.

duminică, 20 februarie 2011

Un an

Începeam aici. Acu' exact un an pentru că da, nu pot să trec peste azi fără tort şi lumânare. Una singură, pentru că n-are decât un an. Blogul, adică.

Fără statistici, fără cifre, fără (prea mult) împăunat, zic aşa:
Evident că am avut probleme în primul rând cu locaţia şi design-ul lui; pentru că nu ştiam cu ce se mănâncă. Nici acu' nu ştiu prea bine, recunosc asta cu lăbuţa pe inimă. Da' m-am învârtit, m-am sucit, am pus cap la cap şi-a ieşit cât de cât decent. Şi nu, nu l-am creat din proprie iniţiativă; a fost aşa, mai mult o idee sugerată. Cum că mi-ar prinde bine. Cum că n-am mai scris demult, cum că aş avea un loc propriu şi personal unde să-mi dau părerea, unde să dau cu capul atunci când doare, unde să mă hlizesc dacă simt nevoia. Şi da, mi-a prins bine. Şi la fel de da, a ieşit Peşti...

Un an pe care n-am simţit neapărat nevoia să-l trăiesc. Care se încăpăţânează să nu se termine, cu toate că am schimbat calendarul.

Persoane din blog-roll care au rămas acolo de la bun început; altele care au dispărut din cauză de... să spunem idei incompatibile. Unele care au rămas din inerţie, altele care au dispărut fără motiv; palpabil. Oameni cunoscuţi virtual, oameni care da, au ajuns să-mi fie dragi, oameni pe care-i întreb din când în când de sănătate nu din obligaţie - pentru că, să ne aducem aminte, eu nu fac asta - ci din plăcere. Mulţi cu care-mi încep dimineaţa; ce-au mai făcut, ce-au mai zis, cu care dintre ei râd sau plâng azi. "Scriituri" diferite. Unii care spun că viaţa e o acadea uriaşă şi roz, alţii care mă fac să vreau să mă întind pe canapea şi să aştept să - da, recunosc - mi se deznoade venele.

Postarea din fiecare dimineaţă - dimineaţa mea care, de cele mai multe ori e prânzul altora - cu cafeaua în faţă şi ţigările alături. Aia care trebuie să iasă măcar bine. Nu pentru ceilalţi, cât pentru mine. Pentru că-n anul ăsta am spus mai multe despre mine decât în toată viaţa; cei care au ştiut să citească printre rânduri, au înţeles.

Şi da, am realizat că diferenţa dintre a scrie pe hârtie şi a pune direct "pe Internet" e una uriaşă. Pentru că hârtia nu arde. Nici memoria, de altfel. Pe când blogăreala e aşaa... să spunem uşor de copiat? Da, ştiu, mania universală. Şi nu, n-o să bat apa-n piuă pe tema asta; spun doar atât: mi s-a acrit de persoane care copiază nu ideile - pentru că astea sunt, până la urmă, general valabile - ci felul de exprimare, "ticurile" verbale, ba chiar şi modul de a pune virgula. M-am obişnuit şi cu asta, pentru că nu poţi să-i baţi un cui în cap cuiva pentru a pricepe. Show must go on...

Călcat pe ficaţi şi sânge pe pereţi. Expresiile de zi cu zi. Dar nu despre asta va fi vorba azi, cu lăbuţa pe inimă, cu sprânceana ridicată, cu căciula dată pe spate, indubitabil şi-n în ordinea asta de idei zic: săru' mâna pentru că m-ai bătut la cap să-l pun pe picioare. La un moment dat îmi trecuse prin cap după primul an să-l opresc; "suicid virtual" cică se cheamă. Şi-am îndepărtat rapid ideea. Pentru că nu scriu pentru ceilalţi, scriu pentru mine. Dacă place, de bine; dacă nu, repet, sânge pe pereţi. Şi-aşa dau drumul încă unui an. Cinic, acid, pufos, floflos, de nervi dătător, real, ireal, caustic, sângeros, hilar, mă rog, toate chestiile pe care le iubeşti sau urăşti.

Pân' la următoarea aniversare, la bună vedere!

17 comentarii:

  1. Waaa...cum am putut să uit?!? Să-mi fie rușine...:D La mulți ani? :))

    Persoana care te-a pus să-ți faci blogul are de la mine un cadou șmecher...;) Subscriu și-i zic și eu: săru' mâna că ai bătut-o la cap pe Cami să-și facă blogul...:D Eu ți l-am descoperit destul de târziu, dar n-a scăpat nici o postare necitită măcar o dată :P Și pe bune că de atunci-asta o să sune cam pompos dar te asigur că-i doar adevărul:)- viața mea e mai faină...:) Pentru că blogul tău e așa, cum să spun eu, ca tanti Luminița care stă și te așteaptă la capătul tunelului...:D Iar anul asta a fost un tunel cam prea lung...este...:) Mă rog, ca s-o scurtez, e fain să știu că am un loc unde mă pot refugia atunci când sunt down, sau când sunt veselă, când simt că nu mai pot duce sau când zbor fericită printre norișori roz...un loc unde știu că, orice aș citi, o să-mi placă...un loc în care mă simt "acasă" și unde, în sfârșit, ciudat e de bine!:D În ordinea asta de idei, să nu care cumva să îndrăznești să comiți un "suicid virtual" că te prind și te bat rău! :)) la cap, desigur...:P

    Copiatul? Recunosc că m-am enervat nasol când ți-am văzut "zicerile" în altă parte...și da, sigur că nu poți să bați cuiva cuie-n cap, dar se poate altceva: mână smulsă, nas franjurat, urechi despicate, "rotule decupate", de ce nu...:)) If you need help, io-s dispusă să-mi sacrific karma =))

    Iar pentru anumite chestii "dintre rânduri": trust the damn f***ing EGG!!! :D

    Concluzia? Da, e ză Blog! :P Indubitabil!!! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. @Inache - :)) să nu se mai întâmple:)))

    săru' mâna:P deja roşesc:)) prea multe chestii de bine deodată:D

    oo, daa, sânge pe pereţi să fie!!! dau un semn când am terminat planul; tre' să fie măreţ:D

    :">

    RăspundețiȘtergere
  3. @Miss Sunshine - săru' mâna, în numele blogului:P

    RăspundețiȘtergere
  4. ce să fac, n-am nimic de spus "de rău"... :P
    dacă n-ai reușit să roșești ca lumea, adică să luminezi în întuneric :D, mai ai o porție la mine pe blog...:))
    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  5. Un La Mulţi Ani şi de la mine :)! Dincolo de motivele strict literare pentru care îmi place cum scrii, blogul tău a însemnat un prilej să ne (re)găsim :)! Iar asta e de nepreţuit :)!

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi, multi ani draga Cami. Sa nu te 'sinucizi' :p 'streseaza-ne' in continuare :p

    RăspundețiȘtergere
  7. La multi ani, Cami, tie, blogului si fiecarui post in parte, ideilor, cafelelor, pisicilor, nervilor, labutelor pe inima si melodiilor din care esti tu facuta .... si blogul tau...

    RăspundețiȘtergere
  8. @Mihaela ( Catwoman) - mare adevăr grăieşti
    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  9. @fabi - păi, nu renunţ aşa uşor:P cât despre stresat...cu cea mai mare plăcere;))

    RăspundețiȘtergere
  10. @Liz - săru' mâna:* pentru fiecare în parte:P

    RăspundețiȘtergere
  11. La multzi ani cinici, acizi, pufoshi, flofloshi, de nervi dătători, reali, ireali, caustici, sângeroshi, hilari!!!

    P.S. - ;;)

    RăspundețiȘtergere
  12. @deus_pax - săru' mâna:D să fie;)

    P.S. - :P

    RăspundețiȘtergere
  13. la cât mai multe scrieri! :D

    de-un timp încoace, am aflat că viața nu e roz, ci ROGVAIV :D ... da, de la ea -de la fj13- și partea faină e că viața însăși s-a încăpățânat să-mi demonstreze că fj13 are dreptate.
    acum mai adaug și un alb vieții meșe :D
    alb de la laptele cu orez pe care-l savurez acuma :D

    te pupă iculici-ul.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  14. aaaaa ... încă ceva:
    ' i'm watching you ' !!! din umbră, într-adevăr, da' ... îs pe-aici.

    :)

    RăspundețiȘtergere
  15. @iculici - săru' mâna:P
    daps, poate fi ROGVAIV:) contează să ştii cum s-o faci aşa:P

    :*

    nici nu mă îndoiam de asta;)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger