.

miercuri, 13 noiembrie 2013

Viol în Vamă

Nu cred să existe piesă care să mă enerveze mai tare ca aia a lu` Chirilă. Aș spune ultima, dar deja s-a învechit. A fost disecată din toate părțile, s-a plâns de ea toată lumea, au făcut analiză pe text, l-au făcut pensionar pedofil, au țipat cum că e la fel ca toate piesele lui, diferă doar fesul din videoclip și gagica.

Pentru că Chirilă asta face: întotdeauna există o femeie mai nașpa ca el, pe care el o iubește, ea îl iubește, da` dup-aia spiritul lui tânăr și neliniștit se răzvrătește, o înșeală sau nu, își face boem rucsacul și fuge la mare. Cam cum fug femeile la mama când nu le convine culoarea canapelei. Și dup-aia regretă sau nu.
Tiparul telenovelei. Pân` la urmă tre` să recunoască toți că asta face Chirilă: telenovele. Nici măcar music hall-uri de calitate, doar telenovele pentru copii de-abia îndrăgostiți sau adulți care se vor boemi și veșnic tineri.

Asta au spus ei. Eu n-am spus nimic, c-am zis c-o să treacă. La fel cum trece orice durere după ce iei o pastilă, la fel cum trec coșmarurile când te trezești, cum trece apa pe sub pod, vântul printre sălcii, mă rog, ați prins ideea.

Da` piesa asta e mai rea decât ciclul. Vine, îl simți că vine, știi c-o să treacă, trece dar, ca să-ți facă-n ciudă, după o lună e din nou lângă tine. Și nu poți să aștepți decât menopauza, cu toate că, în stilul în care mă chinuie piesa aia, cred c-o să devină hit și, când o să spun ”ura, a venit menopauza!” ca leit-motiv pe fundal o să se audă perfect fără tine.

Nu știu ce mă seacă mai tare la ea:
- versul ăla cu te-am înșelat c-am vrut să văd cum e să fii bărbat - poate-s eu femeie blondă, da` nu pricep cum faza cu înșelatul te face să te simți bărbat. Ești, sau nu ești. Aș porni de la premiza că este, dar dacă până și el se-ndoiește de chestia asta, încep să am anumite întrebări. Gen: poate a înșelat-o cu un bărbat, ca să vadă cum e în bocancii lui. Prea deep pentru mine. Nu-nțeleg eu d`astea.
- partea aia total previzibilă în care el înșeală și tot el e rănit, pe principiul motanul fute, motanul țipă
- perfect-ul despre care nu specifică dacă e sau nu cu lămâie, și-oricum e un ticălos egocentrist și egoist pentru c-a așteptat să plece la mare fără ea ca să bea o vodcă
- că toate găinile o consideră o piesă de dragoste când ea e misoginism la rangul cel mai înalt și-un soi de ia să-mi bat joc de voi, că tot sunteți proaste și gâștele pică la bărbați care se dau macho, și-i mai fut și-o palmă, apoi fac un cântec despre asta, ca să vezi tu că au și-o latură sensibilă, și ce poate fi mai fascinant decât un machocare cântă
- că e încă peste tot. În taxi, la radio, la tv în sala de mese și mi se oprește mâncarea în gât când o aud și, dacă nu e nici una dintre astea, clar se trezește cineva care s-o fredoneze
- sau c-am auzit-o de atâtea ori încât îi știu versurile pe de rost și, fiind un mare potențial muzical, încă nedescoperit de impresarul potrivit, mă trezesc fredonând-o. Și-atunci se găsește cineva care să afirme că și lui îi place Vama și, mamă, ce melodie mișto, posibil să câștige chiar MTV-ul. Nu-mi place! Urăsc melodia aia din tot sufletul meu mare și insensibil, da` am versurile în cap pentru că mi-au fost băgate cu forța, la fel cum am pățit cu Adele, care se repeta și-n timp ce dormeam, și mi-a rămas inconștient în memorie. Asta nu-nseamnă că-mi place. Am fost intoxicată cu ea. Cu Adele și cu perfect fără tine.

Am fost violată de piesa asta și nu, nu mi-a plăcut. Pentru că violul de orice natură ar fi, tot viol se cheamă.

26 comentarii:

  1. Îneca-s-ar cu perfect în veci şi de-a pururi.

    RăspundețiȘtergere
  2. PERFEEEEEEECT
    FARA TINEEEEEE!!
    :))
    Cred cu tarie ca am fost singurul adolescent care n-a lesinat pe ne vede joi si saruta-ma-n ureche pereche vama veche basca pe frigider blugii in sifonier si alte aberatii racnite de mediul inconjurator.


    mab

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasa ca de fiecare data cand am trecut pe langa usa ta am auzit-o la maximum de la laptopul tau, nu te mai ascunde ca noi vecinii stim bine ce melodii asculti tu.. Pe langa manelele pe care le pui duminica dimineata cand speli vasele-n bucatarie.. Sau unde le speli..

      Ștergere
    2. în diminețile tale veșnic banale și corporatiste - eu dorm fericită.
      marș.
      mab

      Ștergere
    3. mab nu spală vase. mab are un inginer corporatist care le spală pentru ea

      Ștergere
    4. mab, nu pot decat sa te felicit, nu sunt multe persoane care sa se delimiteze de mediul inconjurator si sa faca ceea ce le place. eu am inceput sa descopar asta abia in urma cu vreo 6 ani... eu cred cu tarie ca sunt singura persoana care a ascultat refrenul asta de maxim 10 ori :D
      valentin

      Ștergere
  3. Zau ca nu se putea spune mai bine. Chiar ca viol...auditiv. De aia ascult numai VH1.
    Alina

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe mine m-a lovit: "decat premiant in inchisoare, mai bine repetent in drum spre mare.."..buna lectie pt copii/adolescenti..
    Mie candva imi placeau melodiile celor de la Vama Veche..eram si eu adolescenta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E o lecție de viață pe care noi, după cum spuneam, nu avem cum s-o înțelegem. E prea proFUND pentru noi.

      Ștergere
  5. închipuie-ți cum e,ca după luni întregi cu prostia asta în cap,s-auzi o minunată colegă iubitoare de manelării c-o fredonează.fix în mijlocul unei ore de filosofie,fix când te chinuie profunzimea profundă.profu' s-a lăsat bătut și filosofia s-a dus naibii.
    și dacă nici filosofia nu-i rezistă,de ce-am face-o noi...
    aia cu am vrut să văd cum e să fii bărbat,poate se-aplică în cazu' lu, Chirilă.

    RăspundețiȘtergere
  6. Parerea mea e ca n-am nicio parere despre muzica lui Chirila. Va ma curge multa apa pe Dunare pana ce vom avea MUZICA. A-ncercat si el si daca gloata l-a aclamat el a continuat. Mai sunt ca el si aici si p-afara. Sau poate ca unii ne-am nascut batrani, sau poate ca doar am gresit secolul. Nu el e periculos ci armata de ciomardani care asculta manele. Pentru ca asta denota altceva. Ce n-are sens sa fie amintit, ar insemna sa consum curent degeaba.

    Am zis si eu ceva.

    Nu-s, deci exist...
    Miaurius

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. muzică bună încă se mai face. doar că o ascultă prea puțini.
      dacă nu pot să-l evit, măcar să mă amuz pe seama lui

      ;)

      Ștergere
  7. O armata de ipocriti ti-au raspuns la viol. Printre ei unii sunt si manelisti. Nu-i asa "mab"?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pare că mă cunoști destul de bine. Am ascultat vreodată manele-mpreună?
      mab

      Ștergere
  8. Cami, Cami... probabil asta-i piesa noua... cine , manca-l-ar toaca, te-a pus sa iti zgarii urechea?
    PS: Barbatii nu inseala.

    RăspundețiȘtergere
  9. dumnezeul din mine se simte ofensat acu...
    si trasnite-ar san' Petru sau mancate-ar Gargantua cu fulgi cu tot ca m-ai facut curios si am ascultat si eu piesa...

    RăspundețiȘtergere
  10. "fesul si gagica din videoclip", treaba asta are si videoclip? ca pe ala nu m-au putut forta sa il vad in autobuz.
    Da' m-as baga la un pariu: cine crede ca urmatoarea piesa a lui Chirila e cu plecarea lui precipitata spre mare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sau
      (citez)
      ”peeeerfect pe patiiine”
      varianta munte winter 2013

      Ștergere
  11. Pentru Anonima cu manele. Un calduros : Ce proasta-i ma-ta. Iar.
    Ca vad ca tre sa ti se repete tare si raspicat.

    RăspundețiȘtergere
  12. Melodia care sapa șanț pă creieri, dă găuri în sulă și cicatrizează vaginul. O sa fie perfect fără ea, când s-o uita...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger