.

marți, 15 ianuarie 2013

Introducere în studiul anorexiei - p.1

Handicapat e o condiție fizică și/sau psihică. Nu-i nimic de râs. Dacă-mi ești îndeajuns de apropiat, și-am ajuns la stadiul în care să facem glume cu yo mamma și mă faci handicapată, o să mă amuz și-o să răspund pe măsură. Dacă nu te plac și folosești aceeași placă, îți rup capul. Da` nu e un adjectiv cu care să arunci oricând, în oricine.
La fel și cu rahitică, așchilopată sau anorexică.

Anorexia, dragi grăsuțe, grase și supraponderale, e o condiție. Nu e că nu-ți place ție că ești triplă cât gagica cu pricina. Dacă tu ești grăsuță, nu înseamnă că ea e anorexică. Înseamnă doar că tu ești grasă. Că tu tre` să mai dai jos, că tu mănânci la o masă cât un sătuc mic din Africa și că tu ai o problemă, nu restul lumii.

E normal să ți se vadă coastele care-ți împrejmuiesc pătrățelele abdominale. E normal să nu ți se lipească pulpele între ele atunci când stai în picioare. E normal să ai mâna mai subțire decât piciorul. Și da, e normal ca ăia care pun poze să pună poze cu gagici care arată uman. Anorexice, de după faldurile tale de grăsime. Normale, într-o lume normală.

Dacă ar pune poze cu balabuste, și-ar face site profesional. Pentru fetișuri speciale. Unora le place milf-ul de 60 de ani, alții au fantezii cu animale; unii se excită când văd borțoase, alții când văd supraponderale. Da` alea-s fetișuri speciale. Trecând peste fetișurile fiecăruia, ajungem la momentul ăla în care-ți place să vezi că gagicile care se pendulează pe plajă au 1.70 și 60 de kile. Nu invers.

Și e interesant să vezi că nici o femeie slăbuță n-o să se trezească să comenteze la poza unei balene feminine, spunându-i cât e de așa și pe dincolo, dar toate grasele vor face front comun. Și-or să găsească toate defectele posibile. Când au terminat cu fizicul, tot pe marginea pozei, vor ajunge la cât e de proastă, pentru că dacă arată bine, clar trebuie să fie o gâsculiță. Și-or să se consoleze la un pahar de untură, că măcar ele sunt mai plinuțe, dar sunt frumoase, deștepte și iubite.

Pân` la următoarea revelație, la bună vedere!

13 comentarii:

  1. Eu sigur ma inscriu la anorexice.N-o zic eu,o zic ele,femeile atotstiutoare.Degeaba le demonstrez (nu ca as vrea,dar asa-i in colectiv) ca mananc si ce si cat, ele o tot tin cu slab=anorexic,asa ca am renuntat d emulta vreme a-mi mai face nervi,nu se merita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dacă încerci să demonstrezi, înseamnă că ai ceva de ascuns. și vor afla ele ce!

      Ștergere
  2. :))) am ras cu lacrimi...am avut o zi cumplita dar acum ma simt mult mai bine. Am pierdut sirul celor ce mi-au spus de-a lungul timpului ca sunt anorexica, anormala, bolnava etc. Am invatat sa ignor afirmatiile de genul asta si ma simt tare bine in pielea mea. Sa ai o noapte buna Camelia!

    RăspundețiȘtergere
  3. Unde ai vazut tu femei grase? Nu exista asa ceva? Doar bautura putina :) ca sa citez o vorba masculina.
    Si tot din directia asta se aude ca daca ti-e frica ca te ingrasi cel mai bun remediu e ... tuica. Tuica inhiba frica :)
    Iar dinspre partea feminina am retinut-o pe-asta: daca nu poti sa slabesti, adu-ti prietenele la nivelul (greutatea) ta. In felul asta nimeni nu-ti mai bate apropouri :) Spor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daaa, o știam și eu pe prima :P
      normal, e mult mai ușor. plus că dup-aia ai satisfacția de a fi construit clubul graselor de pretutindeni...

      Ștergere
  4. Așe https://www.facebook.com/filimon.a.arthur/posts/133240626839684

    RăspundețiȘtergere
  5. nu mai intrasem de ceva vreme pe blogul tau, am ras zdravan si chiar aveam nevoie - asadar, se cuvine sa multumesc, cred :) cat priveste 'anorexia', cel mai tare imi place cand mi se face complimentul asta la cate o nunta/botez/cumetrie *rolling eyes, i hate them* si le dovedesc hipopotamcelor care tocmai mi-au predicat despre cat de nesanatos e sa te abtii de la mancare (n-am tinut cura/regim niciodata) cat pot sa duc - fara sa merg drept si tinand capul sus ca un pinguin care se teme sa nu vomeze dupa aia. ideea e ca te porcesti cat te porcesti, toti avem pofte, dar nu ni le satisfacem 'gustand' o oala, ne mai si miscam, poate ne mai ajuta si metabolismul - iar daca nu, ne apucam de un sport sau tacem naibii din gura.
    pe de alta parte, pt noi nu e politically correct sa le spunem ca sunt obeze ca poate au avut 'o viata grea' (?! - si si-au luat revansa indesand niste paine?) sau (preferata mea) au 'probleme cu glanda'.

    RăspundețiȘtergere
  6. Uite in continuare pentru disputa ingrasere/neingrasare, ai de la mine o nominalizare dar si o leapsa cu spuma.

    Te bagi la leapsa sau la un comentariu?

    RăspundețiȘtergere
  7. "Și e interesant să vezi că nici o femeie slăbuță n-o să se trezească să comenteze la poza unei balene feminine, spunându-i cât e de așa și pe dincolo".

    M-ai facut sa rad. Daca tu crezi ca slabaturile astea uscate sunt niste dragute si niste simpatice, te cam inseli. Am vazut femei slabe, normale, banale, grase, urate, frumoase, si toate comenteaza la adresa altor femei. Ca le sta in fire si-s a dracului.
    Chiar si eu, care sunt obeza, probabil, in acceptiunea ta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu n-am zis că femeile nu comentează, indiferent de aspect/IQ/culoare politică. comentează între ele, la cafea.
      dar n-am văzut nicăieri public femei slabe care să pună poze cu femei grase și să instige la ”hai să râdem de ele”.

      :-?? atât timp cât nu te iei de coastele mele, nu mă afectează

      Ștergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger