.

luni, 14 iunie 2010

Testează-te!

Femeile, mai mici sau mai mari, căsătorite sau nu, indiferent de rasă şi religie (doar dacă acest lucru nu contravine religiei lor), plastice sau naturale, blonde, brunete, şatene, multicolore, înalte, scunde, cu sau fără forme, în fustă, pantalon sau şalvari, pantofi, tenişi sau sandale, oricare le-ar fi zodia, convingerile politice sau gradul de cultură, toate (fără excepţiile care întăresc regula, bineînţeles) adoră testele. Nu, nu testele "barza", ci quiz-urile. Întrebările alea multe, cu variante de răspuns pe care le încercuieşti în funcţie de ceea ce ţi se potriveşte cel mai bine şi apoi, în funcţie de majoritatea de a-uri, b-uri sau c-uri, ori în funcţie de punctajul final, afli verdictul. Verdictul testului, adică.

Cea mai simplă metodă de a găsi un test e prin deja tradiţionalele reviste pentru femei. Fiecare dintre ele va conţine măcar unul. Urmează apoi categoria "grea", Internetul. Găseşti mii şi milioane de teste, testuleţe, testulici care să-ţi potolească "setea de cunoaştere".

Să ne înţelegem. Poate fi vorba despre quiz-uri gen "ce zodie eşti?" şi, cu toate că ştie răspunsul de câţiva ani buni, tot şi-l va face. Ca să vadă "dacă se potriveşte". Urmează categoria "ascendentului" şi, chiar dacă i s-a făcut harta natală de către un profesionist, tot îşi va face testul, din acelaşi motiv. Zodia în zodiacul amerindian, chinezesc, mayaş, european, occidental; pe toate le va încerca, pentru a afla mai multe despre sine.

Urmează categoria legată "de viaţă". Vieţi anterioare, vieţi anterioare în formă umană, vieţi anterioare în formă de animal, ce tip de animal, ce rasă de pisică, ce culoare de cal. Viaţa prezentă: cum se descurcă în o anumită situaţie, ar fi capabilă să fie amazoană, gangster, preot catolic; cum va muri, ce va spune când va muri, la ce vârstă va muri; ce defecte şi calităţi are; care dintre cele 7 păcate capitale le posedă şi de ce; meseria potrivită pentru ea, stilul de înbrăcăminte, parfumul potrivit, tipul de ten.

Categoria "relaţii": cu ce zodii e compatibilă în casă/în pat/în prietenie; ce fel de caracter are în relaţii, cum ar reacţiona dacă e înşelată, câţi copii va avea, ce sex vor avea copiii, cum e mai bine să "gestioneze" o ceartă, ce fel de casă i se potriveşte, care e camera ei preferată, ce fel de perdele sunt în acord cu personalitatea ei, ce fel de tip/tipă o va accepta aşa cum e, unde trebuie să meargă "la agăţat", ce replică să folosească, ce gen de muzică e pe gustul ei, cu ce mână mănâncă mai bine.

Într-un cuvânt, zeci, mii, milioane de teste inutile, al căror răspuns i se potriveşte sau nu. Dacă nu găseşte răspunsul care să-i fie pe plac, caută un alt test, cu aceeaşi temă, dar întrebări diferite, poate-poate vor ieşi pe aceeaşi lungine de undă. Bine, recunosc, chiar dacă i se potriveşte răspunsul, şi-i convine, tot va căuta şi restul testelor pe aceeaşi tematică, să se asigure că a găsit răspunsul bun.

Nici dacă rezultatul arată aşa, nu se dă bătută: "Într-o viaţă anterioară ai fost o ceaşcă, cu toarta puţin ciobită. Culoarea ta favorită e roşul, sau albastrul, sau galbenul, sau negrul. Ai toate şansele să devii preot catolic, ba chiar Papă, cu puţin mai multă ambiţie. Ţi se potriveşte mâncarea de gutui şi apa băută direct din undele reci şi curate ale Dunării. O să ai trei copii pe care nu-i vei cunoaşte pentru că-i vei abandona la naştere şi un câine maidanez alături de care vei îmbătrâni şi vei muri. După moarte, câinele îţi va mânca trupul şi nu vei atinge niciodată Nirvana."

Da, femeile sunt înnebunite după teste. Pot petrece ore-n şir făcându-le, analizându-le, discutându-le. Şi dacă într-o zi o vezi cu o figură lungă, hotărâtă să alerge 5 km pe zi, chiar dacă n-are nevoie, trebuie să ştii că Testul i-a prezis că va muri din cauză de probleme de obezitate, în aproximativ 2 luni. Şi testul poate să greşească, dar de ce să-şi asume riscul?

10 comentarii:

  1. Da' de ce esti tu rea si zici ca femeile adora testele astea?
    :)) Stai sa ma vezi PE MINE! Eu mi-am facut si unul al carui scpo era sa aflu... cat de repede pot sa raman insarcinat in functie de mancarea preferata si culoare. Si stii ce a zis? Ca as fi mai rau ca o iepuroaica =))

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu caut testele astea... nu neaaparat feminine. in general.Nu pt ca ma intereseaza ce rezultat imi dau, ci din curiozitate,pentru asanumita prostie generala! =)) cum e ca in toate tipurile de teste... (zodiacale, culoarea ochilor, si toate tipurile de teste descrise de tine mai sus) imi zic doar de bine?? ca zodia mea e ...... ca-s asa si pe dincolo...dar nimic din ce zic ...nu e adevarat!?
    Sigur, descrierea zodiilor se potriveste pentru ca e simplu sa zici ca racii is emotivi, sesbibili si romantici... findca se cunoaste dintotdeauna, sint caracteristici pe care le observi in persoanele fiecarei zodii.... nu e ceva ce se vede in stele. dar chestia cu viitorul, ca o sa fie schimbari si alte minunatii is prea de tot. Ce vezi in stele?? ca doar stelele is tot alea, si sunt in acelasi loc ; cum faci sa zici ca pana ieri, stelele aratau ca aveam problemele xxxxx iar azi imi zici ca ...luna care vine o sa am mare noroc!... unde vezi tu norocul meu? ca doar stelele nu isi schimba pozitia!! ce schimbari ai vazut?? =)) =))
    Asta este interesul meu! sa inteleg cum functioneaza mintea umana, si te asigur ca-s multi care fac ceea ce li se zice in teste si horoscoape

    se numeste psihologie, sau manipulare

    RăspundețiȘtergere
  3. asta asa e, cand eram in generala si eu faceam muulte quiz-uri de genul :))

    RăspundețiȘtergere
  4. @Alexiuss - gata, gata >:D<
    rectific, si fetele, si baietii fac teste:P

    RăspundețiȘtergere
  5. @Black Angel - pai, din placere sau din curiozitate, pana la urma toti ne gasim cate un test care sa ne fascineze:)

    RăspundețiȘtergere
  6. @dianna - hmmm, si acu' nu mai faci nici unul? nici unul mic, mic de tot?:D

    RăspundețiȘtergere
  7. si eu faceam cand eram mai mica, dar acum ma gandesc ce rost aveau? Adica oricum iti este scris ceea ce-ti este dat:)

    RăspundețiȘtergere
  8. @MidSuMmEr NiGhT's DrEaM - pai, atunci aveau un rost bine stabilit> guma, suc si inghetata:)) erau motive "grele", nu jucarie:P

    RăspundețiȘtergere
  9. mie imi par o mare prostie. pe mine nu m-au atras niciodata. sunt ce sunt. nu trebuie sa citesc nicaieri, nici in stele, nici sa fac teste psihologice sau nu, nici nimic.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Alina - hmm, cred ca tu esti exceptia:P

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger