.

sâmbătă, 21 august 2010

Prima dată

Cică prima dată e cel mai greu. Adică, tocmai pentru că e prima oară, n-ar trebui să ştii ce să faci, cum să reacţionezi, în ce parte să te uiţi şi că, pe parcurs, te perfecţionezi. Capeţi experienţă, ştii ce şi cum, te descurci mai bine decât la început, devii messer. În plus, prima dată cică te marchează, nu uiţi niciodată acel prim moment, revine flash-uri flash-uri, te bântuie.

Prima dată când m-am urcat la volan, mi-a arătat nenea instructorul ce şi cum, mi-a dat vreo două indicaţii preţioase şi, în mod ciudat, de prima dată m-am descurcat bine; nu foarte bine, nu excelent, dar bine. Primele dăţi când am făcut parcări, întoarceri, porniri în pantă, mi-au ieşit bine. La examenul auto am făcut bine. Primele dăţi au fost bine. Când trebuia deja să am experienţă, să mă descurc, să dau dovadă de dexteritate şi profesionalism "volănesc", am buşit maşina; nu grav, doar bara din faţă, dar mi-a fost de-ajuns. Avea să fie "ultima oară"...

Prima dată când am aflat că "gay nu e ok", aveam vreo 7 ani, şi am conclus eu că vară-mii îi plac mai mult fetele decât băieţii; vară-mea care avea câteva luni, care trăgea la fete pentru că erau mai zâmbitoare şi pentru că, din 6 persoane, doar 2 erau bărbaţi. Şi-atunci reacţia mătuşă-mii a fost teribilă: "Doamne fereşte! Să nu mai spui asta niciodată!" Partea bizară era că eu habar n-aveam ce spusesem. Adică, mie-mi plăceau fetele şi era ok; vară-mea n-avea voie. Era ceva ciudat la mijloc. Evident că am uitat după o bucăţică de timp toată treaba, şi mi-am adus-o aminte acu', că veni vorba de prima dată.

Prima dată când a fost nevoie să formatez compul, m-am descurcat exemplar. Nu era compul meu, ştiam că trebuie să bag cd-ul şi să urmez instrucţiunile, am făcut aşa şi totul a mers de minune. A două oară, când a trebuit să repet faza pe compul meu, am stat câteva ore bune, am instalat toate programele de două ori, mi-a luat mai mult de juma' de zi; până la urmă, am scos-o la capăt. Aveam cu vreo 2 fire albe în plus, şi eram ferm convinsă că nu voi mai face chestia asta niciodată.

Prima dată când am fost la şcoală mi-a plăcut teribil. Eram în stare să stau acolo toată ziua, era pământul făgăduinţei, era locul multvisat şi multdorit. Aş fi făcut orice să mă lase ai mei mai mult la şcoală, eram entuziasmată că trebuie să învăţ şi să-mi fac lecţiile, îmi plăceau colegii mei, era o stare totală de euforie. A mai trecut un timp, şi nu ştiam cum să plec mai repede de la şcoală, cum să treacă mai repede partea cu făcutul lecţiilor, datul tezelor, bac-ul, admiterea, licenţa. Nu, n-a devenit mai bine în timp, a devenit mai bugabu, mai enervant, mai plictisitor.

Prima dată când am fumat, nu m-am înecat şi am tras direct în piept; am scos fumul, cu aer de cunoscător, direct pe nas. N-am înţeles mare lucru din fumul ăla de Monte Carlo roşu, dar n-am mai fumat ani buni de atunci. Când m-am apucat serios de fumat, m-am înecat şi-am tuşit, şi mi-a luat ceva timp până să nu mai ameţesc de la o ţigară întreagă.

Prima dată când am făcut o lucrare importantă - aka lucrarea de atestat, în clasa a-12-a - mi-am dat toată silinţa; am lucrat luni întregi la ea, ştiam tot ce mişcă în legătură cu subiectul cu pricina, mi-a plăcut teribil, m-am implicat, am bibilit-o pe toate părţile, eram în stare s-o pun în ramă ca să arate mai bine. Lucrarea de licenţă însă, am făcut-o în vreo 2 săptămâni, m-a lăsat rece, am făcut-o pentru că trebuia făcută şi nu puteam să scap de facultă fără. Nu mi-a plăcut, nu m-a pasionat, nu mi-a bântuit nopţile.

Da, mai sunt multe prime dăţi. Mă opresc aici, pentru că e prima dată când vorbesc despre prima dată, şi ce-i mult strică. Oricum e subiect lejer, de sâmbătă. Primele dăţi ale altora or fi fost diferite? Şi dacă da, celelalte dăţi au fost mai reuşite, sau au fost chix-uri totale? Tot aşa, de sâmbătă.

16 comentarii:

  1. Sincer,majoritatea primelor mele dăţi au fost groaznice,dar au devenit mai bune în timp.Acum nu ştiu care din noi e mai norocoasă.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Cristina - nu stiu daca se poate pune problema de noroc. eu ma amuz si acum ca am carnet dar nu l-am folosit decat o data:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Cât timp am învățat să merg pe bicicletă nu am căzut nici măcar o dată. După ce practicam de mult sportul, m-am făcut de râs în fața întregului bloc. :(

    RăspundețiȘtergere
  4. pot sa preiau ca pe o leapsa ? ;;) (leapsa rullz :)) )

    RăspundețiȘtergere
  5. Cum ti-a zis? "Acesta este volanul?!" :P
    Ideea e ca nu-mi plac deloc primele dati. Daca n-ar mai fi...

    RăspundețiȘtergere
  6. eh...acuma deeeee...primele mele datzi cu adevarat INTERESANTE, INEDITE si cu final cu totul shi cu totul NEASTEPTAT din pacate nu pot fi depanate pe un blog decent, abundand de bun simtz, cum este blogul tau :P excluzand aceste cateva "prime datzi" cu adevarat ieshite din tipar, toate celelalte respecta fara doar shi poate comunul "prima oara, n-ar trebui sa shtii ce sa faci, cum sa reactzionezi, in ce parte să te uitzi shi ca, pe parcurs, te perfectzionezi, capetzi experientza, shtii ce ahi cum, te descurci mai bine decat la inceput, devii messer"

    shi pentru ca-i zi sfanta zi de duminica...shi pentru ca melodia povesteshte in locul meu o foarte importanta "prima data" de-a mea...http://www.youtube.com/watch?v=K4top7V2GcA

    RăspundețiȘtergere
  7. @Liviu - eu am reusit sa intru cu bicicleta altcuiva intr-un sant; ca sa nu i-o stric, mi-am "stricat" genunchiul. nu grav, dar destul cat sa nu mai pot pedala muuult timp:P

    RăspundețiȘtergere
  8. @dreamr - pai, da, ca mi-a prezentat masina in toata splendoarea ei:))

    RăspundețiȘtergere
  9. buna, ti-am citit tot blogul si imi place enorm cum scrii. asa ca te-am adaugat in blogroll, si sper sa faci tu acelasi lucru daca iti place si tie blogul meu.
    te astept cu o vizita si un comment. si sa nu cumva sa te opresti din scris, ca o faci foarte bine.

    o zi frumoasa, Camelia,

    Miss Sunshine

    RăspundețiȘtergere
  10. @deus_pax - sa fie oare ironie cea de printre randuri? :-??

    nice song:)

    RăspundețiȘtergere
  11. @Miss Sunshine - multumesc frumos:) nici o grija, nu ma opresc;)

    si da, clar iti fac o vizita:P

    RăspundețiȘtergere
  12. s-a vrut un fel de ironie, da' se pare ca nu am gasit calea potrivita (ceea ce de altfel nu e de mirare :) nu mi se intampla foarte des sa gasesc forma care sa-mi fereasca afirmatiile de interpretari) so, mea culpa!

    RăspundețiȘtergere
  13. @deus_pax - ;)) in acelasi spirit "catolic", esti iertat, fiul meu:P

    RăspundețiȘtergere
  14. Asa de teama mi'e de unele primele datzi..:)) cel mai groaza imi e de prima data cand voi urca la volan... presimt ca a doua, sau mai bine zis a 10-a oara, va fi muuuult mai bine :))

    RăspundețiȘtergere
  15. @chocolatfollie - te descurci tu, stai fara grija:) ma repet, doar eu imi pot lua carnetul si sa uit de el in fundul sertarului:))

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger