.

duminică, 18 septembrie 2011

O shaorma mare, vă rog - p.2

Mă intrigă o chestie: s-au înmulţit copiii. Mă, da' mulţi. Unde întorci capul, câte unu'. Ba în cărucior, ba din ăia de deja au început să meargă, ba d'ăştia de intră la şcoală. Mulţi. Invazia copiilor. Ei, şi n-ar fi asta problema. Da' odată cu copiii, s-au înmulţit graşii. Din 5, 3 sunt rotunjori, rotofei, rubiconzi; plesnind de sănătate. Roşiori în obrăjori şi cu colăcei pe burtă.

De parcă îi hrănesc ai lor cu îngrăşăminte. Să nu se anemieze mititelul. Liber la frigider, bagă-i fast-food-ul, o pâine la o masă e ideal, mănâncă pâine cu pâine şi cu pâine la desert, başca dă-i, frate, cu dulciurile până pocneşte stomacul în el, că nu-i frumos să-i refuzi nici o poftă.

Când eram copil, fiecare clasă era musai să aibă un gras. De obicei crescut de bunică. Şi dacă e bunica aia de creşte puişorul, atunci îl îmbuibă, pentru că şunculiţele sunt semn de prosperitate, şi cum să se laude la alte bunici cu un pui de Avicola? Dar era un singur gras. Acum sunt peste tot. Cred că fiecare clasă are câte un slab.

Şi pe bune că faza exasperantă e să-l văd gras şi băgând cu poftă un sandviş mare, eventual murdar de sos pe faţă, cu degetele cârnăciori şi cu burta ieşind din bluză. Parcă-l văd mârâind violent dacă încerci să-l ţii departe de mâncare. Iar mândrele mămici, posesoare a monumentului de obezitate, plângându-se că micuţul are probleme cu inima, şi cu colesterolul, ba chiar că are şi un diabet uşor. Păi, cum pana mea să fie sănătos dacă-l îmbuibi de parcă ai vrea să-l tai la Crăciun?

Visul meu: să-i adun pe toţi, să-i pun la regim şi la cules cartofi. Să-i văd după o lună cum grăsimea începe să se topească. Şi-apoi să-i pun s-alerge pe roată din aia, cum au hamsterii. Dup-asta să vedem dacă mai au probleme de sănătate şi dacă mai au curaj să se apropie prea des de frigider.

Pân' la următoarea dilemă, la bună vedere!

6 comentarii:

  1. Am ajuns la Mc Murder in perioada 15 August-7 Septembrie, de 4 ori,prea mult pentru mine, dar forta majora.In doua dintre dati am fost cu aceleasi persoane, bine a zis baietul "eu cred ca parintii astia vin de la serviciu,zbang pustiul la mc,il indapa bine cu chiftea d-asta,ala devine pufs si uite-l,manca-l-ar mama cum plesneste de sanatos".Sanatos pe naiba.

    RăspundețiȘtergere
  2. treaba cu roata hamsterială dorea al meu soţ s-o coacă pisicilor noastre hiperactive. s-ar potrivit, ce-i drept, şi multor copii a căror vină nu este decât că nu cresc mai repede, să-şi dea şi singuri seama de ceea ce se petrece.

    ah, şi ai omis un factor: unde se joacă, zici, copiii noştri de azi? cu aţă şi beţe în jurul blocului? cu bicicletele în întrecere până la gârlă? daaa. şi cu marmote. pentru că oricum locul lor favorit rămâne cu ochii lipiţi de un ecran, fie el de calculator, televizor, iphone şi ce alte scorneli mai au la îndemână.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Fetita Junglei13 - înţeleg faza cu mâncatul în grabă, lipsa timpului, fast-forward etc; ce nu înţeleg e de ce insistă să-i îndoape, când văd că devin tridimensionali?

    RăspundețiȘtergere
  4. @Jules - pisicile s-ar bucura de-o roată d'asta; doar că s-ar plictisi rapid:P

    copiii nu se mai joacă de ceva timp în faţa blocului; şi chiar dacă s-ar juca, la cât bagă-n ei (şi mai ales la ce) tot degeaba.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger