.

joi, 9 iunie 2011

Liber la rochiţe

S-a dat liber la fustiţe, rochiţe şi alte chestii minuscule, care merg genial vara. Ne-au crescut picioare. Stânga, dreapta, faţă, spate, colecţie de picioare. Mai mici, mai mari, mai suple sau mai puţin, picioare peste picioare. Raiul picioarelor.

Şi cum să nu-ţi placă? Ce-i frumos şi lui Dumnezeu îi place, zice un clişeu, şi cine sunt eu să contrazic ditai clişeul? Aşa că stai, admiri, compari. Eventual ţi se mai pune şi pata pe nu ştiu ce rochiţă, pe care n-ai purta-o pentru că nu porţi rochiţe, da' care ţi se pare ultrmegagenială. Şi te duci şi-o cumperi? O cumperi. O porţi? N-o porţi. Da' o ai şi asta-i tot ce contează.

Partea nasoală e că, o dată cu picioarele, apare un specimen nou: scuipătorul de seminţe de vară. Diferenţa dintre el şi scuipătorul de seminţe de iarnă e că recentul apărut poartă maieu, pantaloni scurţi denumiţi popular bermude şi papuci cunoscuţi odinioară drept şlapi. Bineînţeles că există variaţiuni: scuipătorul de seminţe fără pretenţii, ăla cu maieu de firmă şi ochelari de soare ultimul trăsnet, cel care le împleteşte cu uşurinţă pe amândouă, e o adevărată clasă poetică acolo. Tre' să ai stil şi să te chinui mult până să ajungi la acel nivel de eleganţă şi aristocraţie.

Ei, şi specimenul cu pricina are o slujbă bine definită: stă cu alte specimene din familia lui, legat de bordură, sau de scara blocului, sau de orice chestie de care se poatet rezema şi emite judecăţi de valoare. Dacă aţi avut impresia vreodată că Schopenhauer sau Kant au făcut filozofie, vă înşelaţi amarnic. Până n-auzi "gagica ce bună eşti" sau " voi sunteţi surori?" sau "ochelari, că m-ai orbit cu frumuseţea ta", tot degeaba. N-ai aflat de miracolul filozofiei totale şi nu ştii nimic nici din poezie, n-ai pic de lirism şi imaginaţie, eşti depăşit şi demodat. Pentru că frumuseţea unei declaraţii stă tocmai în gradul de inspiraţie manelistică şi de cât de insipidă, inodoră şi incoloră e replica pe care o dai.

Dacă-n toiul iernii au cam şomat din cauză de lipsă de material, se pare că au folosit timpul cu pricina pentru a gândi profund replici de dat pe spate. Ce nu-nţeleg e cum de nu se plictisesc să repete aceleaşi chestii obosite; cum de nu vine nici unul cu ceva nou; de ce repertoriul pare a fi acelaşi pe care-l auzeam în liceu. Şi pe bune că a trecut un secol de când eram eu în liceu. Mister total.

În ordinea asta de idei, pentru a scăpa cu neuronii intacţi, recomand - pentru a mia oară - căştile pe stradă. Poţi admira spectacolul în voie şi ignora cu uşurinţă bâzâitul enervant şi pocnetul seminţelor sparte. De s-ar rezuma doar la spart seminţe, sincer ar părea mai inteligenţi...

Pân' la următorii nervi artificiali, la bună vedere!

14 comentarii:

  1. de martalogi aia care sparg seminte si sunt mai goi decat o nuca seaca nu comentez ca nu am ce mai concret,dar iubesc primavara si vara cand se da liber la rochite cum zici tu,mi se par bestiale femeile in perioada asta,sunt asa volatile,pline de farmec si enigmatice...precum ielele de la noi din povesti! :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Cami, ca sa intelegi de ce nu se merita efortul de a gasi texte noi aminteste-ti ca ni se spune (si noua, dar si voua) ca "are balta peste" ... iar cand esti la pescuit, tot scoti pestele din apa ... chiar daca numai pentru a il arunca inapoi pentru ca nu corespunde.

    altfel spus: nu musti tu? no problem, alta sigur pune botu' si "pentru o data sau de doua ori" e bine si asa (sper ca nu crezi ca scuipatorii de seminte cauta nestemate!).

    la fel e cu "eu sunt rea!" ... cand eu ma tot intreb "oare de ce m-as lega la cap c-o scorpie/bestie? alta n-are tot aceeasi 'dotare' intre picioare? chiar imi trebuie una sa-mi futa nervii?" ... raspunsul fiind evident: nu sunt eu target-ul lor, ele "pescuiesc" dupa alt fel de peste (sau "peste").

    RăspundețiȘtergere
  3. liber la rochite si 3/4 din postare este despre cocalarii spargatori de seminte... incepuse bine

    RăspundețiȘtergere
  4. @bitzasp - daaa, pentru cele care ştiu să se pună în valoare, chapeau!

    RăspundețiȘtergere
  5. @INTJ - tocmai, că nu-s la pescuit; îs doar la spart seminţe. chiar crezi că ar pica cineva la o replică din asta, în condiţiile în care ei nici măcar nu încearcă?

    da, alegerile le face fiecare, în funcţie de ceea ce caută. dar la ei nici măcar nu se pune problema de "ales". e la grămadă...

    RăspundețiȘtergere
  6. @Anonim - segmentul cu descrieri amănunţite e mai pe dreapta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Well darling, problema sta cam asa: de admirat admir si eu numitele picioare, ca nu-s chior, m-a ferit viata pana acum de asa ceva; vorba ta, ce-i frumos...etc! Adica stiu si eu cum vine aia estetica.
    Da' cu slapii la masculi am o mare buba: admir oricand un tip bine facut, musculos, eventual epilat cum scrie la carte, cu conditia sa fie curat pe labe, si sa stea IN slapi, nu sa atarne DIN ei. Ai observat cat de muti merg in scarba aia mare, asa... in dorul lelii? De parca le e sila sa stea incaltati, zau asa! Ugh, am mai zis eu, tzaranul de oras e cea mai scarboasa specie!

    RăspundețiȘtergere
  8. anul trecut pe vremea asta scriam si eu despre specia asta a scuipatorului de seminte....iti dau dreptate,cand vine vara femeile devin mai frumoase iar barbatii mai urati pentru ca isi arata burtoacele si pentru ca transpira si ragaie de la bere mai mult :D

    RăspundețiȘtergere
  9. @Marius - aaa, şi mai am o problemă (cred c-am mai menţionat pe undeva): ele puse la patru ace şi-un bold, mergând pe lângă el - în bermude şi şlapi. aia-i teroare curată!

    RăspundețiȘtergere
  10. @Mihai Motrescu - ei, lasă că nici cu unele specimene feminine nu mi-e ruşine...
    doar că, în ciuda faptului că suntem - se zice - mai multe decât bărbaţii, tot ei apar cel mai mult în radarul negativ:-??

    RăspundețiȘtergere
  11. cand am citit titlul am zis ca e vorba de dezrochitare.mda.

    RăspundețiȘtergere
  12. @dinu roman - dezamăgire totală, nu?

    RăspundețiȘtergere
  13. @Natural - încă o săptămână cu brio:P

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger