.

vineri, 6 august 2010

Pisipisimâţ

Femeile sunt pline de manii. Care mai drăguţe, care mai moderate, care pe ficaţi călcătoare. Oricum le-ai spune, tot manii se dovedesc a fi până la urmă. Că leşină lângă standul cu cosmetice, că înnebunesc dacă văd cu juma' de gram mai mult pe cântar, că fac criză de nervi când le spui că le-ar sta mai bine-n roşu decât în albastru; că refuzi sistematic să o laşi să te machieze, dar va încerca asta şi peste 50 de ani, că nu poate să aprindă aragazul decât cu chibrituri, în nici un caz cu bricheta, că se pitesc traumatizate în spatele fotoliului dacă au văzut un fluture mai mare sau mai ameninţător; că, în ciuda faptului că au 10 perechi de sandale, dacă n-o au şi pe a unşpea nu-s fericite, că trebuie să aibă jdemii de nuanţe de ojă, pe care nu le vor folosi never ever, că te hrănesc cu orice ocazie le pică în raza vizuală... Mă rog, chestii normale, cu care m-am obişnuit de-a lungul timpului.

Nu ţip când văd un fluture pentru simplul motiv că sunt prea ocupată să caut un papuc cu care să-l lipesc estetic şi artistic de perete, dar asta e deja cu totul altă poveste.

Azi va fi vorba despre baby-talk. Şi nu orice fel de baby-talk, ci de cel practicat de 99,9% dintre femei când dau cu ochii de o chestie simpatică, pufoasă şi drăgălaşă, care poartă generic numele de "animal".

Se realizează scenariul următor: un pisoi drăguţ, zburlit, puţin şpanchi, eventual cam murdărel şi cu figura cam turtită de somn. Se aduce în preajma lui o femeie. Care poate fi oricum. De la deja împământenitul butch, până la cea mai feminină, cea mai plină de graţie, sensibilitate şi preţiozitate femeie ever.

O dată intraţi în contact cei doi subiecţi, se va întâmpla în felul următor: ea, femeia adică, va face ochii maaari. Dintr-o dată va semăna extraordinar de bine cu personajele din desenele animate japoneze, ba chiar vei putea observa burbunelele de fericire în ochii deja măriţi de dragoste şi de încântare. Va bate în primă fază din palme, fericită. Ba chiar e posibil să facă şi faza aia, cu pocnitul tălpilor în aer, ca-n filmele vechi. Nu contează că e pe tocuri. Acestea dispar ca prin minune, pentru a-i da ocazia să facă faza aceea.



Apoi, spre disperarea probabilă a mâţei, o va lua în braţe. O va întoarce pe toate părţile, o va smotoci, o va pupa pe bot, pe urechi, pe perniţele roz, o va jumuli, o va drăgăni, o va guguli, vor deveni unul şi acelaşi corp. Să te ferească sfântul să-i sugerezi să renunţe la pradă, pentru că altminteri veţi întârzia! Îţi va trimite o privire atât de ucigătoare, că vei regreta instantaneu că ţi-a putut trece prin minte o asemenea aberaţie. Iar ea îşi va continua fericită ora de dragoste cu baby pisica.

Revenind la baby-talk-ul iniţial. Tonul i se va schimba total. Va avea cel mai dulce, plin de miere, tandru şi iubitor ton posibil; i se va adresa pisoiului traumatizat cu "vin' la mama"; "să pupe mama botul lui!"; "mânca-l-ar mama pe el de pisoi mic şi mumos!". Veţi auzi un limbaj nou, pe cât de inventat pe atât de universal valabil într-o conversaţie cu animalele. "Agiucu giucu giu, bugicucicu, uuu, ooo, pisipisimât" şi lista poate continua, cu aceeaşi termeni care, pe mâţul în cauză, se pare că-l dă pe spate. Va sta fericit, va începe să toarcă, va refuza sistematic să coboare din braţele alintătoarei femei. Mai desparte-i dacă poţi.

Dacă va vedea o mâţă dormind într-o poziţie specifică, va scăpa cu siguranţă un "ooo, ce drăguţ e!" cu o figură radiind de încântare. Uneori, mi-a fost teamă când am auzit fraza aceea cu "e atât de dulce, că-mi vine să-l mănânc". Nu de alta, dar din prea multă dragoste, ameninţarea suna cât se poate de reală...

Da, femeile vorbesc ciudat în preajma animalelor. Chit că, doar cu o secundă înainte, susţineau sus şi tare justeţea ideilor lui Kant, în nu'ş ce lucrare obscură. Animalele - şi pisoii în speţă - le transformă instantaneu. În ordinea asta de idei, consider că fiecare persoană ar trebui să poarte după ea un pisoi, în eventualitatea în care se iscă o ceartă. Te cerţi cu femeia, scoţi pisoiul, cearta kaput, pentru că nu va rezista tentaţiei de a se transforma din persoana nervoasă şi acuzatoare, în iubitoarea şi vorbitoarea de baby talk varianta mâţă. Efect garantat!

18 comentarii:

  1. Cred ca majoritatea asa este. Insa, probabil doar din iubire, din dragalasenie sau mil fata de animalut. Fiecare cum poate. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. "pupa-l-ar mama pe botic" :P
    este o metoda buna pentru a calma si "uraganele" mersi pentru pont :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Hmm :P... există varianta în care femeia, dacă a trecut de un anumit stadiu de draci, să folosească felina pe post de armă. Eu zic ca în loc de mâțe și pisici drăgălașe, să le dăm sare, să-și arunce în ochi, cu eleganță, în stil "ninja"
    =))

    RăspundețiȘtergere
  4. Și uite așa iubitul este pus pe locul doi, sau certat din cauza animalului. Pisicul este mai alintat decât el...

    Călca-l-aș pe coadă! >:)

    RăspundețiȘtergere
  5. who's in the picture???

    RăspundețiȘtergere
  6. @QED - prefer sa cred ca din iubire maxima:P

    RăspundețiȘtergere
  7. @dreamr - poate fi aplicata in orice moment de criza:D

    RăspundețiȘtergere
  8. @S - noo, ca nu vrem sa le ranim; vrem doar sa le "inmuiem". Iar matza nu va fi folosita pe post de arma, dintr-un singur motiv: sa nu carecumva sa pateasca pisoiasul ceva:D

    RăspundețiȘtergere
  9. @Liviu - nu e pus pe locul doi; doar ca nu poate atinge acel nivel de pufoshenie ca pisoiul:))

    RăspundețiȘtergere
  10. Hm....HA! :-?
    Ete ca nu m-ai vazut pe mine in preajma unui pisoi! Ma apuca toate alea, zici ca dau in mintea copiilor, nu mai stiu cum ma cheama si unde ma duceam, iar "giucu-giucu, da sa pupi io pe el/ea" e cea mai mica dintre formele de alint catre stimatul ghem de blana!
    God, I love cats!

    RăspundețiȘtergere
  11. @Alexiuss - :)) tre' sa fiti cute amandoi:)

    RăspundețiȘtergere
  12. ma refeream la pisoi, cat despre fiintza umana ce are onoarea sa tina in bratze pufoshenia,poi atata m-o duce si pe mine capu'...:)))

    RăspundețiȘtergere
  13. @deus_pax - :)) pai, era un motan pe care l-am deranjat din somn pentru ca aveam chef sa-l smotocesc. Nu-l cunosc, nu l-am mai vazut de atunci, n-am mai avut onoarea de-al guguli:P

    RăspundețiȘtergere
  14. care va sa zica eu sunt singura care ia ghemotocul de blana in brate si ii spune pe un ton suav: "tu-ti ceapa matii de panarama blanoasa ce esti" ?

    RăspundețiȘtergere
  15. @miri - trebuie sa recunosc ca e o metoda originala de a dezmierda pisica... :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Apropo de baby talk...mi-ai adus aminte de asta =))))) incepe din minutul 2:

    http://www.youtube.com/watch?v=UsG7mQ_kK0w

    RăspundețiȘtergere
  17. @chocolatfollie - :))) nu le am eu cu stand-up comedy-ul, dar partea cu baby-talk-ul m-a amuzat teribil. dementiala de-a dreptul=))))

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger