.

marți, 7 februarie 2012

14 sacrificat - p.2

Inevitabil au început reclamele stupide legate de Valentine`s day. Să ne-nțelegem că nu mă deranjează sărbătoarea în sine. Sărbătoare fericită, ursuleți și inimioare, whatever, pe bune. Dacă are cineva chef să facă baie într-o cadă cu petale roșii de trandafiri o dată pe an, cine-s eu să mă pun contra?

Ai chef să mai treci o sărbătoare în calendar, bravo ție, vezi de-mi pasă. Poate că mă amuză, poate că-mi place, poate că-mi e indiferentă, în nici un caz n-o să mă vezi cu pancarte ”kill Valentine`s day!”

Dar... DAR pe măsură ce se apropie, începe invazia de chestii siropoase și mesaje subliminale. Pe bune. Vitrine, reviste, internet - tot e plin de inimioare și de îndemnuri semierotice. ”Ia-ți o lenjerie sexy pentru iubitul tău, special de Valentine`s day!” ”Surprinde-l c-un ruj incendiar, ca Ziua Îndrăgostiților!” ”Cucerește-l cu aroma noului tău parfum; fierbinte ca dragostea voastră!”

Știu că poate e leit-motiv faptul că nu pricep de ce ar trebui să fii specială într-o zi anume și - posibil - lălâie, neglijentă și șleampătă în restul timpului. La fel de leit-motiv ca ideea că, dacă iubești, iubești tot timpul, nu doar cu ocazia unei zile din calendar. Dar nu mă pot abține să n-o spun.

Din punctul meu de vedere, lenjeria aia sexy, dacă e stilul și genul tău, ar trebui s-o ai oricum. S-o ai pentru că vrei tu s-o ai, nu doar pentru comfortul vizual al altcuiva, într-o seară anume.
Rujul îl ai incendiar pentru că te simți bine tu cu el; pentru că face parte din tine, pentru că ți se potrivește și te definește.
Parfumul - pentru că e notă din tine; pentru că vă completați. Nici una dintre ele pentru o altă persoană.
Că da, efectul poate fi și pentru ceilalți, clar! Dar reclamele care pun accent pe ceilalți prin chestii proprii ție mi se par trase de păr. Adică n-ai îndeajuns de mult respect pentru tine încât să profiți de orice te face să te simți bine; e musai să ai un motiv pentru a face asta...

Ciudat e că mulți pică la faze din astea. Vânzările cresc, reclamele se-nmulțesc, nervometrul meu mai are puțin și explodează. Dacă mai văd pancarte cu inimioare lângă chestii de vânzare, îmi schimb profesia în antireclamist. Să vedem atunci concurență!

Pân` la următorii nervi, la bună vedere!

3 comentarii:

  1. Eu trec peste acea zi de parca nu ar exista. In oras nu merg decat 2 ori pe sapt si seara, ca treaba, televizor nu am, pe bloguri nu citesc nimic ce ar avea legatura cu asta. Efectiv pt mine nu exista Valentine's day! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. p.s. Cand aveam a significant other, nu sarbatoream :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu-i faza că nu există, doar că unii parcă exacerbează ideea de ”siropos”. bleah!

      Ștergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger