.

marți, 10 mai 2011

Andrea Dworkin se răsuceşte în mormânt - 2

Cică dacă eşti femeie tre' să ai doza aia de solidaritate feminină. Să sari în apărarea femeilor doar pentru că s-a nimerit să-mpărţiţi acelaşi sex; inclusiv în apărarea ăleia de spune inepţie după inepţie. Doar e o luptă continuă între cele două tabere, şi-avem nevoie de fiecare recrut pe care putem pune mâna.

Mai trag un fum din ţigara mea extrem de feminină. De ce aş face front comun cu fiecare femeie din lume? N-am nimic în comun cu cele care aleg să spele şosete şi să schimbe scutece; nici cu alea de se duc de 5 ori pe săptămână la coafor doar pentru a afla ultimele bârfe; nici cu alea de schimbă post după post pentru că nu pot trăi dacă nu ştiu cine mai divorţează şi care s-a mai căsătorit. Nunţi, botezuri, îţ-îţ pe boxe, poşetuţe roz, râsul ăla în călduri, numărul de volănaşe ca problemă existenţială, crize de gelozie, şantaj emoţional, dorinţa nestăvilită de a "lega" pe cineva; nu le pricep.

Că e bătută şi tre' să solidarizezi. Una din două: ori pleci şi scăpi, ori stai şi nu te mai plângi. Că nu obţine postu' ăla de şi-l doreşte pentru că e femeie; da' că nu-l obţii pentru că nu-l meriţi, te-ai gândit? Că e privită ca o jucărie sexuală şi tre' să ne adunăm cu toatele pentru a schimba această părere; nu tot tu ai conturat imaginea asta când ai început să te porţi ca o jucărie? Că vezi tu, că bărbaţii n-au dreptate când ne desconsideră şi tre' să schimbăm acest lucru; scuze, dar dacă au cunoscut anumite specimene, şi n-au avut ocazia să vadă şi altceva, atunci au tot dreptul să "ne" desconsidere. N-ai cum să schimbi o imagine doar prin simpla asociere cu întregul grup. Şi degeaba tu eşti şi frumoasă, şi deşteaptă, şi cu bun simţ; n-ai cum să impui ideea asta când alături sunt mai multe campioane la scuipat seminţe şi eroine în lamentări.

Spunea cineva că femeile gay sunt mai misogine decât bărbaţii. Şi tind să dau dreptate, pentru că au cunoscut mai multe; mai multe laturi, adică. Şi cum să nu fii adept al misoginismului, când ştii că există da, multe femei demne de admiraţie, dar că trebuie să le cauţi bine de tot, pentru că celelalte sunt la fiecare pas? Şi cum să solidarizezi cu ceva ce nu-ţi aparţine?

Nu, nu cred în solidaritate sexuală. Cred că există oameni între oameni, şi acolo poţi să-ţi găseşti asemănarea, nu în Getuţa de la patru.

Pân' la următoarea dilemă, la bună vedere!

6 comentarii:

  1. nu cred ca sunteti mai misogine ... mai dregraba as spune ca-n lipsa testosteronului va permiteti sa fiti mult mai pretentioase.

    RăspundețiȘtergere
  2. A face mereu front comun cu cei de-acelasi sex mi se pare o ineptie, tradeaza lipsa de personalitate, pana la urma. Uite, eu asa, din spirit de solidaritate cu... femeile, ma duc sa spal niste vase :P

    RăspundețiȘtergere
  3. @teonegura - şi aşa revenim la cei care fac ceva doar pentru că aşa le dictează "societatea".

    :)) şi eu să schimb un bec:P

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger