.

joi, 1 noiembrie 2012

Imposibila dilemă

Mă macină o dilemă lunară. Pe undeva pe 26-27, începe să se contureze. Întâi în ceață, apoi din ce în ce mai conturată. Parcă e un început de uragan. Apele sunt liniște. Prea liniștite. Fantomatic și oribil de liniștit. Liniștea de dinaintea furtunii. Și-apoi vine, vine, vine, calcă totul în picioare. Nu cred să existe vers care să se potrivească mai bine. E uraganul de dinainte de salariu! Scapă cine cum poate.

Se iau sursele la puricat. De la cine ai mai împrumutat, de la cine mai poți, cât ai voie să te-mprumuți, sparge și pușculița, adună leu cu leu, ei, rezist pân` la salariu! Se adună o sumă frumușică. În alte condiții, se poate rezista până la 4-5 zile cu suma aia. Dar nu înainte de salariu. Înainte de salariu banii se cheltuie mai repede. Înainte de salariu banii se evaporă. Acum îi ai, țac-pac, 2 pachete de țigări o pâine și-un ou, nu-i mai ai.

Nu pricep. Matematic vorbind, e imposibil ca aceeași sumă să se ducă mai repede, în funcție de calendar. Dar pe verificate, când n-ai bani, atunci îi cheltui mai abitir. Exact ca ultimele momente înainte de o revedere, care trec cel mai greu, cu toate că ceasul e constant, la fel ca momentele alea cele mai fericite, care trec mult mai repede, cu aceeași idee de constant a timpului, așa-i și cu resursele. Se duc mai repede când nu le ai. Și-ar trebui să fie invers. Dacă n-ai, să-ntinzi firul subțire și să te ajungă. Da` de unde? Cu toată cumpătarea din lume, se dizolvă.

Plus că mai e o chestie. Exact înainte de salariu se găsesc să se termine toate: cafeaua, șamponul, gazul din brichetă. Nu pot să mai aștepte câteva zile înainte de a se termina. Nuuuu! Ar fi prea frumos. Parcă se vorbesc toate chestiile între ele și-și setează alarma exact înainte de refill-ul de card.

Cel mai fericit moment e când 1 pică-ntr-o luni. Atunci se știe că miercuri vin banii. Când 1 pică joi sau vineri, un somnifer, vă rog, banii vin peste week-end. Aș instaura o lege prin care 1 să nu poată pica decât luni, marți sau cel târziu miercuri. Pur și simplu să nu fie voie.

Și nici soluția asta nu rezolvă dilema cu cum dispar banii mai repede înainte de salariu. Mister total.

Pân` la următoarea dilemă, la bună vedere!

2 comentarii:

  1. Cred că și peste 500 de ani va fi tot așa. Cu, conducere de căcat așa și bunăstarea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nee, nu-i vorba de conducere aici; depinde de fiecare cum îți gestionează banii. eu nu știu cum :l

      Ștergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger