.

vineri, 29 iunie 2012

Happy pride - p.2

Eu nu mă trezesc să comentez la articole pline de religiozitate că dumnezeu nu există și că habotnicismul mi se pare idiot. Nu intru pe forumuri creștine să fac mișto de persoane care-și pun întrebări de genul ”să ne împărtășim des sau rar?”și ”am sărit peste rugăciunea de seară - păcat capital?” Nu m-apuc să-mi dau cu părerea pe site-uri cu viitoare mirese extaziate sau ”mămici” cu dileme cu colici.

Oricât de stupide mi s-ar părea, oricât de mulți nervi mi-ar face, treaba lor. N-au decât să creadă în bătrânelul cu barbă albă, n-au decât să vorbească ca din cărți sau să schimbe păreri legate de scutece. Locul lor pe net, ce-ar mai fi să-i trolez cu ce cred eu? Ar fi ca și cum m-aș duce la cineva acasă și-aș începe să-i critic mobila, covorul, culoarea de pe pereți. No way, Jose!

Da` vezi tu, că ăștia pe care nu-i omori, nu te lasă să trăiești. Eu parcă țin minte că religia spune să iubești, să nu arunci cu noroi, live and let live și alte mesaje din astea pacifiste. Nu știu să spună pe undeva: ”tu, fiule, dacă vezi vreo persoană gay, ia-o la șuturi, dă-i la ficați, unge-o cu catran și dă-i foc și domnul dumnezeul tău mulțumit va fi de tine!”

Nu-ți place că homosexualitatea există? Ia divinitatea la șuturi. Faptul că bagi texte pline de ură la un articol care anunță marșul diversității nu-ți asigură nici calea spre nemurire, nici un loc în rai. Te face penibil, hater și mă face să mă-ntreb de ce ți-e așa de frică încât te pocnește nevoia imperioasă de a-ți spune părerea și de a-ți sublinia heterosexualitatea. Ce ascunzi tu acolo? Ce ți-e frică să recunoști? Ce rană mai veche te supără?

Nici mie nu-mi place parada în forma ei anterioară. Poate anul ăsta se va schimba ceva. Sau poate la anu`.
Nu-mi place nici când stau cu miile la coadă, și crapă, și se calcă în picioare ca să atingă sfintele moaște ale lu` cutare sfânt. Da` n-o să-mi iau pancarta și n-o să le boicotez picnicul.  Facă borș, din partea mea. Nu-mi fură caii de la bicicletă, nu-mi mănâncă pensia, nu le dau eu de mâncare, deci nu mă afectează. Dacă nu mă afectează, de ce m-aș băga ca musca?
În momentul în care vine militantul religios și-mi dă cu crucea-n cap pentru că-s gay, atunci mă atac. În rest, e loc pentru toți și aerul nu se dă cu porția.

Pân` la următorii nervi, la bună vedere!


6 comentarii:

  1. Nu se va schimba nimic deocamdată, din păcate, pentru că oamenii nu sunt pregătiţi nici de-o parte şi nici de cealaltă. Nu vorbesc despre mine, despre tine, despre X sau Y, ci despre masă şi despre cum sunt dispuşi să reacţioneze în calitate de masă.

    Nu ştiam de articolul la care faci trimitere (după cum habar nu am avut nici de paradă), dar l-am citit şi mi se pare jalnic. Nu ştiu dacă e din pricina traducerii sau chiar a fost conceput pe un tipar stupid de politician, dar este fix ce le trebuie apărătorilor "normalităţii".

    Nimeni nu e pregătit şi se vede şi din prostia scrierii (mă refer la formă, nu neapărat la conţinut, deşi nici ăla nu e mare brânză) şi din comentarii... Dacă la adăpostul ecranelor de calculator şi a anonimatului relativ oferit de acestea, pot să debiteze atâtea tâmpenii şi să se împroaşte reciproc cu noroi, când se vor regăsi în mijlocul "tovarăşilor" lor, "curajul" va fi mai mare, prostia şi lipsa de educaţie vor da pe-afară.
    Se vor agresa reciproc vizual şi auditiv (şi să sperăm că se vor mărgini doar la asta).

    Aş mai avea multe de spus, dar... e blogul tău. Iartă-mă pentru excesul de cuvinte! (de aici şi din alte locuri)

    Poate mai multe la... Contact, deşi s-ar putea să te fi săturat de atâtea comentarii. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de obicei oamenii sunt mai curajoși sub masca anonimatului. când vine vorba chiar să acționeze, deja nu mai scoate nimeni nasul afară din casă.

      blogul e al meu, secțiunea de comentarii e liberă și neîngrădită ;)

      Ștergere
  2. Dincolo de faptul ca e greu de purtat o discutie argumentata rational cu cineva care ia ad litteram Vechiul Testament, mai exista un aspect amuzant si sinistru, totodata: omul ala are impresia ca iti face un bine, salvandu-te de la focul Gheenei & stuff. Te impinge pe drumul mantuirii, vrei nu vrei. You can't argue with that:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. știu că are impresia că face un bine; dar bine cu de-a sila, numai bine nu se cheamă...

      Ștergere
  3. ei, de data asta te-ai enervat degeaba... pe bune pe bune... io tot itzi zic, schimba planeta... unde mai pui ca exista posibilitatea sa gaseshti un loc cu gravitatzia ceva mai slaba shi nu te-o mai trage asha de rau la pamant cand vei vrea sa te inaltzi nitzel... pentru ca cine shtie, poate vine o vreme shi te-apuca asha o nebuneala de vei vrea sa te inaltzi nitzel... sau nu...

    P.S.: :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aș schimba-o, da` nu cred că găsesc una mai bună... plus că uneori e fun să mă enervez; nervii inofensivi fac bine la moral ;)

      P.S. - >:D<

      Ștergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger