.

duminică, 23 mai 2010

My cats

Pentru că azi e duminică, n-am chef să despic pe nimeni şi nimic (în mod ciudat...) şi pentru că i-am promis lui Napocel că în week-end mă ocup de "animale de casă", vom purcede azi în a cunoaşte pe îndelete mâtzele care mă chinuie, mă tolerează, mă înconjoară.


El e Poofy. Poofy pentru că era poofos. Prima mea dragoste, nebună, pasională şi fulgerătoare. Spun "era" pentru că doar un an ne-am bucurat unul de celălat. Cineva a considerat că e mişto, că e cool, că e pisica perfectă şi l-a şutit. Nu că ar fi avut zgardă, şi se vedea că e al cuiva; s-a gândit că i-ar sta mai bine în altă parte. Oricum, era cel mai fain şi mai prost motan ever. Pe bune. Puteai să-i faci orice, nu zgâria, nu muşca, era foarte vorbăreţ, şi extraordinar de alintat şi de preţios. Încă mai sper ca cine l-a luat să se fi săturat de mofturile lui şi să-l aducă înapoi...
Data naşterii: necunoscută.
Ocupaţie preferată: mieunatul.



Ea e "mater superiorum". Gri, Griuţa, albastra de Rusia care nu cred că mai ţine minte câte generaţii de pui a adus pe lume. Pentru cei care deja au ochii în inimioare, veste proastă: am sterilizat-o. Nu de alta, dar e bătrână, şi ştiţi ce se spune despre copiii făcuţi la bătrâneţe. Oricum, are o vârstă respectabilă, face legea printre câinii din cartier, vine cam în fiecare zi cu ceva bun acasă (a venit şi cu o ştiucă, şi cu un macrou, şi cu o ofertă de Real...)Câinii se dau la o parte din calea ei, păsările se ascund, mamele îşi trimit copiii de acasă când trece Gri prin împrejurimi. De obicei dormim împreună, m-a cam adoptat, sincer uneori cred că i-ar plăcea teribil să mă înveţe să prind vrăbii şi să torc. Hmmm...să torc deja m-a învăţat:D
Data naşterii: necunoscută.
Ocupaţie preferată: terorizatul câinilor.



Next on the list, e pisica androgină. Arată ca un motan, miaună ca un motan, se buşeşte pe pat ca un motan; doar că e fetiţă. Ultimul pui al sus-numitei Gri, această pisică a trecut prin toate stadiile de nume: de la Mousse la Mâţa Cărare, răspunde la oricare dintre ele. Toarce doar când are chef, se mâţâie doar când are chef, e acasă de obicei la ora de somn. A reuşit să dea jos perdele, să spargă lustra, să deschidă uşa. Mândrul urmaş al mamei ei, temerară şi neînfricată, această pisică nu e recomandată celor slabi de inimă.
Data naşterii: 9 decembrie, ora 6 dimineaţa.
Ocupaţie preferată: prins de vrăbii.



Last but not least, pisica neagră, a cărei educaţie cade mai mult în sarcina maică-mii. Pentru că doarme cu ea, mănâncă cu ea, o urmăreşte peste tot, o păzeşte, o iubeşte şi o preţuieşte. Ultima care s-a alăturat clanului, mănâncă bătaie de la Gri şi se răzbună pe mâţa mică. Are o plăcere deosebită să te agaţe de picioare şi să fie mângâiată pe burtă. Adoră mingile, drept pentru care are deja 2 mingi de tenis, cu care se joacă non-stop. Deja a învăţat să dribleze şi să paseze. În curând, s-ar putea să ajungă prima pisică fotbalist.
Data naşterii: necunoscută.
Ocupaţie preferată: fugăritul mingii de tenis.


Cam astea ar fi felinele mele. De cele mai multe ori, ştiu că nu eu le am pe ele, ele mă au pe mine. Adică, ele sunt stăpâne. Dar îmi place să fiu "dominată"; îmi plac pentru că sunt deştepte, perverse, greu de mulţumit, fiecare cu personalitatea ei, cu hachiţele şi nervii de rigoare. Şi fiecare dimineaţă în care mă trezesc torcând şi făcând "cozonaci" direct pe pielea mea e una mai frumoasă, mai luminoasă.

Nu ţin neapărat să fie transformată în leapşă, dar cei care aveţi animăluţe aţi putea să spuneţi - când aveţi timp şi chef - vreo 2-3 vorbe despre ele. Nu de alta, dar ar fi fain să facem un "recensământ" al posesorilor/posedaţilor de animale.

20 comentarii:

  1. pisici nu am avut, dar caini.... destui !!

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Imi plac si mie pisicile, mai ales cand fac ele "cozonacei" pe burta omului :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca tu o ai pe Gri, si eu il am pe Nelson, fiul ei, se cheama ca noi suntem...cuscre?

    RăspundețiȘtergere
  4. No, Cami dragă, să știi că grozav mi-o plăcut ce-ai scris! Te țuc păntru asta. Oamenii ce iubesc animalele sunt OAMNENI. Apăi chiar faine mâțe ai! Fain! Înradevăr, o lectură de duminică! Fain Cami șî tă țuc!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Vesper - :)) intr-un fel ciudat, cred ca da:P

    RăspundețiȘtergere
  6. @Black Angel - pai, cu pisicile e mai complicat...sunt mai independente decat un caine:)

    RăspundețiȘtergere
  7. @Mihaela ( Catwoman) - "cozonacei" pe burta, pe mana, ba chiar - cand are chef - si in cap:P

    RăspundețiȘtergere
  8. ce de pisici in viata ta:))
    Vreau si eu un Gri :D

    RăspundețiȘtergere
  9. @George - cats love me;)) cat despre gri...daca vrei cu adevarat, s-ar putea sa te gaseasca el pe tine:P

    RăspundețiȘtergere
  10. Iubesc pisicile. Mă autoinvit la tine acasă :))
    P.S.: ai o leapşă la mine pe blog

    RăspundețiȘtergere
  11. Sa iti traiasca toate, ca-s frumoase foc si sa te stapaneasca sanatoase :)
    Pisica androgina seamana cu Miki a mea... tot asa se baga si ea in gentile mele :)

    RăspundețiȘtergere
  12. @Iulia - saru' mana:P
    cat despre pisica, am ales poa cu geanta pentru e printre putinele in care nu seamana cu un avion:-??

    RăspundețiȘtergere
  13. @d-ra Terra Radu - o fac, o fac, promit:P
    si...be my guest:D

    RăspundețiȘtergere
  14. Poofy :(
    ce mai statea el la mine in brate :-<

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce mâțe faine ai!!! O să scriu și eu despre "copilu'" meu, să ma laud cu el... :d

    RăspundețiȘtergere
  16. Poofy e superb ! Am si eu acasa un motan ca Poofy,il cheama Joe,Joe Cracana,ii spun "Craca",Cracana,Cracanila sau Sobo,Sobolanu' :)) E foarte obraznic,musca si ii place cascavalul,desigur si napolitanele ii plac,de aceea il cheama Joe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este :) din păcate, probabil la altcineva. mai am doar pozele cu el...

      Ștergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger