.

marți, 20 decembrie 2011

Atingeri subtile

Nu înţeleg mania unora de a-şi linge degetele când numără banii. Un, doi, trei, lins, patru, cinci, şase, lins, numărat, lins... E ca şi cum nu se pot abţine. Mai că ar vrea să-şi bage o bancnotă-ntreagă-n gură şi s-o molfăie fericiţi. Să simtă nu doar mirosul banilor, ci şi gustul lor.

Măăăă, e scârbos. Pe lângă faptul că practic lingi toate degetele care-au intrat în contact cu bancnota aia până la tine, mai lingi şi portofele, şi buzunare, şi toate chestiile care-au fost pipăite de degete înaintea banilor. Cu alte cuvinte, lingi o populaţie întreagă. Şi nu, n-o să refac traseul banilor ălora; e de ajuns să mă gândesc c-au fost pipăiţi de muuulte persoane, şi nu toate se spală din 5 în 5 minute pe mâini...

Da' ce plăceri ascunse ai, e problema ta. Devine problema mea, în momentul în care tu-mi dai banii ăia, şi mai că i-aş lua cu penseta, pentru că adn-ul tău e întins pe toată hârtia, şi n-am nici o dorinţă să-ţi pipăi adn-ul. Şi pe bune că nu pot purta mănuşi chirurgicale tot timpul, doar pentru că tu simţi imboldul nestăvilit de a-ţi mângâia papilele gustative. Şi pentru că nu-i igienic să le freci direct de bani, apelezi la varianta subtilă: mângâiat papila, mângâiat banii. Repetă acţiunea. Scabros!

Şi-a doua chestie: suflatul în pungă. La magazin, tanti vânzătoarea. Pentru că e prea complicat să desfacă punguţa, suflă-n ea şi da, pune bomboane, sau fursecuri, sau orice chestii care se vând vrac. Mi se zburlesc neuronii. Numai gândul că tanti şi-a băgat respiraţia în punga mea şi că fursecurile mele vor fi înconjurate de conţinutul plămânilor ei mă oripilează.

E ca şi cum nu poate rezista tentaţiei şi trebuie să personalizeze tot ce vinde. Ca să ia fursecurile foloseşte mănuşi, dar suflă nonşalant în pungă. Pentru mine nu-i nici o diferenţă şi nu mă-ncălzeşte cu nimic că nu le atinge cu amprenta digitală, ci cu aia respiratorie. După ce-am văzut-o făcând asta, n-am mai cumpărat decât chestii ambalate. Măcar nu văd eu cum sunt pângărite.

Mda, oamenii au plăceri ciudate...

Pân' la următoarea manie, la bună vedere!

9 comentarii:

  1. Ce fain mi-am început ziua. Bleach!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Liviu - ai vizualizat totul, recunoaşte!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, normal. :)) Şi iar m-ai făcut să mă scutur. Te urăsc!

    RăspundețiȘtergere
  4. ... la faza cu banii am o metoda mai buna ( zic eu)... suflu usor peste varfurile degetelor. Treaba cu bagatul degetelor in gura... bleah... nu-mi place nici mie. Iar faza cu punga - da, am vazut-o si eu...
    :(...

    RăspundețiȘtergere
  5. @Liviu - ştiam eu! mission accomplished!
    nu total şi iremediabil, sper:P

    RăspundețiȘtergere
  6. @Torden - mda, eu le ţin cât mai separate cu putinţă; şi dacă nu, mă chinui muult să le dezlipesc...
    punga e crimă!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Aoleu, la faza cu punga se face coada la casa dupa mine, ca astea-s lipicioase rau, si sa ma vezi cum ma chinui sa mi le dezlipesc de unul singur, numai sa nu puna mana sau gura vreo hoasca pe ele ;))

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu stiu daca mai apuc sa trec anul asta pe le tine, Cami, asa ca iti urez de pe acum sarbatori exact asa cum ti le doresti! Iti multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  9. @teonegura - de asta le evit pe cât posibil...

    Mulţumesc de urare, Teo, aşa să fie!
    Şi pentru tine, numai gânduri bune şi dorinţe îndeplinite:)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger