.

vineri, 30 septembrie 2011

Camera de urgenţe - p.2

Din seria "ipohondrie fără frontiere", prezentăm:

Fierea leneşă mă pune pe gânduri. Înţeleg că mie mi-e lene să mă dau dimineaţa jos din pat, să-mi beau cafeaua şi să mă duc la serviciu, da' faptul că poate exista o fiere trândavă mă dă peste cap. O şi văd verde, cu tendinţe de obezitate, oftând melancolic cu gândul la un repaus total. Şi n-ar fi problemă dacă asta nu m-ar afecta direct. Da' vezi tu, că dacă ea e trântoră, pe mine mă doare, şi nici nu prea ai cum s-o convingi să lase deoparte sentimentele de confort total şi să-şi facă datoria.

Unii au pietre la rinichi. Da' vezi tu, că unii îs mai şmecheri şi au nămol. Sau noroi. Un fel de rezervaţie de vulcani noroioşi. Te şi vizualizez: un cap, două mâini, două picioare, un sac de nămol. Blorp-blorp-blorp. Ăsta-i zgomotul pe care-l scoţi când te mişti. Te aşezi? BLLLOOORRRRP. Şi-nţeleg. Ai fi având mâl, nu pietre, da' de ce trebuie să mă informezi? Ştii doar că mintea mea o ia razna şi ajung direct la medic, pentru o ecografie care să-mi garanteze că n-am nici o şansă să mă transform în Delta Camelia.

Da' cea mai tare fază apropo de boli ciudate am auzit-o de curând, cu de la bunică-mea citire. Că cică şi-a făcut analizele; şi cum de vreo 30 de ani încoace are tot felul de boli închipuite, şi-a zis să diversifice meniul. Mai nou are paiajeni la ficat. Cu lăbuţa pe inimă spun că asta susţine că are. Tot cu lăbuţa pe inimă spun că ideea, oricât de fantezistă ar părea, mi-a dat coşmaruri. Un ficat chipeş, rozaliu şi fudul, din care încep să apară paiajeni hidoşi. Cam cum îi vezi pe ăia din The World of Warcraft. Chei, slăbănogi şi cu dinţi mari, ascuţiţi, pregătiţi să devoreze orice bucăţică proaspătă de ficat. Toate astea întâmplându-se da, în interiorul tău. Brrr! Cu asemenea specimen în familie, mă mir eu pe mine că nu-mi fac analizele o dată pe lună şi că nu mă autodiagnostichez în fiecare săptămână cu ceva diferit. Ştiu doar că nu-s paranoică, chiar mă urmăresc; da' asta deja e la ordinea zilei.

Pân' la următoarea manie, la bună vedere!

5 comentarii:

  1. Sa vezi ce amuzant e sa-si faca bunica ta o ecografie, sa-i spuna medicul ca are calculi in vezicula biliara si sa vrea internata.De urgenta. Chiar daca nu are simptome, nici un fel de durere, nimic.
    I se fac toate analizele in spital, nu iese nimic anormal, dar ea totusi vrea sa mearga in 3 octombrie la o clinica privata ca sa dea vreo 300 de lei pe alte analize...

    RăspundețiȘtergere
  2. @Cristina - dacă femeia vrea să se asigure, poţi s-o opreşti? zi mersi că nu vine cu câte o problemă din asta în fiecare lună...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger