.

miercuri, 8 iunie 2011

Contabilul de serviciu

Ce salariu iau e numai şi numai problema mea. Cât şi cum cheltui, la fel. Sau ar trebui să fie pentru că, vezi tu, sunt unii care nu mai pot de grijă. Pe care-i freacă total şi iremediabil cu cât rămân pe card după multiple ore de concediu fără plată, sau cum şi ce fel îmi permit să ard banii pe ţigări.

Şi nu, nu numai de al meu. De al tuturor celorlalţi. Păi, să nu-ţi vină să-ţi dai palme când te-ntreabă nonşalant "da' nu trebuia să mai ai măcar x milioane?" Să nu-l vezi tranşat, sărat şi pus la frigider pentru iarnă? Să nu te-ntrebi ce caută muncind cot la cot cu tine când e clar că ar fi trebuit să fie măcar contabil?

De când moda de a te amesteca în borşul altuia? Şi nu amestec din ăla finuţ, subtil şi doar la persoanele cu care te tragi de şireturi. Nope, din ăla total; de ştie mai bine ca tine câte ore ai în minus, cât ar fi trebuit să iei primă, şi în ce condiţii ai putea să primeşti dobândă pentru suma de pe card. Din ăla de-ţi calculează datoriile, face supoziţii în legătură cu ce factură ar trebui să-ţi vină la telefon şi-ţi vine cu lista chestiilor la care ai putea renunţa, ca să mai faci şi tu nişte economii; pentru că eşti atât de bătut în cap, încât ai nevoie de cineva care să te ajute să te chiverniseşti.

Păi, nici mama nu ştie, mă, cât iau exact. Pentru că nu e problema ei. Chiar deloc. Şi s-o ferească sfântul să se apuce să-mi calculeze cât şi pe ce arunc banii, sau să-mi vină cu texte de genul "pune şi tu un ban deoparte". A avut o dată, demult, o tentativă din asta şi n-a ieşit un spectacol tocmai plăcut. Pentru că e vorba de nervii mei, de timpul meu, de munca mea. Şi asta mă priveşte numai pe mine.

Aşa că ce te face pe tine să crezi că ai dreptul să te amesteci? Cine a murit şi te-a lăsat tutorele meu direct? Nu vrei să-ţi dau cardul, şi pin-ul, şi să-mi dai în fiecare zi cam cât crezi tu de cuviinţă, să am de pacheţel? Nu vrei să dai cu semnătura pentru ce-mi cumpăr? Sau, mai bine, nu vrei să munceşti şi-n locul meu, să fie toată lumea fericită?

Da, s-a lăsat cu sânge.

Pân' la următorii nervi întinşi pe pereţi, la bună vedere!

10 comentarii:

  1. Salariul trebuie sa fie confidential. La noi nu prea se intampla acest lucru. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. uh...messy...:D dacă ai nevoie de ajutor la spălat pereții, ascuns armele, îngropat dovezile...:)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar , tu nu pui nici un ban deoparte ?!
    Ntz , Ntz .... :lol:

    RăspundețiȘtergere
  4. tocmai am avut o discutie cu mama mea. asemanatoare. nu m-a mai intrebat de cativa ani buni pe ce cheltui banii. si i-a venit acum. si atunci si acum a iesit urat. nu sunt prea mandru, dar asta e. zica lumea ce o vrea, insa eu sunt deacord cu tine. e banul tau? e muncit de tine? atunci ce intereseaza pe altii ce faci cu ei? bravos pt articol! te sustin:))
    seara faina!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Cristi - teoretic, e confidenţial; dar când toţi avem cam acelaşi salariu... mai greu...

    RăspundețiȘtergere
  6. @Inache - şi acu' spui? după ce m-am chinuit toată noaptea să curăţ?

    RăspundețiȘtergere
  7. @tu26dor - să spunem că la părinţi e vag - da' vag de tot - iertabil; da' când se trezeşte cutare... n-are nici o scuză.

    mulţumesc frumos. seară faină şi pentru tine:)

    RăspundețiȘtergere
  8. naspa daca ai parte de oameni d-astia pe langa tine!cred ca il strangeam de gat daca imi zicea unu:"da nu tre sa mai ai x milioane pe card?"! :P

    RăspundețiȘtergere
  9. @bitzasp - mie-mi spui?
    din păcate, strânsul de gât nu merge...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger