Ştii amicii ăia cu care te tăvăleşti de râs şi cu care mai bei câte o bere la sfârşit de săptămână? Da, ăia cu care nu împărtăşeşti cele mari secrete, dar cu care poţi discuta lejer despre politica mondială, exemplificând tactica lui Hitler cu alune şi chips-uri. Ăia cu care nu ştii exact cum s-a dus noaptea, da' s-a dus, şi parcă ai vrea să somn, da' parcă mai vrei o tură; nu e nici o activitate super intelectuală, doar hai şi hăhăială.
Dacă pleacă unul dintre ei, nu-i mare tragedie. Nu-i ca şi cum v-ar lega cordonul ombilical. Da, puţin trist, da' asta e; viaţa merge înainte, pământul continuă să se învârtească. Şi se lasă cu din alea: o ultimă ieşire înainte de plecare, poze, urări de bine. Promisiuni de măcar un mail la două zile, vorbim la telefon, ţinem legătura. În prima lună, aşa e. De-abia aştepţi semnul ăla, îţi aduci aminte cum a fost când ai vărsat cafeaua şi cu cât patos aţi cumpărat sandvişuri, scrii nostalgii. A doua lună, deja mail-urile se răresc. Telefon? Hm... nu mai ai chef să-ţi fie auzită vocea de dimineaţă, las' că vorbim mâine, mâine devine poimâine şi poimâine - cândva. Şi într-un final - câte un "salut, salut" rarefiat şi lichefiat.
Nu te mai leagă nimic, nu mai ai fraze comune, deja e viaţa altcuiva pe care nu-l mai cunoşti.
Mai rari sunt oamenii pe care o să-i cauţi indiferent de distanţă sau de timp. Pe care o să-i tragi de mânecă tu. Cu care nu vorbeşti o zi, două, trei şi dup-aia te trezeşti, la trei din noapte, că e musai să spui; orice-ţi trece prin cap. Cu care ai poantele comune, care nu se uită. Cărora poţi să le spui şi că te doare degetul mic, şi că te doare sufletul. Care n-or să te judece că i-ai întrerupt din somn, sau din gătit, sau dintr-o partidă de scrabble, şi care ştiu că pot face acelaşi lucru cu tine. Deja nu mai vorbesc de "amici de bere".
Oamenii pleacă.
Şi e normal. Adică, fiecare cu drumul lui. Fiecare-şi construieşte autostrada, bucată cu bucată. Dar dacă-l găseşti pe ăla care să nu bată mărunţel din buze că l-ai trezit, stai şi-n cap pentru a-l păstra. E o punte subţire, şi-ai face bine să ai grijă pe unde şi cum calci. Pentru că, de cele mai multe ori, "definitiv" chiar înseamnă definitiv.
Pân' la următoarea revelaţie, la bună vedere!
Ai dreptate : Definitiv inseamna Definitiv.
RăspundețiȘtergereCei care se amagesc si nu vor sa vada asta, vor suferi mai devreme sau mai tarziu.
Se pare ca tu te-ai vaccinat deja.
Asta e bine ( e semn de maturitate ).
@Uirebit - de suferit, oricum se suferă; dintr-un motiv sau altul. dar măcar să ştii de ce şi să ai semicertitudinea că merotă să suferi.
RăspundețiȘtergeree o iluzie; am doar accese, din când în când...
"Dar dacă-l găseşti pe ăla care să nu bată mărunţel din buze că l-ai trezit, stai şi-n cap pentru a-l păstra." ... da, ai pus punctul pe "i" cu "sa stai in cap". you're getting old, dear ... si nu sunt sigur cat de bine sau "bine" e asta ...
RăspundețiȘtergere@INTJ - ei, eu sper să nu îmbătrânesc atât de curând... doar că, uneori, unele lucruri trebuie şi spuse, chiar dacă le gândeşti constant.
RăspundețiȘtergere@Camelia - nu-i vorba doar de a spune "te iubesc" atunci cand iubesti (si altele asemenea) ... e vorba de faptul ca totul e in capul nostru (adica-i interpretat cu ajutorul propriilor algoritmi, foarte subiectiv) si din acel motiv tocmai ala-i "locul" unde tre' sa intervenim (atunci cand "inima" ne-o cere).
RăspundețiȘtergere@INTJ - ştii doar că-i foarte greu să asculţi raţiunea, în detrimentul inimii. ideal ar fi să le poţi împăca pe amândouă, ceea ce se întâmplă mai rar.
RăspundețiȘtergeremi a placut foarte mult postul tau...desi m-a cam intristat...
RăspundețiȘtergere@Camelia - ideal? hmm, eu am alta parare despre asta ...
RăspundețiȘtergereUgh, urasc fazele astea . Mai ales cand mi se intampla mie. Da, doare sa te desparti de cineva. Si doare si mai tare cand din prieteni la toarta ajungem straini sadea!
RăspundețiȘtergereTrist, ce sa zic!
@Miss Soare - mulţumesc frumos. e trist, dar e realitatea...
RăspundețiȘtergere@INTJ - tu mergu mai mult pe faza cu raţiunea, nu?
RăspundețiȘtergere@lovethoughtsandthornes - mereu e mai naşpa când ţi se întâmplă direct... dar, asta e; life goes on...
RăspundețiȘtergerebine ai revenit;)
Multam Cami, intrebarea e cum dracili conving io acum mizeria asta sa ma afiseze ca Marius si nu ca diiitamai denumirea!?!
RăspundețiȘtergere@lovethoughtsandthornes - uite că la asta n-am nici un răspuns decent:)))
RăspundețiȘtergere@Camelia - dimpotriva! da' pentru aia, cand e nevoie de ea, ratiunea e o unealta a dreq' de buna/folositoare/eficienta.
RăspundețiȘtergere@INTJ - e utilă, nu zic nu; pentru cei care învaţă s-o folosească...
RăspundețiȘtergereŞi poate în fapt e mai bine să uităm de cei de care ne-am despărţit. Facem loc altora, altor oameni, altor întâmplări ...
RăspundețiȘtergere@dAImon - cred că oricum am avea timp/loc şi de alţii. dar poate că, dacă se pune problema de răcire de comun acord, chiar "uitatul" e o soluţie...
RăspundețiȘtergereÎn fond cred că zicem aceeaşi chestie cu alte cuvinte.
RăspundețiȘtergereDepinde de tipul relaţiei. Dacă e ceva ce funcţiona doar prin proximitate (e.g. gaşca ce se adună să facă glume) atunci normal că odată cu depărtarea vine şi răcirea. Nu-ţi mai explică cineva tactica lui Hitler cu alune, îţi explică altcineva cum arăta Baba Cloanţa la trezire.
Ce-i legat adânc se păstrează şi peste spaţiu sau timp. Oamenii cu idei bune, care înţeleg lucrurile bine şi ale căror gânduri se verifică şi la 2000 de kilometri depărtare, peste 5 ani de la emitere - pe oamenii ăia îi reţii fără dificultate. Sau pe cei care te înţeleg, dacă de înţelegere ai nevoie. E natural.
@dAImon - cam da. niciodată n-o să sufăr după "amicul de bere", iar cel ce-mi e cu adevărat aproape, n-o să dispară niciodată.
RăspundețiȘtergere