.

marți, 17 august 2010

Asus-ul meu

Încă de la început trebuie să specific faptul că sistemele desktop au fost prima mea iubire. Pe vremea când am aflat ce-i ăla "calculator", laptop-urile nu erau decât nişte gadget-uri pe care le vedeam prin filme. Era "wow" să ai laptop, era ceva, era ca şi cum ai fi apărut cu maşinuţă teleghidată în copilărie, în faţa blocului.

Bineînţeles că lucrurile s-au schimbat. În parte. Adică sunt în continuare fidelă sistemului meu dar, dacă ar fi să-l schimb, l-aş schimba în mod clar, şi cert, şi indubitabil pe un Asus X61SL. Da, ştiu, X61SL nu spune mare lucru decât cunoscătorilor, aşa că ataşez poză, spre exemplificare.





Ca neofit în ale laptop-urilor mărturisesc cu lăbuţa pe inimă că m-a atras în primă fază design-ul. E gri, e clasic, e subţire. Se spune că e şi rezistent, adică nu risc prea curând să-l zgârii; n-am de gând să-i testez rezistenţa cu şurubelniţa, mă încred în cuvântul producătorului. În plus, tastatura "Chocolate" oferă confort la tastare, şi ăsta e un must; dacă tastatura nu m-ar satisface, ar fi un punct pierdut din start, pentru că am obiceiul de a tasta ore în şir.

Al doilea lucru care m-a atras la Asus X61SL e faptul că vine şi cu mouse optic. Am crescut cu mouse-ul în mână, joc joculeţe în care rapiditatea cu care te mişti este esenţială şi, fără el, joculeţele mele ar fi compromise.

O problemă cu care mă confrunt aproape zilnic e lipsa de memorie; am mărit-o, am renunţat la toate aplicaţiile inutile care mi-ar fi "mâncat" din ea, dar tot "your system is running low on virtual memory" îmi spune compul. Cu Asus problema ar fi rezolvată: are DDR2 800 MHz SDRAM, 2 x SODIMM soclu de expansiune până la 4GB SDRAM, ceea ce e net superior memoriei mele de 1GB. N-aş mai primi mesaje ameninţătoare, nu mi-aş mai face probleme că trebuie iar să tai din porţia nu ştiu cărei aplicaţii, m-aş lăfăi cu cei 4GB, m-aş simţi rege peste componentele mele.

Şi, în acelaşi spirit de "spaţiu", trebuie să spun că spaţiul pe hard e de 500GB, adică aş putea să stochez fără probleme filme, jocuri, poze, tot felul de nimicuri care mă încântă, fără a fi nevoită o dată pe săptămână să-mi frământ creierii cu ce mai pun pe-un dvd. Iar dacă se va întâmpla să mă întind mai mult decât îmi permite hard-ul, apoi acest laptop vine şi cu unitate optică, Blu-Ray DVD Combo şi DVD Super Multi, adică citeşte filmele, scrie dvd-urile; mai mult nu mă interesează de la o unitate optică.

Că tot veni vorba de filme, menţionez că are ecran 16" HD (1366x768) Color-Shine, boxe şi microfon încorporate, chip Azalia compatibil, cu efect 3D și full duplex şi suportă CODEC Audio pentru Vista Premium Logo. Cu alte cuvinte, pot să mă bucur de un film bun, imaginea e mare şi clară fără să am nevoie de ochelari, nu mai trebuie să transport boxele mai aproape, de fiecare dată când mă prăbuşesc pe canapea. Trebuie doar să-ntorc laptop-ul şi să dau "play".

Pentru specialişti, ar mai trebui să spun că are procesor şi memorie cache Intel Core2 Duo Procesor P8600/ P8400/ P7450/ P7350/ T6600/ T6400/ T5900/ T5850/ T5800/ T5750 : 2.4 GHz - 2 GHz, 1066-667 MHz, 3/2 MB L2 cache (lucru care pe mine mă bagă total în ceaţă, dar unii chiar pricep ce înseamnă toată chestia asta), că are cititor de carduri 8 în 1, că are cip video dedicat ATI Mobility Radeon HD4570, că e compatibil cu fax, modem, bluetooth V2.0, că are 4 porturi usb, plus port pentru monitor extern, că are cameră web de 1.3 Mega Pixel, că vine cu Norton Internet Security 2008, Adobe Acrobat Reader 8.0 şi NERO 8 Essentials şi că e compatibil cu Windows Vista/Windows XP. Merge pe bază de adaptor, are 2 ani garanţie globală pentru hardware şi 1 an garanţie pentru baterie.

Aceste detalii mă depăşesc; sunt mult prea tehnice pentru mine. Rezumând, zic eu că Asus X61SL mi se potriveşte pentru că e frumuşel, pentru că oferă o capacitate mare de stochare, pentru că mă pot juca în voie şi pentru că filmele, zice-se, le voi percepe ca o nouă experienţă cu el în faţă.

P.S. - Cu acest post "lupt" în Blogwars.

17 comentarii:

  1. Hehe, ia te uita ce OZN ti-ai ales :D

    RăspundețiȘtergere
  2. P.S. Imi place carcasa OZN-ului :D
    Bafta, Cami! :D Sa ne intalnim printre cei 10 :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar nu era nevoie să-mi faci în ciudă! Pe bune că nu era! :(

    RăspundețiȘtergere
  4. frumos, frumos:)
    ...îmi plac foarte mult bateriile la minunățiile astea :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Iulia Mihai - pai nu de alta vanam ozn-uri in copilarie;))

    sa fie! si clar sper sa fim printre aia 10;)

    RăspundețiȘtergere
  6. @Liviu - te consoloeaza cu ceva faptul ca nu-l am, doar mi-ar placea sa-l am?:P

    RăspundețiȘtergere
  7. @S - mie mi-a placut ca era gri si subtire:P

    RăspundețiȘtergere
  8. pfii, io-l vedeam bleu, dar cred ca e de la antireflexul ochelarilor mei:D. e gigea bre, iar articolul e in stilul tau clasic, deci io sigur te vreau printre aia 10, dar cu mine colega de banca, sa-ti pun coji de nuca pe scaun si sa iti soptesc la lectie:P

    pups

    RăspundețiȘtergere
  9. mai, nu zic nimic pen'ca mi-e frica sa nu ma napadeasca sinceritatea, dar nu ma pot opri sa nu iti dau un sfat, marcheaza postul la cautare pe categorii ca "asa nu", "sunt plictisit dar pot fi si mai plictisit", "m-am saturat de reclama, vreau sa citesc shi antireclama", "mai anost de-atat nu se poate", "and so on"...

    RăspundețiȘtergere
  10. @forfecutsa - pe bune ca e gri, si pe bune daca n-ai fi in stare sa utilizezi sus-numitele coji de nuci pe mine:((

    RăspundețiȘtergere
  11. @deus_pax - ma inrolez si eu in prima mea competitie serioasa ca "blogger", si tu zici ca e reclama:-??
    ce sa mai pricep, c-am zis ca e pt blogwars, si doar stii ca nu scriu chestii tehnice, si mai etichetata de-atata nu putea fi postarea:))

    RăspundețiȘtergere
  12. am zis ca-i reclama??? parca-i zisei antireclama :)) tu stii foarte bine, in calitate de manuitor al cuvintelor scrise (adiqtelea vezi bine - nu zboara), ca oricat de bine intentionatzi am fi, cand vine vorba de lucruri cu care nu avem secante ci doar tangentze, exista marele pericol sa alunecam in pacat, e acolo o limita dupa care oricat am dori s-o citim ca ironie, tot greseala de exprimare iese, si regret sa o spun, acest post abunda, lucru de-a mirarile, in nici unul din celelalte citite de mine nu am gasit nici macar o singura scapare.
    exemplu: "ar mai trebui să spun că are procesor şi memorie cache"... mrrrrrrr nu-i asa ca ai schimba total fraza daca ai stii ca procesorul contine acele buffere de cache??? imediat dupa inshiri o serie de procesoare culmea care au arhitecturi diferite, fara sens pen'ca ma indoiesc ca toate shi-au gasit cuib'shor in calculatoru' matale :))) si pe urma bomboana de pe tort, spui ca are cel mai simplu cititor de carduri si iti continui laudele vorbind despre cea mai banala placa video de pe piatza... si-acum vorbind despre performantzele calculatorului mie mi se par... comune??? cum sa lauzi asa ceva??? daq ma intrebai pe mine la acest tip de calculator trebuia sa te opresti strict asupra aspectului :))

    RăspundețiȘtergere
  13. @deus_pax - http://ro.asus.com/product.aspx?P_ID=qUF8yCE1igDpkUL8

    asta asa, pentru ca nu e nici al meu, pentru ca da, stiu sa ma joc cu cuvintele, dar la partea "tehnica" am zis de la bun inceput ca-s varza; in plus, nu l-am ridicat in slavi, am zis ca mi se potriveste mie, si asta fara sa cer parerea unui specialist in ale notebook-urilor.

    RăspundețiȘtergere
  14. Doamne, sunt atat de praf cu tehnologia asta...am un calculator vechi de cand lumea si cum peste o luna ma mut in Bucuresti, am fost nevoita sa umblu dupa laptop. Nu e nevoie sa spun ca toti termenii astia din informatica sunt pentru mine mai ceva decat limba japoneza :). Deci nu pot decat sa iti urez multa bafta in Blogwars si sa te vad prima! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  15. @chocolatfollie - pentru misiunea "laptop-ul", cauta un amic care sa se priceapa, si te rezolva el; altminteri te opresti, aidoma mie, asupra design-ului;))

    sa fie si multumesc mult >:D<

    RăspundețiȘtergere
  16. nahhhhh.....m-am uitat la tine...m-am uitat la calculator...mi-am intors din nou privirea la tine shi....nope, nu tzi se potriveshte...

    P.S.: :P

    RăspundețiȘtergere
  17. @deus_pax - deci raman la sistemul meu initial, traditional si de care ma leaga amintiri intregi:))

    P.S. - ;)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger