.

sâmbătă, 17 decembrie 2011

Prima de Crăciun

Pentru mine, vajnic muncitor 8 ore pe zi, în decembrie e momentul primei de Crăciun. Că am muncit un an întreg, că e vremea cadourilor, că tre' să ne bucurăm şi noi, mă rog, d'astea de argumentează o primă la sfârşit de an.

Ei, şi ca să primeşti prima cu pricina, tre' să fi muncit cred că vreun an în firmă. Adică, nu te-ai angajat în noiembrie şi pac! în decembrie te premiază. Corect sau nu, astea-s regulile.
Da' nu, că vezi tu că ăştia mai mici s-au trezit că vor şi ei. Să le fie de bine. Să le dea şi lor, nu mă interesează. Până aud varianta ailaltă: căăăă, să înjumătăţească prima ăstora mai vechi, ca să fie buget să ia şi ei, că altfel nu e corect.

Pe bune? Să mori tu! Zi zău, că altfel nu te cred. Adică, eu-mi tocesc coatele pe birou un an întreg şi, la urmă, ia să fac eu act de caritate şi na, mă, ia de la mine juma' de primă că doar ai ţi-ai tocit coatele vreo 2 luni. Meriţi, mă!

Căăă, aşa e corect şi colegial. O fi, nu zic nu, da' newsflash! (clişeu) viaţa nu-i corectă. Cât despre colegial, dacă erai în locul meu, ai mai fi fost atât de colegial?

Şi dacă tot e corect să împart prima cu tine, n-o fi corect să-mpart şi salariul, că tot am eu spor de vechime, şi tu nu? Şi, stai să-mi aduc aminte, salariile diferă că, deh, facem chestii diferite, nu vrei să facem jumi-juma şi acolo? Da' eu propun o chestie: cum eu am multe concedii fără plată, hai să le-mpărţim şi pe alea: tu-ţi iei mai puţin, stând la muncă, eu - mai mult, plecând. Ce zici? Că aşa e corect şi colegial.

Pân' la următorii nervi, la bună vedere!

14 comentarii:

  1. Prima de Craciun si a doua de Anu' Nou, la urari :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Esti norocoasa...eu lucrez pt o companie spaniola, si astia nu stiu ce e aia prima sau sporuri, decat multa munca...sau dupa noua restructurare, mai multa munca pe aceeasi bani ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. la noi s-a scos cu totul prima de Craciun, ca sa nu mai fie motiv de suparare :P

    RăspundețiȘtergere
  4. Adica cum? Sa le dea si la aia de au muncitara numa' doua luni prima pe care ti-o da tie? Sau sa taie de la tine? Shiisshh, eu le puneam coji de banane pe coridor, doar-doar!:))

    RăspundețiȘtergere
  5. Cami nu uita ca e decembrie, trebuie sa fim mai buni, mai de omenie, si alte d'astea :))) lol. naspa.

    RăspundețiȘtergere
  6. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! .... aaai dreptateeeeee!!! :)) :|

    RăspundețiȘtergere
  7. @Rus Bianca - ei, la noi încă se păstrează obiceiul; cât mai mult timp, sper...

    RăspundețiȘtergere
  8. @clarra - păi, faptul că nu mai există nu e de ajuns motiv?

    RăspundețiȘtergere
  9. @Alexiuss - e o idee asta cu cojile; sau...mai bine îi las să se enerveze în continuare:D

    RăspundețiȘtergere
  10. la vechiu meu loc de munca, au spus ca ne dau prima. Au orgnizat si o petrecere de sfarsit de an. Cam aiurea, sa vina 4-500 de angajati, doar din Bucuresti, dar ma rog. dupa 1 bucata ora am zis ca e mai bine acasa. dupa toate astea, cad a fost sa ne dea prima, a dat cu 1 milion mai putin, pentru ca au oprit pentru petrecere.
    Mi-a fost o scarba maxima.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Costin Comba - din fericire, există bugete separate, deci nu se pune problema. dar da, a fost urâtă faza din partea lor...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger