.

luni, 23 ianuarie 2012

Zodiac à la Camelia - p.2

După studii îndelungate, analize de laborator și rapoarte interminabile, partea a doua a zodiacului. Semnele ignorate data trecută, sub lupă. Sub lupa mea. Urania, dă-mi dreptate!

Scorpion
Să spunem doar că-s obsedați să facă ceva. Să muncească, indiferent de oră, să termine ce au de făcut și să continuie cu munca de a doua zi. În aceeași zi.
Și dacă lumea se referă la ei ca la ”scorpii”, nu-i pentru că ar fi mai răutăcioși decât restul semnelor; pot fi chiar mai puțin. Dar, când găsesc momentul să înțepe, clar nu-l vor rata. Deloc.

Capricorn
Trecând peste faptul că numărul lor s-a înmulțit vizibil pe lângă mine, da, par a fi omniprezenți. Dacă până acum ceva timp nu știam nici unul, acum îs peste tot.
Și-s așa, niște copii care insistă să-i iei în serios, și care se bosumflă dacă n-o faci. Care pot vorbi despre politică, istorie, filozofie sau orice alt subiect serios, dar care se vor extazia și vor uita seriozitatea dacă le arăți o ciocolată.
Care fac conexiuni ciudate, instant, fără nici o legătură cu ce vorbeai înainte. Aparent. Pentru că, dacă te gândești juma` de oră, realizezi cum au făcut conexiunea cu pricina. Și ei o fac într-o fracțiune de secundă.
Iar dacă se bosumflă, fizic vorbind, își reiau aparența de copil căruia i-ai furat jucăria.

Berbec

Încăpățânați. De-a dreptul. Vrei să-l convingi să facă ceva? Zi-i că n-are voie. Sau că nu poate. Ar fi mai ușor să-l rogi, dar dacă-i spui că nu poate vei avea rezultate mai rapide și-i oferi și doza de nervi de care are nevoie ca să funcționeze.
Te pot păcăli cu o aparență inocentă, dar nu-i subestima. Sub aparența aia au deja câteva planuri sadice. Chit că-i vorba despre cucerirea lumii sau despre cum să-ți pună o piedică cu stil.

Gemeni
Cu două fețe. Dar nu în ideea de nesinceri. Trec foarte rapid de la o stare la alta. Acum sunteți cei mai buni prieteni și, în secunda următoare, te toacă mărunțel pentru ce ai putut să-i faci. Și-apoi iar sunteți cei mai buni prieteni.
Și au o ținere de minte de neegalat. Îți vor reproșa, cu zâmbetul pe buze, pentru a țâșpea oară, ce-ai făcut atunci, cândva, și vor schimba subiectul. Nu-i enerva. Atât timp cât îs în pasa amabilă, păstrează-i acolo. E fun și safe.

Leu
Recunosc că n-am văzut leu care să nu se distingă fizic. Prin acel ceva leonin. Și prin stilul răutăcios de a se lua de tine. Exact ca o pisică care te mușcă din senin, în timp ce-o mângâi, și-apoi se-ntoarce pentru o altă porție de alint.

Fecioară
Calme. Atât de calme că te poți agita de nervi în jurul lor, smulgându-ți părul din cap, și ele îți vor explica CALM de ce nu trebuie să te enervezi. Dar ferească sfântul să iasă din calmitate. Stai ascuns până când trece furtuna, pentru că nu durează mult. De obicei.
Și nu încerca să înțelegi cum funcționează, pentru că sentimentele bat rațiunea. Și argumentele. Și tot.

Acestea fiind zise, mă retrag la globul de cristal. Pentru mai multe analize, pentru o bibileală completă a întregului zodiac, pentru completări și amănunte de interior.

Pân` la următoarea concluzie, la bună vedere!

21 comentarii:

  1. ce-mi lipseste o-ntepatura... ca-n vremurile bune... :))

    RăspundețiȘtergere
  2. M-ai nimerit perfect,mai ceva ca "astrologii" de serviciu.
    P.S- Fecioara sunt :)

    RăspundețiȘtergere
  3. capricornii îs lenți. da' leeeenți... cred că au doar 3 viteze: încet, încetișor și în reluare...:)))
    gemenii...te alintă și-n secunda următoare au dat cu tine de pământ. după care iar te alintă...sau alintă resturile care au mai rămas din tine.../:)
    leii. aroganți, uneori nejustificat...da' na, ei îs lei, da?.../:)
    fecioarele. da, calme... fix opusul berbecului care se fâțâie și se agită, răcnind și dând nervos din mânuțe... gen: da' tu de ce te enervezi, nu merită...:)))) cum de ce? pentru că și pentru că, blablabla... și ele nimic, zâmbesc relaxate. clar nu înțeleg cum funcționează, da'-i fain:D
    berbecii? dacă ți-au pus piedică, înseamnă că ai meritat-o cu vârf și îndesat...;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Bun....pai intep ca asta mi-e zodia...acum ce sa fac eu, mai mai abtin, dar e greu :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ei, câte o înțepătură din când în când e și permisă, și recomandată...

      Ștergere
  5. la gemeni nu e asa :)
    alexandru p.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger