.

marți, 13 septembrie 2011

Superstiţia zilei - p.2

Marţi, 13. Care se pare că e mai puternic decât vineri 13. Nu se ştie exact din ce motiv. Dar azi cică-s 3 ceasuri rele. De 3 ori a sunat telefonul azi dimineaţă, în timp ce-mi făceam regalul somn de frumuseţe. Se pune?

30 de minute am aşteptat să se încălzească apa. Trei chibrituri am folosit pentru a aprinde aragazul. Trei bluze am schimbat, înainte de o găsi pe aia perfectă. Trei ţigări la cafea. Trei datorii de plătit. Trei melodii vreau s-ascult înainte de a pleca.

Sper să nu mă împiedic de trei ori. Să nu se repete a treia oară. Să nu mă lovească trei maşini. Să nu dau de trei ori restart la comp. Să treacă încă un marţi 13, fără alea 3 ceasuri rele. Nu de alta, da' încerc să scap de orice superstiţii. Să las doar realitatea, şi ce nu se poate explica să rămână inexplicabil, şi-atât.

Da' spun cu lăbuţa pe inimă că mă roade o curiozitate: cine în ce superstiţii crede? Crezut din ăla, total şi care se mai şi adevereşte.

Pân' la următoarea curiozitate, la bună vedere!

10 comentarii:

  1. Draga Camelia, sa iti spun asa: sunt nascuta intr-o Marti,13, undeva intre 1:10-1:15 noapte,deci posibil 1:13,ceea ce e echivalent cu 13 ziua.Saotamana trecut imi spunea cineva,"vaaaiii,vine ziua ta, e si Marti si 13 si e si Luna Plina,sa vezi nenorociri atunci".Pe bune?!?!?!Atunci, in afara aburilor de acum,astept sa imi cada cerul in cap.

    RăspundețiȘtergere
  2. eu am probleme cu pisica 13 si cu tramvaiu negru :D
    si da , nu cred :lol:

    RăspundețiȘtergere
  3. ... cica alea trei ceasuri ar exista in fiecare zi, guvernate de Saturn, Jupiter si nu mai stiu cine... bla bla... :)
    Pana la urma nu mai conteaza, cand vezi ca treburile o iau rara :))... mergi incet si cu grija :P. Am patit o faza de curand, si cand a aparut si al doilea indiciu, la doar cateva minute departare... am taiat-o acasa, sa stau linistit.
    M-am luptat ani de zile cu superstitiile bagate in cap de altii, mai "mari si maturi" - sa nu te intorci in casa daca ai uitat ceva( by the way, fac treaba asta frecvent :))... ), sa nu iesi cu galeata goala (na ca exista pungi de gunoi, mai nou... si daca strangi punga, uite!... pare plina), sa nu te mature vreunul, ca nu te mai insori (hahaaa... ce bucurie! - hai da cu matura!), sau sa nu calci pe prag (no hai... c-o dam in domnul Feng si domnul Shui de-acum :P)... la urma urmei de ce dracu fac oamenii pragurile atat de inalte, am impresia ca sunt la 100 metri garduri - si faza-i ca nu mai sunt la fel de sprinten ca la 18 ani :). Si tot asa...
    Din fericire nu prea mai am superstitii la ora asta. Dar nici n-a fost usor sa ajung aici. Pff... daca stai sa te gandesti, poate nici nu ai fi fost afectat - ca om, de superstitii, daca n-ai fi auzit diverse chestii de speriat din gura lumii...

    RăspundețiȘtergere
  4. Tu crezi în superstiția numită astrologie :P

    RăspundețiȘtergere
  5. fii atentă, ține minte: alea 3 ceasuri rele sunt întotdeauna noaptea, când dormi!;) și, dacă e să se întâmple ceva nașpa, apăi se întâmplă în vis:D

    azi am aflat de ce nu iei cuiva ultima țigară... funny:D și, evident, prostii:)))

    când eram mici aveam o droaie: să nu calci pe canalizare cu 2 găuri, dacă ții ghiozdanul cu fața spre tine te ascultă, când vezi un popă, te uiți la pantofii lui și scuipi în sân...
    am reușit să scap de superstiții. și e fain:)
    de exemplu, întotdeauna mi-a făcut o deosebită plăcere să mă întorc dacă uit ceva, e cool dacă îmi iese în cale o mâță neagră, mă doare-n cot dacă mă întâlnesc cu tine și ai găleata goală... o singură problemă am avut, recunosc: cu bătutu-n lemn. am scăpat și de asta, era enervant și inutil...:)
    și am observat o chestie: dacă nu crezi în ceva, gen vise/superstiții, atunci ceva-ul ăla nu are nici o putere asupra ta. pe bune!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Fetita Junglei13 - şi la mine tot 13; doar că într-o luni. şi încă nu mă sperie chestia asta.

    RăspundețiȘtergere
  7. @schtiel - astea da superstiţii serioase:)))

    RăspundețiȘtergere
  8. @Torden - or fi, nu zic nu, da' uneori e de ajuns unul singur ca să te dea total peste cap.
    clar dacă n-ar fi existat "antecedente" n-am fi avut nici o problemă; aşa doar putem să ne amuzăm şi să găsim altele noi.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Inache - eu ştiam că, dacă e să se prindă, se prind oricum; faza e că pe multe dintre eel le poţi ignora. aşa nu mai vezi "semnele";)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger