.

vineri, 26 august 2011

Moşeala

Ieri am aflat că moşeala e un ritual al "roackerilor". Un fel de dans. Adică aşa se dansează rock-ul: dai din cap, te loveşti de ceilalţi şi sari. Un ritual barbar, am aflat. Al cărui semnificaţie, persoana în cauză nu-l pricepea neam. Totul spus pe-un ton atât de mirat, şi-atât de inocent, şi-atât de contrariat, că-mi venea să-ntreb în ce bol de cristal a trăit până acum.

Poate e mai uşor să pricepi de ce maneliştii fac faza aia cu mâna lovită sistematic. Sau, ca să nu fiu atât de nasoală, de ce există genul ăla de dans în care stai în mână, te-vârţi în cap şi faci tot felul de flic-flac-uri, fără nici o legătură aparentă cu muzica.

Da' unde e plăcerea să te-mpingi şi să ţopăi de nebun? Nu-i nici estetic, nici sănătos, nici în nici un fel. Poate doar să ridice semne de întrebare. Iar termenul în sine... De unde şi până unde? N-a mai văzut, n-a mai auzit şi da, toate ideile ei de fetiţă cuminte au fost date peste cap când a văzut barbaria cu pricina. Şi nu pot să spun decât atât: bine că n-a văzut moşelile mai vechi, la care se lăsa cu călcat în picioare şi pumni pe bune, pentru că mă îndoiesc că ar mai fi ieşit vreodată din casă.

Pân' la următoarea sprânceană ridicată, la bună vedere!

14 comentarii:

  1. ... la fel de greu le este unora dintre noi sa inteleaga care e faza cu dansul la femei, dans care are - vrei sa recunosti, sau nu - conotatii sexuale, de la outfit-ul din care scapa sanii - pana la miscari. Mda... primul poate e mai putin estetic decat al doilea. Dar e masculin.
    N-o fi estetica mosheala, dar la o muzica unde gasesti moarte, suferinta, si violenta - in mai toate versurile, copertile albumelor, tricourile si posterele... esteticul capata alt inteles. Nimic nu se compara cu placerea de a te arunca pe o mare de brate intinse, de exemplu.
    Nu-i sanatos? Pai... scuze, dar asta e un lucru pentru barbati. Aia cu balls, mai exact. E genul de eliberare violenta pe care o inteleg doar cei care o fac, sau au facut-o.
    Ntz, ntz, ntz...
    ... baieteii si fetitele n-au ce cauta la mosh.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta e moseala? Pe bune? Si eu pe ce lume am trait? Gata, ma duc sa ma imbat.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Torden - persoana despre care vorbesc trăieşte într-o lume mai roz, în care dansul se reduce la cuplul bărbat-femeie, flirt, artsy shit.
    iar în condiţiile în care şi-o bătaie cu perne i se pare violentă... înţelegi tu.
    total de acord la faza cu bărbaţii, nu de alta, dar nu ştiu cât ar fi de safe pt o femeie.
    deci clar n-ar pricepe. şi clar n-are ce căuta la "mosh".

    RăspundețiȘtergere
  4. @Lillee - ooo, şi încă n-ai fost de faţă; gesturile şi mimica făceau totul:D
    hai noroc!

    RăspundețiȘtergere
  5. ... o bataie cu perne poate fi inceputul unei lungi relatii :)))))

    RăspundețiȘtergere
  6. care e diferenta dintre pogo si moseala?

    RăspundețiȘtergere
  7. @Torden - depinde cât de pufoase sunt pernele:P

    RăspundețiȘtergere
  8. @wannabegay.org - n-am nici cea mai vagă idee:-??

    RăspundețiȘtergere
  9. ei... ia-o mai ushor ca ma simt "temptat" sa scriu un comment fluviu :)) acum serios, sa pui in acelashi context rockeri shi manelishti din punctul meu de vedere este... in sfarshit, nu vrei sa shtii ce parere are "punctul meu de vedere" despre superficialitate ...oricum, treb'e sa shtii ca la prima citire nu mi-a venit sa cred ca postul e scris de tine...

    P.S. - :P

    RăspundețiȘtergere
  10. @deus_pax - surpriză. pot scrie oricum:)

    P.S. - :P
    P.P.S. - bine ai revenit >:D<

    RăspundețiȘtergere
  11. @wannabegay.org: Cred ca e acelasi lucru, din ce am mai auzit :-) adica toate semnalmentele se potrivesc pana acum, inclusiv de "nu se mai face _INSERT__NAME__HERE_ [pogo/mosheala] ca alta data" si in sensul ca iesea urat la cele mai "de pe vremea mea"....capi si dinti sparti (da, e licenta poetica la cap, sa mearga un singur fel de adjectiv la plural :-D)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger