.

sâmbătă, 3 decembrie 2011

Cum să dormi pe bucăţele

Nu mă culc înainte de 3 din noapte, din principiu. Principiul conform căruia oricum n-aş adormi. După 3, cu bătaie spre 4-5-6, există şanse să adorm. Dacă nu adorm, mă-ntorc de pe o parte pe alta, număr, spun poezii, mă aşez şi-n cap, poate-poate. Mai aprind veioza, mai aprind o ţigară, perna-i prea moale, pledul prea scurt, patul prea mic, mă rog, d'astea de om care vrea s-adoarmă, da' nu poate. Şi-ntr-un final glorios, reuşesc; mai contează că se luminează afară, că s-au apucat cocoşii să cânte, că unii încep serviciul? Nu pentru că, finalmente, dorm.

Conştiincios am alarma setată, pentru că nu pot dormi o veşnicie, şi e musai s-ajung şi la muncă. Şi sună alarma. Sună ca nebuna şi-mi ia ceva timp să mă prind cine e, ce vrea şi de ce nu se opreşte. Ţi s-a-ntâmplat să răspunzi la telefon, şi de fapt să-ţi sune alarma? Mie da... Şi invers.

Un calcul simplu îmi spune că-mi permit să mai dorm 15 minute. Şi-i dau de lucru, să mai sune o dată. Cele mai profunde 15 minute de somn. Adorm instant, cu vise şi cu tot tacâmul. Şi mai sună o dată, şi-o mai amân cu 15 minute, şi tot aşa până mă prind că, dacă nu mă dau în secunda aia jos din pat, nici teleportarea nu mă mai ajută. Da' reprizele alea de somn mă fac să funcţionez, şi-mi încarcă bateriile şi mă şi obosesc, pentru că-i somn fracţionat, cu porţia.

Dilemă: de ce nu pot adormi când mă aşez în pat? Sau de ce nu pun alarma la ultima oră, aia gravă, ca să nu mă mai simt atât de masochistă, pentru că mă joc şi cu nervii, şi cu corazonul?

Pân' la următoarea dilemă, la bună vedere!

12 comentarii:

  1. E ca o axioma, cu totii facem asta, cu toate ca n-avem habar de ce.Poate, totusi, traim cu speranta aia ca poate intr-o zi o sa ne trezim din prima si-o sa avem timp sa si bem o cafea, sa probam si mii de haine si eventual sa facem si doi copii pana sa plecam la scoala/munca.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca somnule incepe la ora aia intarzie din obisnuita....cu greu il aduci unde trebuie, la o ora rezonabila de 00.00 de exemplu....cat despre snooze-ul de dimineata...somnul concentrat e mai odihnnitor spun studiile...o fi asa....no ideea!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. @MusicInfusion - "ultimul moment" pentru mine include şi cafeaua; altfel n-ar exista "următoarele momente"...

    RăspundețiȘtergere
  4. @Rus Bianca - din obişnuinţă de prea mulţi ani; şi nici nu vreau să-l aduc la o oră "rezonabilă". ziua mea e noaptea celorlaţi...
    somn concentrat? nici nu mai ţin minte ce fel arată:)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Exact așa dorm și eu. Nu pot să adorm și mă chinui până pe la 3, apoi adorm și dimineața fac chestia cu snooze-ul de 5 ori. Sună prima dată la 7:30 și eu mă ridic din pat la 8:45.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Nora Vaum - ei, la mine e de pe la 12.30 până la marele final, 14.00. dar da, aceeaşi chestie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, ma numesc Ana si sufar de boala "snooze"-ului... Foarte rar mi se intampla sa ma trezesc asa, PAC!, dintr-odata, a sunat alarma, o opresc si imediat tusti in baie, si pasarele ciripind si totul e mi-nu-nat.RAR.

    Dupa incursiunea matinala in alte colturi de casa, patul parca e inca mai moale, mai caldddd :-(

    RăspundețiȘtergere
  8. @Liviu - neee... nu vreau să risc să mă trezesc peste o săptămână...

    RăspundețiȘtergere
  9. @Ana - buuună, aaanaaa!
    hmm... mie mi se-ntâmplă; dacă alarma e setată la ora 16 :D
    eu arunc un ochi rău mâţelor care dorm fără grijă în patul cald...

    RăspundețiȘtergere
  10. Neaaaaaaaah, matele merita sa fie acolo, mai degraba ma duc si le iau in brate, si cu invidie si cu drag, amestecat asa, ca purismul e mai rar :-P

    RăspundețiȘtergere
  11. @Ana - dorm 18 ore pe zi!!! de ce merită?:(((

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger