:suntem,dam....

    RăspundețiȘtergere
  7. @Mihaela ( Catwoman) - 1. eu şi de "demachiat" tot cu plăcere mă "demachiez":P
    2. aoleeeu, are şi vibraţii? că dacă n-are, nu se pune:))
    3. :))) clar îs bune la ceva:D da' nu la cosmetice=)))

    RăspundețiȘtergere
  8. @Costin comba - hmm... sigur nu depinde şi de la bărbat la bărbat?:P
    sincer? şi eu m-aş plictisi cu o femeie fără personalitate;)

    RăspundețiȘtergere
  9. @INTJ - :l
    nuuuu, femeile sunt pe cale să fie înlocuite cu chestii care le seamănă perfect, da' n-au "sclipire":((((

    trebuia să-mi iei şi ultima fărâmă de speranţă:(((

    RăspundețiȘtergere
  10. @Cati - aaa, uitasem de replica asta:)))
    daa, e cea mai bună scuză şi mustrare în acelaşi timp;)

    RăspundețiȘtergere
  11. @Camelia
    aaa ... in locul tau nu mi-as face griji: barbatii si-au facut singuri inlocuitor, cu mult timp in urma ... si inca mai exista (barbati) pe lumea asta :D

    daca-i pe-asa, hai sa-ti redau (contextual, ca asa-i frumos) macar o farama de speranta-n ceea ce-i bun/frumos in oameni: Lars and the Real Girl (2007) :)

    RăspundețiȘtergere
  12. @INTJ - ai şi tu dreptate, da' totuşi... pân' la urmă de ce ai vrea să înlocuieşti o persoană - cu bune şi rele - cu o variantă care nu poate să-ţi răspundă?:-??

    :P îl ştiu:P îl am în comp, aşteaptă doar dispoziţia de a fi văzut;)

    RăspundețiȘtergere
  13. @Camelia
    raspuns scurt: pentru ca o persoana necesita timp (din timpul tau), mult timp.

    raspuns lung: realitatea (in sensul de "ce exista") e propria interpretare a unor stimuli, ratiunea alege intotdeauna calea optima pentru a atinge un tel, ratiunea e ridicata-n slavi (asta auzim/citim de mici) ... si omul fuge de durere (indiferent de forma) ca de dreq'. daca analizezi toate aceste elemente, atunci intelegi de ce omul a avut dintotdeauna pets ... iar pentru majoritatea oamenilor partenerul/partenera nu e decat un alt fel de pet (adica totul e ok atata timp cat e cum vreau eu, daca vrea ceva ce nu vreau eu: valea!). asa se si explica succesul Tamagotchi ("Over 76 million Tamagotchis have been sold world-wide as of 2010") ... iar de la Tamagotchi la papusi/roboti "distanta" e infima.

    RăspundețiȘtergere
  14. @INTJ - îmi plac ambele variante;)

    şi totuşi... nu de asta eşti cu cineva? ca să-ţi împarţi timpul? adică... da, pets-ii sunt adorabili, da' la un moment dat mă satur să vorbesc cu pisica:)))

    RăspundețiȘtergere
  15. @Camelia - da, ca sa ne impartim timpul ... insa majoritatea oamenilor nu vor sa-l imparta, vor doar sa ia din timpul altora (ca un fel de vampiri ai timpului).

    revenind insa la tema propusa de tine, iti reamintesc ca "nu-i frumos ce-i frumos ci e frumos ce-mi place" ... gusturile se educa ... papusile/robotii nu sunt ieftini ... in plus pot (sau vor putea fi) controlati de la distanta (cu un anumit scop, mai mult sau mai putin "erotic") ... etc. ... si ce-i poti reprosa omului care considera ca o papusa sau un robot e tot ce are nevoie? poti convinge cu adevarat (nu doar declarativ) un ateu sa creada in Dumnezeu sau vice versa? tre' numa' un impuls ... ceva gen "majoritatea populatiei din SUA e obeza, in mare parte deoare isi ingroapa grijile in mancare ... nu e productiva si deci nu castigam nimic de pe urma lor ... ia sa le dam 'sansa de a fi fericiti' si atunci poate ne iasa si noua ceva banuti". suna sf? da stiu: asa mi s-a parut si mie cand cu vreo 2 ani inainte de razboiul de la sarbi, pe toate canalele lor tv erau in fiecare noapte cel putin un film porno. cand a inceput kill-arealea pe la ei am inteles si eu una alta.

    RăspundețiȘtergere
  16. @INTJ - întrebarea e: ce fac cu atâta timp adunat?:D

    păi, n-am nimic împotrivă, atât timp cât nu va veni măreaţa revoluţie care va obliga pe toată lumea să-şi ia păpuşă, nu partener uman:)))

    RăspundețiȘtergere
  17. @Camelia
    nush, nu pot decat sa presupun ca-l irosesc aiurea ... deoarece rezultate concrete nu am observat la ei si nici fericiti nu par sa fie (din moment ce se plang non-stop ba de una, ba de alta).

    de la kilometrul 7 n-am nici eu nimic impotriva ... mai naspa e insa cand, dupa un timp, incepe sa te afecteze direct (cam ca evolutia sistemului de invatamant de la noi, dupa revolutie).

    RăspundețiȘtergere
  18. @INTJ - oo, da, plângerea e activitatea de bază:)))

    să sperăm că nu se va ajunge tocmai acolo:-??

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger