.

vineri, 5 octombrie 2012

Banana suit

Concluzia de ieri: am nevoie de un outfit office, pentru momentele în care dau interviuri la firme nobile pentru un job sus-pus. Alea extrem de dese, pentru că toate firmele se înghesuie care mai de care să-mi ofere posturi din ce în ce mai flamboaiante și mai efervescente. Nici nu-mi trag răsuflarea și PAC! încă o ofertă. Toate firmele se bat și se luptă să mă obțină. Cine nu s-ar da de trei ori peste cap s-o aibă pe Bucur ca angajat?
Concluzia - Doamna Mamă. Sarcasmul - eu.

Concluziile de genul ăsta sunt pentru ea la fel de firești pe cât e pentru mine să-mi aprind o țigară. Sunt informată regulat când sunt posturi noi la Bruxelles, chiar dacă ei caută ingineri sau medici. Știu când se caută profesori prin diverse țări, cu toate că eu am refuzat să fac modulul pedagogic. Am știut când se caută cameramani la București, directori executivi la Cluj, notari prin Suedia și câte și mai câte.
Am încercat să explic că nu am nici pregătirea necesară, nici tragerea de inimă să aplic pentru job-uri croite pentru altfel de oameni. Că nu mă angajează nimeni cu 3000 de lei pe lună doar pentru că mă cheamă pe mine Bucur. Că există alții care au și pregătirea și experiența și entuziasmul pentru anumite job-uri; eu n-am decât plăcerea de a cheltui fără limite. Răspunsul a fost, inevitabil, același: Dacă nici măcar nu încerci...

Și acum am clar nevoie de un outfit office, pe care n-o să-l cumpăr sau port niciodată, pentru toate posturile la care n-o să aplic și pentru toate interviurile la care n-o să fiu chemată. Încă mă-ntreb uneori ce imagine are Doamna Mamă despre mine. Sau ce planuri mai aflu că mi-am făcut sau, dacă nu le-am făcut încă, e musai să le fac.
La un moment dat am încetat să-i mai explic că nu vreau alt job, că nu vreau să fiu nici ambasador, nici profesor, că nu mă voi îmbrăca în rochie și nici cu tocuri, că eu nu vreau ce vrea ea și răspund simplu cu nu. Nu-mi dă bătăi de cap s-o las să viseze, atât timp cât nu-mi expune și mie visele alea. Sau cât le omor din fașă.

Una peste alta, dacă aș vrea să candidez la prezidențiale, ce fel de haine ar trebui să-mi cumpăr?

Pân` la următoarea dilemă, la bună vedere!

2 comentarii:

  1. ti-am citit mare parte din blog cu multa placere, si mi-a trecut si durerea de cap:) spui bine, si corect, legat, si practic. sigur n-ai studiat stiinte exacte?:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mă bucur că am efect analgezic ;)
      sigur! uman dintr-un capăt în celălalt

      Ștergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger