.

duminică, 15 mai 2011

Les neiges d'antan

Plete. Tricouri negre. Tricou cu Eminem, unu' cu Depeche mode, ba chiar vreo două cu Children of Bodom. Maxim 5 feţe cunoscute; în rest, media de vârstă - 16. Cu indulgenţă. Da, am înotat printr-o gelatină de 16 ani. Mai ciudat decât mine se uita mămica lu' cutare, care a venit cu copilu' la concert. Doar că ea nu părea că se amuză.

Da' cum să nu te amuzi? Am văzut tocilari cu plete, unu' venit cu puloverul lu' bunicu', vreo două piţi care cred că au greşit clubul; fete care se schimbau în baie din tricouaş roz cu ponei într-unul "rău", gen Greenday; altele cu tubul de fixativ după ele şi o întreagă artilerie de creioane, creionaşe, creionele. N-am văzut pe nici una făcându-şi unghiile cu negru, ce-i drept, dar nu bag mâna în foc că nu şi le-au făcut până să le văd eu...

O încercare timidă de moşeală, sufocată din faşă, pentru că nu prea aveai nici cum, nici cu cine. Păi, la cum am văzut eu vreo doi, s-ar fi dus plângând acasă pentru că nişte copii răi le-au spart ochelarii. Deci, nexam moşeală.

Băută? Da, a curs băutura, la alea 5 feţe cunoscute. În rest, 16 ani - câte doi, trei la o bere; apă plată şi apă plată cu paiul. Şi-o reminescenţă din copilărie: bere cu paiul, că e mai trendy. Adică, de ce ai bea bere cu paiul? Ţi-e ruşine să duci sticlă la gură? Ţi-e lene s-o ridici sau te gândeşti că ţine mai mult? Cică te ameţeşti mai rapid. Newsflash: de la două beri băute fără pai, obţii acelaşi efect. Dacă vrei mai mult, mai iei una, şi-ncă una, da' nu strici berea cu paiul. E ca şi cum ai bea bere la 0.33. Aia nu-i bere, e fiţăraie.

A, da, a fost şi muzică. Muzica a fost mişto. Când a început, adică după vreo două grupuri de pokemoni care s-au chinuit să facă atmosferă. Da, ceilalţi pokemoni din jur păreau că ştiu de ce se agită pokemonii de pe scenă. Ba ştiau chiar şi versuri. Asta m-a cam dat peste cap. Mi-a trecut repede, pentru că ei nu ştiau ce-i cu "Personal Jesus"; da' tot mi-am scuturat o bucată imaginară de praf de pe mânecă. Da' pe bune că a fost mişto.

Pân' la următorul concert, la bună vedere!

2 comentarii:

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger