.

luni, 13 decembrie 2010

Fight!

Dacă auzi din gura unui bărbat că femeile sunt rele, clar e misogin. Dacă auzi aceeaşi chestie din gura unei femei, una din două: ori are dreptate, ori ştie ea ce ştie. Discriminare, zic, pentru că da, se poate spune că unii oameni sunt răi, da' pe bune că faza cu femeile e adevărată. Spun asta "from the inside", şi s-ar putea să se creeze consiliu, pentru a fi judecată şi apoi arsă tradiţional pe rug, pentru că dezvălui secrete ce se-ncearcă a fi îngropate.

Pe bune acu'... Femeile sunt rele. Nu tot timpul, nu cu toată lumea, dar au aşa, un dram de răutate care a trecut demult pragul de maliţiozitate. Şi nu, contrar părerii generale, nu sunt rele cu bărbaţii. În nici un caz. Sunt rele între ele.

Să mă explic: dacă au pus ochii pe aceeaşi poşetă, sunt în stare să se bată pe ea. Dacă văd poşeta lor pe altă femeie, clar celeilalte nu-i stă bine deloc. Au ceva ce tu nu ai? O să simţi prin toţi porii chestia asta. Eşti mai slabă? Deja eşti aschidă. Ai mai multe kilograme decât ele? Baleno! Ai mai mulţi prieteni? Îi plăteşti ca să stea cu tine. Ştii mai multe bancuri? Neserioaso! Încă te uiţi la desene animate? Maturizează-te! Ai câştigat ceva? Oricum nu-şi dorea premiul ăla. Joci la loto? Sărăntoaco! Porţi doar blugi? Sigur ai picioare strâmbe. Ai fustă? Ce crăcănată eşti! Fumezi? Miroşi urât. Nu fumezi? Normal, "fetiţa lu' mama"... Nu împarţi amănunte personale? Pudibondo! Ai ceva ce vrea? Fă-ţi testamentul, nu se ştie niciodată când te va lovi meteoritul. Te-ai machiat? Da, iar te-ai boit. Te-ai tuns? Ce-a fost în capul tău, arăţi de parcă ai avea tifos. Îţi merge bine? Păi, la cât eşti de urâtă, măcar asta să-ţi iasă bine. Eşti frumoasă? Clar eşti proastă, doar nu le poţi avea pe toate. Ai fost promovată? Ştim şi noi ce trebuie să faci pentru chestia asta... Eşti blondă? Piţipoancă! Eşti brunetă? Te-ai vopsit, altfel n-ai avea culoarea asta. Ai unghii scurte? Ai mâini de bărbat. Ai unghii lungi? Vampo! Îţi place să citeşti? Tocilaro! Nu-ţi pasă de bani? Normal, au "mami şi tati". Şi lista poate continua.

Evident că astea-s cele mai mici chestii, cele mai nevinovate chiar. Pentru că da, femeile sunt capabile de mult mai mult. Pot să te desfiinţeze din cuvinte, pot să te chinuie până-ţi doreşti o moarte subită, îţi pot scoate ochii pentru că nu le place faţa ta, mă rog, multe chestii de genul ăsta. Şi, repet, nu, nu sunt aşa tot timpul, sau cu toată lumea. Depinde de ceea ce cred ele că le-ai făcut, sau că le-ai putea face. Depinde dacă vor să apere sau să cucerească. Până la urmă, depinde şi de cât de bine au dormit cu o noapte în urmă.

Din punctul ăsta de vedere, admir bărbaţii. Dacă au ceva de rezolvat spun în faţă. Fără să se ascundă după deget, fără să te facă să fierbi în suc propriu. Ba chiar mi se pare cinstită şi faza aia, cu rezolvatul problemelor printr-o trântă, după care-şi dau mâna şi împart o bere. Mă gândesc serios la cum ar fi să existe un fight club pentru femei, unde să-şi rezolve disputele, şi-apoi să stea la aceeaşi masă, cu un coniac în faţă. Mai au ceva de rezolvat? Înapoi în ring. Şi tot aşa, până când răutatea aia dispare. Dacă nu cu desăvârşire, măcar cât să nu-ţi mai vină să-ţi bagi gheara-n gât.

20 comentarii:

  1. doamne, deeeci you ruuuuuuuule! esti tare de tot:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Inseamna ca la mine,genele masculine sunt mai dezvoltate.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Fetita Junglei13 - în mod clar; din proprie experienţă spun;))

    RăspundețiȘtergere
  4. hehe, foarte tare!!
    tare's curioasa... pentru un barbat folosim termenul de misogin; dar la muieri ce fac rasa masculina sa cada in dizgratie cum le zicem :))?

    RăspundețiȘtergere
  5. :))) foarte adevărat. și obositor. și fight clubul ar putea fi o idee câștigătoare :D

    am observat totuși ceva: la bârfe și răutăți, ca la gătit, aproape toate femeile se pricep, dar multe mari talente apar dintre bărbați :))

    RăspundețiȘtergere
  6. @Ioana - oo, da:D sper;))

    :-?? bărbaţi messeri în răutăţi am întâlnit mai puţini:P

    RăspundețiȘtergere
  7. I say go for it, make it happen for the sake of all of us! :D

    daaa, puțini, puțini de tot, dar am întâlnit vreo doi care m-au speriat de-a dreptul. ( poate a fost elementul surpriză, nush)

    RăspundețiȘtergere
  8. @Ioana - :)) de mâine încep să pregătesc sala:)))

    hmmm...poate n-am cunoscut eu destui?:P

    RăspundețiȘtergere
  9. hmm... sau am fost eu pur și simplu norocoasă :)))

    RăspundețiȘtergere
  10. =)) =)) =)) Noooooooo, e clar ca nici tu nu mai ai toata "tigla pe casa" :)))
    Foarte tare! :)) Arsa pe rug, extra-crispy si celelalte.... :))))))))))))))
    Biiig hug! >:D< :*

    RăspundețiȘtergere
  11. Cata dreptate ai tu, Camelia! Chiar ieri am scris un articol pentru un concurs, iar administratora forumului mi-a spus ca trebuie sa particip cu unul original, nu copiat de pe net. Culmea este ca al meu era original, scris de mine 100% si nepublicat nicaieri in alta parte :)))
    Cand i-am spus sa-mi arate unde l-a mai gasit pe net, mi-a spus ca nu l-a gasit, dar la cat de bine suna, sigur e copiat :)))
    Nu mai comentez despre cati nervi a putut sa-mi faca...

    RăspundețiȘtergere
  12. @Alexiuss - :)) demult nu mai e intactă:))) da' altfel ar fi teribil de plictisitor:P

    big hug back >:D< :*

    RăspundețiȘtergere
  13. @clarra - deci femei vs femei clar se lasă cu mult sânge:D

    RăspundețiȘtergere
  14. dap ... asta-i o chestie pe care majoritatea barbatilor o ignora, uitand ca "e mai bine sa sai dusmani 100 de barbati decat o singura femeie".

    RăspundețiȘtergere
  15. @INTJ - :)) subscriu, ba chiar semnez şi parafez:D

    RăspundețiȘtergere
  16. http://www.youtube.com/watch?v=r2PM0om2El8 :-)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger