.

marți, 28 februarie 2012

Locul unde telefoanele erau interzise

Mă, eu aș interzice telefonul mobil la muncă. Pe bune. De tot. Cu din alea, n-ai voie cu el deschis în timpul programului. Poate doar în pauză, da` și acolo încă mă mai gândesc...
Vrei să trișezi? Biiinee... Măsuri de urgență: percheziție totală, lăsat telefonul la intrare, dispozitive din alea de detectează semnalul, urmărire prin satelit după semne de mobil în perimetrul firmei, X-Ray, câini antrenați să descopere telefoane, mă rog, tot tacâmul.

Pentru că da, melodia pe care-ți sună telefonul e enervantă. Atât de enervantă, că-mi vine să mă ridic pașnic și să-l transform în proiectil, direct pe fereastră. Dacă-l ai pe vibrații, tot enervant e, pentru că fața ta e enervantă, și mă enervez nervos când te văd răspunzând la un telefon care n-a sunat. Și dacă-l ai pe silent, tot enervant, pentru că ai vocea enervantă când răspunzi enervant la telefon și nu, nu vorbești 15 secunde. Nici măcar 30. O dai în d`alea, gen rapoarte minuțioase, și sincer nu voiam să știu nici ce-ai gătit, nici ce culoare aveau cearșafurile astă-noapte, nici cât de bine a fost.

Vorbește d`astea-n gând, nu când stai la 30 de centimetri de mine. Dacă țineam musai să știu, te întrebam. Să mă informezi indirect mă calcă pe ficați. Ține-ți intimitățile departe de mine. Oricât de mult ai crede că nu se aude, când îmi vorbești în ureche, surd să fiu și tot te-aud. Și dac-ai comunica telegrafic: ”Pâine. Ajung rapid. A fost bine. Morcovi. Te pup” ar fi o chestie. Da` nu când dezvolți foiletonul. Nu când din juma`-n juma` de oră vorbești juma` de oră. Atunci te văd proiectil, însoțind telefonul pe fereastră. Și nu, nu stau prost cu nervii.

Pân` la următorii nervi, la bună vedere!

8 comentarii:

  1. Prietena mea vroia să cumpere un dispozitiv de bruitat semnalul anume pentru o asemenea colegă a ei :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Oho...nervi ....colegele mele de munca cred ca s-au nascut cu telefonul legat de mana, si isi spun toate romanele la telefon, mereu!!!
    Eu prefer sa ies afara sa vorbesc, mai ales daca depaseste 2 minute. Dar de lasat nu-l las la intrare, ca stau online pe el, ca de la munca nu am voie;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici eu n-am voie; dar l-aș sacrifica fericită pentru momentele în care n-aș mai auzi nimic despre viața altora...

      Ștergere
  3. Magnificent goods from you, man. I've take into account your stuff prior to and you are simply extremely magnificent. I actually like what you have acquired right here, certainly like what you are saying and the way in which in which you say it. You're making it entertaining and you continue to care for to keep it wise. I can not wait to read much more from you. That is really a wonderful site.
    my webpage > social bookmarking

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger