.

marți, 11 ianuarie 2011

Aşa grăit-a Guru-ul!

A existat o perioadă în care am crezut în bătrânelul cu barbă albă, în iadul ăla plin de cazane, în norişori pufoşi şi-n persoane în hăinuţe albe care cântă la harpă. Literalmente, vorbind. Adică, am crezut că e chiar posibil. Şi dup-aia am împlinit vreo 12 ani...

Nu, nu mă autoproclam atee. Departe de mine gândul. Nu poţi fi ateu şi să admiţi că sunt chestii mai tari decât tine, nu? Spun doar că, o dată cu copilăria s-a dus şi capacitatea mea de a crede în chestii nepalpabile, sau măcar din când în când prezente; sau în reprezentarea lor grafică. Pe bune acu', cum poţi să faci portretul cuiva pe care nu l-ai văzut niciodată? Şi să mai şi susţii sus şi tare că, în mod clar, aşa arată?

Dar nu, n-am chef de desfiinţare de mituri religioase azi. Am spus în ce nu cred. Evident că tre' să spun şi partea cealaltă... Cred cu tărie în două chestii; "what goes around, comes around" şi "what starts in chaos, ends in chaos".

Da, nu sună a religie de urmat, da' le-am probat. Le-am încercat, le-am simţit. Învăluindu-mă în aura mistică de guru, spun că merg, ţin, funcţionează. Pe o bucată mai lungă de timp, sau în momentul imediat următor.

Te-ai gândit cum ar fi să decupezi o rotulă? Ghici ce, juma' de oră după ai genunchiul rupt; acelaşi genunchi. Ai făcut mişto de-un taximetrist? Cât de curând un taximetrist va face mişto de tine. M-ai vizualizat cu cârligul de la undiţă adânc înfipt în ochiul drept? O, asta e grav... Fereşte-te de undiţe toată viaţa ta. Ai furat orice de la oricine? Stai fără grijă, în curând vei fi în aceeaşi situaţie. Şi da, orice ai începe în haos, oricât de pui-haos ar fi el, se va termina; nu oricum, ci într-un haos mai mare. Atât de mare că nu vei şti pe ce parte să scoţi cămaşa, dacă s-o scoţi sau s-o rupi direct, mă rog, panică totală, smuls de păr din cap, chestii din astea oareşcum apocaliptice.

Am uitat să spun că tonul folosit e unul şoptito-premonitoriu; aura a început să strălucească din ce în ce mai puternic şi scriu asta în stare de transă majoră.

Uneori cred că era mult mai uşor şi mai comod şi mai de dureri de cap nedătător să mă limitez la îngeraşii durdulii şi cârlionţaţi. Asta, sau o copilărie veşnică, ceea ce ar fi fost spooky de-a dreptul. În aceeaşi stare de transă mă-ndrept sprea a doua cafea; se pare că intensifică premoniţiile:))) Zi fără haos să aveţi; nu de alta, da' oricum apare neinvitat.

34 comentarii:

 1. Auzi, gurule, zi-mi dacă am înțeles bine lecția... :D Adică, conform principiului "what goes around, comes around", dacă cineva mi-a făcut ceva, înseamnă că în curând și io o să-i fac același lucru?...NU?!?!?... =))) Frate, ce tare e chestia asta... Merci, gurule, că m-ai iluminat cu înțelepciunea ta nemăsurată!...Acum știu ce am de facut... =)))))

  RăspundețiȘtergere
 2. presupun ca stii faptul ca omul are un reflex bine inradacinat de a incerca sa identifice o fata in mai tot ce 2 cat de cat oval: automat cauta gura, ochi si nas. problema apare cand se uita la o masca 3d: nu prea poate decide daca o vede din exterior sau din interior. noah, cam la fel (imho) si cu alea doua chestii ale tale: tinzi sa atribui intelesuri evenimentelor care te inconjoara.

  am reflectat candva in saptamanile trecute asupra notiunilor de bine si rau, pentru a reusi sa determin mai exact valoarea de adevar a ideii cum ca "binele invinge mereu raul". well, am ajuns la concluzia ca e tot doar o iluzie ... pe care ne chinuim din rasputeri s-o mentinem bine ... dovada clara fiind (imho) faptul ca niciodata acel bine nu e clar definit sau daca totusi se incearca o definitie ea e din start mult prea relativa (depinde de un anumit punct de vedere) pentru a fi "cea buna".

  concluzionand as spune ca fiecare traieste-n propriul univers ... in care (fie ca e constient sau nu de asta) e in acelasi timp stapan si sclav, creator si demolator, dumnezeu si diavol ... iar intr-al tau sunt convins ca cele 2 reguli sunt foarte adevarate, da' aia nu inseamna ca si in altele au aceeasi valoare de adevar. :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu sunt de acord. Adica lumea se poarta destul de frumos cu mine. Eu, in schimb, nu. Desi, faza cu ochi pentru ochi si dinte pentru dinte mi se pare mai mult decat ok. Iar cu religia, sunt atee cam convinsa (botezata, desigur, ca altfel cum?). Otherwise, blogul e fain. Ai un stil destept. Imi place.:)

  RăspundețiȘtergere
 4. http://lolgod.blogspot.com/
  enjoy :D

  RăspundețiȘtergere
 5. @Inache - păi, nu neapărat că o să-i faci tu:)) poate oricine altcineva dar da, va fi în aceeaşi situaţie la un moment dat... asta dacă nu se răsfrânge către următoarea viaţă=)))

  RăspundețiȘtergere
 6. @INTJ - hmmm... eu cred că sunt general valabile, doar că nu toată lumea vede/crede:-??

  şi da, binele şi răul sunt noţiuni relative; asta nu înseamnă că nu putem să găsim o notă comună între anumite părţi de bine/rău ale fiecăruia:)

  RăspundețiȘtergere
 7. @Nicoleta. - :)) păi, ai vrea să se vadă rezultatele imediat? nu merge aşa; se întorc atunci când te aştepţi mai puţin:-??

  ms, ms:)

  RăspundețiȘtergere
 8. și exact de-asta îmi place. e bookmarked, nu alta :)))

  RăspundețiȘtergere
 9. @IOana - o să arzi în focurile iadului celui fără de fund=))))))))))

  RăspundețiȘtergere
 10. mmmm.. abia aștept. wanna join me down there?

  RăspundețiȘtergere
 11. :D woohooo! what fun times we'll have :):)

  RăspundețiȘtergere
 12. @IOana - ce-o să mai râdem, şi-o să ne mai distrăm=)))

  RăspundețiȘtergere
 13. Mamăăă...ce răspuns deprimant mi-ai dat...:(( Altcineva, următoarea viață...waaaaaa...asta-i de sărit pe geam...:(((((
  Neeee...Revenge is mine!!!!! >:)

  RăspundețiȘtergere
 14. @Inache - hmm...nu e deprimant dintr-un motiv foarte bun: dacă altcineva "te răzbună" ai şi satisfacţia lucrului împlinit, şi rămâi şi cu karma curată=))))

  bine, acu', dacă tu vrei să provoci karma... e pe riscul tău:P

  RăspundețiȘtergere
 15. Gata, nu mă mai joc cu tine... :P Karma curată... C'mon... Dacă altcineva "mă razbună" se alege cu toată distracția... :(( Cred că varianta a doua sună mai bine...:P

  RăspundețiȘtergere
 16. @Inache - păi, se alege, da' rămâi tu cu o karmă intactă:D

  e pe riscul tău; să nu spui că nu te-am avertizat:D

  RăspundețiȘtergere
 17. :-L Mda... Bineeeeeeeeee... O las baltă...
  Sau îmi caut un alt guru... =))

  RăspundețiȘtergere
 18. @Inache - :-?? şi asta tot alegerea ta e; dar, din nou, atenţie la karmă=)))

  RăspundețiȘtergere
 19. Mamăăă... Aia nu, ailaltă nu... Ia zi tu atunci, prea înțelept și mareț guru, ce să fac???... :D

  RăspundețiȘtergere
 20. @Inache - :D alegerea e a ta; dacă te-aş lămuri, mi-aş pângări karma=))))))))))))))))))))))

  RăspundețiȘtergere
 21. Neeee...Zi că nu știi...:P Guru n-are treabă cu karma ca orice muritor de rând... D'aia-i guru, să dea sfaturi iluminatoare... =))

  RăspundețiȘtergere
 22. @Inache - ce-ar fi dacă guru-ul ar da răspuns la toate întrebările? adepţii n-ar mai simţi impulsul de a gândi de unii singuri:P

  RăspundețiȘtergere
 23. Da' poate adeptul chiar gândește singur, cu creierașul din dotare, dar e curios să compare varianta sa cu cea a maestrului... =)))))

  RăspundețiȘtergere
 24. @Inache - atunci să binevoiască adeptul să prezinte planul complet maestrului, şi acesta va da din cap aprobator dacă ideile vor fi pe aceeaşi lungime de undă:D

  RăspundețiȘtergere
 25. Aham... Deci, adeptul va alege varianta cu karma impecabilă... :P

  RăspundețiȘtergere
 26. @Inache - atunci guru-ul nu va putea decât să zâmbească aprobator:))))

  RăspundețiȘtergere
 27. Mdeah...desigur... :| Sau, cum ar spune chiar el, GURU-ul, "indubitabil"!!!...=))

  RăspundețiȘtergere
 28. @Inache - nici eu n-o puteam spune mai bine=)))

  RăspundețiȘtergere
 29. Hmmm...am scris eu aia?!?... Neeee...cred că eram în transă și vorbea guru-ul prin mine... =))))

  RăspundețiȘtergere
 30. Mooaaamăăăă...da' oare unde stătea guru în timpul ăsta?... =)))

  RăspundețiȘtergere
 31. @Inache - meditativ, în poziţie lotus, departe de deşertăciunile lumii=)))))))))))

  RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger