.

joi, 12 aprilie 2012

Cum ar fi - p.2

Cum ar fi să vrei să te duci să-ți iei țigări într-o seară, să deschizi poarta și să pui un picior afară din curte? Întuneric de noapte, becurile pâlpâind straniu, nimeni pe stradă. Strada lungă. Și-n capăt de stradă o monstruozitate de câine. Nu urât. Habar n-am cum arată fața lui. Da` cât un vițel. Mă, mare, mare de tot. Și becurile alea nu ajută deloc, că pâlpâie din ce în ce mai straniu, și câinele nu dă nici un semn c-ar vrea să părăsească colțul străzii. Și-ar trebui să treci pe lângă el ca să ajungi la țigările multdorite, da` între a fuma relaxat și viziunea unei decapitări totale bagă, Camelia, piciorul la loc în curte, și fă-te că n-ai nici un chef să fumezi, și mulțumește-te cu cele două pe care le mai ai, că strada-i lungă, noaptea - noapte și câinele - păzitor al integrității plămânilor tăi.

Și cum ar fi să te urci în taxi, bun bazată că taximetriștii conduc bine și poate și prudent dar, în goana aceea, taximetristul s-o calce mai mult decât prevede legea, și să ai impresia că ai ajuns într-un avion de teste. Fața deja în spate, adânc lipită de spătarul scaunului, și tu arătând ca un shar pei fixat în fața ventilatorului. Și când ajungi la destinație să-ți spui că nu te mai urci cu șoferul ăla, dar să uiți să-i iei indicativul și, peste ceva timp, să dai tot peste el?

Sau, cea mai obsedantă, cum ar fi să te trezești c-o melodie în cap, după ce-ai visat-o toată noaptea, să te obsedeze, da` să nu mai știi cum o cheamă, și s-o cauți înnebunit pe tot netul? Și să te mai obsedeze câteva zile după, pentru că o obsesie nu-i obsesivă dacă durează mai puțin.

Ar fi mirobolant și total adevărat...

Pân` la următoarele aventuri, la bună vedere!

8 comentarii:

 1. Vecina mea a avut o saptamana in care asculta obsesiv o melodie care parea cantata de o voce asemenatoare cu Dido. Faina melodia, da nu intelegeam versurile.
  M-a obsedat, am cautat toate albumele lui Dido si le-am ascultat, nu am gasit-o.
  Voiam sa ma duc sa-i bat la usa, s-o intreb ce melodie asculta ea la 2 noaptea, ca imi place... :D
  N-am mai aflat...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. dacă vecina mai e tot vecină, nu-i timpul pierdut. poate o să mai aibă o săptămână, cu aceeași melodie ;)

   Ștergere
 2. palpitanta viata!!! :P:P:P
  shi mie mi se intampla, numai ca invers :)) ( nu, nu raspund la intrebarea "cum adica invers?"; ei... da, destul de des :P )

  P.S. - :D

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. hmmm... câinele apare când te întorci, taximetristul merge prea încet și nu melodia te obsedează, tu obsedezi melodia? :D

   P.S. - >:D<

   Ștergere
  2. shi-ai uitat sa spui ca intreg universul se invarteshte incet dar sigur in jurul centrului meu de greutate :)))

   P.S. >:D<

   Ștergere
  3. cum de-am omis tocmai asta? :D

   P.S. - :P

   Ștergere
 3. prefer sa fac fata la catelul ala :lol:
  taximetristului nu ma pot abtine si i-as zice cate ceva si precum stim , au bate de baseball si statie sa-si cheme ortacii :lol:

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. la cât era de mare, nu cred că mă ajuta decât un costum de fotbal american...
   cât despre taximetriști, noroc că se termină destul de rapid drumul :D

   Ștergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger