.

vineri, 16 septembrie 2011

Nervi invers - p.2

Sunt imposibilă când mă enervez. Recunosc cinstit, cu lăbuţa pe inimă că, dacă m-am enervat, mai greu discuţi cu mine. Pentru că nu mă mai opreşti din vorbit. Şi tre' să spun tot, tot, tot, până mă descarc. Nu mai încape nimeni să vorbească pe lângă mine. Tre' să-mi spun of-ul, păs-ul, ba chiar să mai fac nişte conexiuni ciudate, şi dup-aia mi-a trecut. Nu, nu uit, dar depinde şi de cât de tare m-ai călcat pe bătături; pentru că una din două: ori realizez că am exagerat şi eu şi life goes on, ori nu te mai am la inimă în vecii vecilor, amin.

Da' n-o să-nţeleg nici dacă-mi baţi un cui în cap cum vine faza aia: mă enervez pe cutare, şi-apoi toţi cu care intru în contact sunt decapitaţi. Păi, ăia n-au nici o vină. Pe bune. Canalizează-ţi nervii pe the bad guy; fă-l pilaf. Praf şi pulbere, arşice, da' lasă restul lumii să respire-n voie, pentru că nu-i vina nimănui că unu'i bătut în cap, s-a trezit cu faţa la cearşaf şi s-a gândit să-ţi facă ţie zile negre.

Plus: lasă-ţi nervii la uşă când vorbeşti cu mine. N-am nici o legătură cu dramele tale interioare, nu's eu de vină că te-ai certat cu vânzătoarea, nici că taximetristul n-a avut chef să-ţi dea rest. Varsă-ţi-i pe mine doar pe ăia de ţi i-am cauzat eu. Restul... nu prea-mi pasă pe cine-i arunci, atât timp cât nu e vorba de propria-mi persoană.

Şi da, pricep nervii. Pentru că-mi e de ajuns o scânteie pentru a izbucni. Dar am realizat că lucrurile minuscule nu merită atenţie. Nici ridurile care apar după. Aşa că încerc să-i separ pe categorii, să-i ţin departe unii de alţii, să-mi menajez bieţii neuroni pe cât posibil. Nu de alta dar, când vine vorba de nervi mari, cu motiv, n-am chef să mă transform în Little Boy. Mi-ar părea rău pentru mine.

Curiozitate: care, când, cum şi de la ce explodează?

Pân' la următorii nervi, la bună vedere!

6 comentarii:

  1. Mmm... acum... depinde si ce are in "background" persoana cu nervi. Niste nervi pot ascunde... alti nervi :)...
    Chiar daca se intampla faze de genul, in unele momente - unii oameni pot fi iertati. Tine de egoism, in ambele sensuri, cred eu... o data cand cel nervos se razbuna pe cine prinde, si a doua oara - cand cel pe care cad nervii - nu stie sa treaca cu vederea ca "omul cu nervi" are de fapt altele pe suflet, si o faza de genul "taxi" sau "vanzatoare" doar scoate... cuiul de la grenada :)

    N-am obiceiul sa explodez in fata oamenilor nevinovati. De regula tin pentru mine nervii, si eventual ma razbun pe obiecte. Sa arunci in mod constant nervii pe cei din jur, mi se pare o faza demna de dispret.
    Imi aduc aminte ca m-a intrebat odata un tip, la firma caruia voiam sa ma angajez: "pai, eu am multe pe cap - daca vin nervos, ca am avut nu stiu ce probleme, si tip la tine, iti vorbesc aiurea, ce faci imi dai una?". La care i-am raspuns zambind :"daca se repeta faza, da". Bineinteles ca n-am luat interviul, dar nici n-am avut "placerea" sa lucrez cu dobitocul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Offtopic... Daca trag pe pagina ta de coltul din dreapta, ca sa lungesc fereastra in care scriu commentul, dispar butoanele de "postati un comentariu" si "previzualizati".

    RăspundețiȘtergere
  3. same here:D dar depinde de caz.

    1. m-ai enervat dar țin la tine: e ok, îs ca un foc de paie, mă aprind, flăcări mari și-n toate direcțiile da' se sting repede și-s fără urmări. sau tac...:) când tac, de obicei e mai nasol... da' trece, orice-ar fi.

    2. m-ai enervat și-mi ești indiferent:
    a) nervi puțini spre mediu: te alegi cu înțepături verbale, fac mișto de tine din orice, și dup'aia te las în drum să-mi privești spatele când plec...
    b)nervi majori: asta-i cea mai tragică situație:))) pentru că fac urât:D și mai au de suferit și prietenii din cauza ta, că tre' să sun pe cineva să mă descarc și să vorbesc, să vorbesc, să vorbesc... mult, repede și tot! uneori atât de mult și de repede că abia mai reușesc să respir între cuvinte și țip până mă înec de nervi... urât tare:))) da' asta, din fericire, se întâmplă tare rar:D
    de la ce explodez? de la chestii nașpa. sau de la prostii care mi se par mie nașpa=))) în general dacă mă acuzi de ceva pe nedrept, dacă îmi zici că mint, dacă te iei de cei la care țin, dacă-i comentezi pe cei care iubesc animalele(deci și pe mine..), dacă încerci să mă tragi în piept, dacă te plătesc să faci ceva și faci prost...din astea. multe:D

    gata, asta pe scurt... n-aș vrea să scriu un comentariu mai mare ca postarea:D

    RăspundețiȘtergere
  4. @Torden - clar depinde. dar tocmai asta spuneam: ce rost are să-ţi descarci nervii pe altă persoană decât pe cea care ţi i-a provocat?

    poate că ar fi fost o "experienţă" interesantă; tu te-ai fi amuzat, el ar fi învăţat să se pondereze... poate:-??

    offtopic: n-am încercat niciodată să trag de ea.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Inache - 1. faza cu tăcerea mă disperă total:l
    2. acolo se lasă cu sânge, până realizez că tre' să-mi păstrez nervii pentru lucruri mai importante.

    şi aici lista poate deveni interminabilă:)))

    RăspundețiȘtergere
  6. faza cu tăcerea îi disperă pe toți! răăău =))) da' eu mă simt oarecum safe:) și, într-un final trece tot... pe mine mă disperă ăia care văd că n-am de gând să vorbesc și totuși încep să insiste să zic ce am...aia se poate lăsa cu explozie =)))

    se poate spune și așa...:)))

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger