.

vineri, 2 martie 2012

Pisica - p.4

Cum să nu te enervezi când tu te scoli cu noaptea-n cap, după vreo 2-3 ore de somn de-abia rupte, cu frigul în sânge, după ce-ai făcut pe jumătate adormită cafeaua și-i minune cum de n-ai dat-o-n foc ca să te boscorodească Doamna Mamă dup-aia un secol întreg, când țigara nu pare ca prima, ci continuare a ăleia de aseară, nici măcar soarele n-a catacdisit să-și arate fața, apa refuză să se-ncălzească pentru că-i în trend să curgă rece, nu știu încă dacă acum e ”ieri” sau ”azi” și ea... ea doarme liniștită, încadrată bine de pătură. Și visează. Și mai și toarce demonstrativ. Presupun că, dacă mă dau mai aproape, o să se-ntindă demonstrativ, atât îi de bine! Cum să nu te enervezi???

Da` cum să n-o ierți dacă, atunci când te vede, mai are puțin și-ar sta în cap, și uită și de mâncare, și de alergat, și de mâncare, doar ca să facă ce știe ea mai bine, adică să se alinte-n cinstea ta, când te trezește subtil cu capete-n gură și dacă refuzi să te trezești începe să te spele pentru că-ntr-un fel e maternă, așa, chit că n-ar recunoaște-n vecii vecilor, când îți împletește zeci de fulare doar o să adormi la un moment dat și-ți mai aduce și ceva proaspăt de mâncare-n caz că ți-era foame?

Și cum să nu te amuzi când tre` s-o iei în brațe și s-o conduci in the safe zone pentru că-i un câine mare și fioros în zonă și, cu toate că-l știe de ani buni nu, nu-l suportă, da` parcă nici nu l-ar dezmierda cu gheara pentru a-l pune la punct, așa că ia-o, Camelia, în brațe și cațăr-o pe gard, pentru c-o fi ea pisică, da` e sensibilă cu nervii, și n-ai vrea s-o vezi cum începe să plângă sau cum declanșează al treilea război mondial?

Și cum să nu zâmbești când scrii asta, chit că ea doarme liniștită-n continuare, și nici că-i pasă c-ai mai dormi și tu oleacă, da` tre` să nu pentru că gata, pauza de țigară e dead, over, kaput, конец și pentru tine-ncepe o nouă zi, în timp ce pentru ea începe somnul de frumusețe?

Pân` la următoarea dimineață, la bună vedere!

5 comentarii:

 1. pace mult! și postarea și cami-cat...:)

  RăspundețiȘtergere
 2. Stai sa vezi cand o sa ai un copil... :)) (stiu, stiu, n-o sa ai!)
  P.S. Sa inteleg ca preferi cafeaua la ibric? Pentru ca eu, DA! :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Da, par atat de obosite...Si iau niste pozitii foarte ciudate in somn.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. cred că lor li se pare că noi dormim foarte ciudat...

   Ștergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger