.

luni, 25 aprilie 2011

Luni cu superstiţii

25 aprilie. O zi ca oricare alta. Putea să fie şi 24, şi 26, numai 22 să nu fie. Deci, o zi ca oricare alta. Până când mă ia un fior aşa, ca din senin. Unu' din ăla de vine şi trece la fel de rapid. Şi-aşa a trecut moartea pe lângă mine. Nu mă sperie faza asta pentru simplul motiv că, dacă nu s-a oprit, înseamnă că avea chestii mai bune de făcut. Şi totuşi unde se ducea de a trecut exact pe lângă mine? Că cică aşa e; fiorul ăla e fiorul morţii... Da' trece aşa, periodic, pe lângă orişicare, sau tre' să fii ca ăla din The Sixth Sense? Şi are un scop pentru care trece pe lângă mine, sau doar a ales ruta cea mai scurtă? Şi asta înseamnă că-i place să mă salute, sau doar se-ntâmplă să treacă pe acolo?

Nu mai am superstiţii; în afară de alea dovedite ştiinţific. Senzaţia aia de ars; îţi ia toată faţa foc instantaneu, fără vreun motiv vizibil. Ei, nu. E unu' foarte bun: cineva te vorbeşte de rău. Daps, incredibil, dar adevărat. De fiecare dată când îmi arde faţa ştiu exact şi motivele pentru care se întâmplă asta; şi nu e tocmai plăcut, dar pot să trăiesc cu asta.

O altă chestie care nu mă înşeală niciodată e palma stângă. Când se porneşte cu mâncărime insuportabilă, e semn clar că banii sunt pe drum. Nu, nu salariul, nimic la care să mă aştept, pur şi simplu apar. Loto, bani găsiţi pe stradă, cadouri neaşteptate. Cu capul? Poate; da' n-a dat greş niciodată.

Mi se zbate ochiul? Ăla e curent indubitabil. Îmi ţiue urechea? Ceva legat de tensiune. Mă mănâncă talpa? Ghinion total, pentru că de obicei se întâmplă în locuri în care n-am cum să mă descalţ. Urlă câinele? Da, ştiu, am un câine cu veleităţi artistice şi nu, nu face a rău, doar a auzit - de cele mai multe ori - sirenele, şi le acompaniază fericit. Cucuveaua? Habar n-am cum arată şi, chiar dacă aş şti, tot n-aş crede că e semn rău; pur şi simplu are chef să se dea mare şi să sperie persoanele slabe de inimă. Fum de ţigară în ochi - te-a înjurat cineva; păi, ar trebui să am ochii roşii non-stop... Ţi s-a stins ţigara - te înşeală; nu doar fumătorii pot fi înşelaţi, deci pică. Iei inelul cuiva din palmă, îi furi partenerul; şi dacă nu te interesează bărbaţii, cum se explică?

Întrebarea e: dacă e dovedită, mai e superstiţie, sau e dovedită pentru că ajungi să crezi în ea?

Pân' la următoarea dilemă, la bună vedere!

12 comentarii:

  1. Nu am absolut nicio superstitie. Cand eram copil aveam superstitia binecunoscuta cu pisica neagra, dar mi-a trecut rapid. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. @Cristi - mai ai timp să dezvolţi unele noi, nici o problemă...

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu era cumva palma dreaptă? Parcă stânga era atunci când dai bani, când nu primești.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Camelia - ai uitat-o pe cea mai de baza: ti se ridica spranceana - postezi pe blog! :)) =))

    RăspundețiȘtergere
  5. @ragnarslife - nee, dreapta dai, stânga primeşti; merge întotdeauna.

    RăspundețiȘtergere
  6. @INTJ - ai dreptate; cum de-am putut uita?:)))

    RăspundețiȘtergere
  7. Am si eu ceva superstitii...unele chiar prostesti dar asta e! Ideea e ca dc ajungem ca credem cu tarie in ceva anume, poate tocmai chestia asta face ca acel lucru sa se indeplineasca. Pana urma depinde de noi de cum ne merge in viata, nu?
    Cum eu nu am superstitia cu banii, pot sa am la mancarimi in palma de mai iau toti ... , tot degeaba! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. @bumblebee30 - ceva de genul "dacă îţi doreşti ceva îndeajuns de mult, tot universul lucrează să se îndeplinească"? daps, şi eu cred în asta.

    cât despre bani... banii se fac, într-un fel sau altul...

    RăspundețiȘtergere
  9. http://ro.wikipedia.org/wiki/Cucuvea

    RăspundețiȘtergere
  10. @Anonim - mulţumesc de lămurire. acu' chiar nu mai cred că e semn rău. bufniţele sunt faine:P

    RăspundețiȘtergere
  11. 13 e amantul meu secret :))
    îl iubesc la nebuie :)

    :*

    RăspundețiȘtergere
  12. @iculici - s-a gătat secretul; l-ai făcut public:)))

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger