.

joi, 2 iunie 2011

Viruşi invizibili

Dacă te plictiseşti atât de tare, găseşte-ţi, frate, ceva de făcut. Vezi un film, joacă ceva, pune mâna pe-o carte, zugrăveşte sau, mai bine, ia-te de-o toartă şi scoate-te la aer. Verifică nivelul de poluare din aer, taie frunze la câini, orice. Dacă te roade curiozitatea atât de tare, pune mâna pe telefon. Minute ai din plin, aşa că poţi oricând să mă întrebi de sănătate. Şi dacă se-ntâmplă să crape fierea-n tine pentru că nu ştii, ghinion! Da' nu mai freca site-uri gen imvisible; nu le mai furniza "clienţi", scoate-le de la "favorite", uită de existenţa lor.

Ca ce chestie să stai cu bunghiul pe ele? Te face mai deştept? Te face mai puternic? Te face mai atotştiutor? O fi. Da' pe mine mă calcă pe ficaţi. Când ţi-e lumea mai dragă, vrea cutare să-ţi intre-n listă. Cutare pe care nu-l cunoşti, da' care te-a pescuit de pe-un site d'ăsta. Sau cutare de nu-l cunoşti se trezeşte cu chef de vorbă pentru că, vezi bine, ştie el că eşti acolo. Şi dacă te faci că plouă, începe cu buzz după buzz, până-ţi explodează creierii şi-l vezi tras pe roată, înfipt în ţeapă, ghilotinat şi dup-aia ars pe rug.

Un timp destul de scurt n-au mai funcţionat. Şi-a fost raiul. Pace şi linişte. Da' vezi tu, că a fost aşa, gen ultima ţigară. Ultima masă din The green mile. Pentru că s-au dat de trei ori peste cap şi le-au repus în funcţiune. Şi nu numai că merg, da' au venit şi cu upgrade. Nu mai ai pic de intimitate. Ştie oricine când eşti invisible, ce cont de facebook ai, în curând cred că bagă şi cameră video, să se asigure că dacă eşti invizibil, eşti şi cu mâna pe tastatură.



I scream from the top of my lungs,WHAT'S GOIN' ON! Câtă lipsă de respect poţi avea? Câtă curiozitate-ncape-n tine? Clar n-ar exista site-uri dacă n-ar fi muşterii. Şi cum spionii se încăpăţânează să apară, mă gândesc eu aşa că piaţa-i largă, şi mare, şi plină de curioşi. Şi mai că-mi doresc viruşi mari, viermi babani care să mişune pe site-urile de profil, încât după ce-ai prins unul să-ţi treacă pofta de spionaj virtual. Măcar prin puterea worm-şilor şi trojan-ilor să te lecuieşti.

Pân' la următorii nervi, la bună vedere!

4 comentarii:

  1. Acum serios, chestiile astea ar trebui interzise. Daca ai vreun maniac(a) care sa te verifice pe un site de acest gen, avatarul tau apare pe site-ul respectiv, care in mod evident are si o functiune de tip 'comunitate' care de fapt e un fel de socializare matrimoniala cu japca, si te trezesti ca-ti da nu stiu cine add ca ti-a vazut avatarul si cauta atentie.

    RăspundețiȘtergere
  2. asta e: pentru unii 1984 e manual ... pacat ca Orwell nu s-a gandit si la posibilitatea aceasta ... sau a fost doar prea optimist (crezand c-ar fi imposibila aceasta varianta).

    RăspundețiȘtergere
  3. @Mihai - Ar trebui interzise pentru că lezează intimitatea; da' cred că-s mai mulţi utilizatori decât cei care le vor desfiinţate.

    RăspundețiȘtergere
  4. @INTJ - măcar de-ar fi auzit de Orwell...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger