.

miercuri, 26 octombrie 2011

Cum vă place

"Cum îţi place supa" e o întrebare cât se poate de normală, dacă răspunsul aşteptat e "sărată, cu găluşte şi cu puţin piper". Nu în momentul în care o ai deja în faţă, o mănânci cu poftă şi, în loc să fii întrebat DACĂ îţi place, te-ntreabă CUM îţi place.

Mi se pune pata. Păi ce, sună mai de fiţe să-ntrebi "cum" în loc de "dacă"? E mai de bon ton? E ultimul trend în materie de expresii vintage? Mi se opreşte supa-n gât când aud întrebarea pusă-n felul ăsta.

Bine, recunosc, mi se opreşte mâncarea-n gât dacă mă întrebi orice în timp ce mănânc, pentru că am o parte tradiţionalistă-n mine care spune că la masă nu se vorbeşte. Nu de alta, da' îmi place să mestec fără să gândesc. Şi am o privire puţin cam tâmpă, neuronii sunt în stand by şi, cel mai probabil, nu o să-nţeleg ce mă întrebi, sau ce povesteşti cu vervă. Pe bune. Rare sunt momentele când vorbesc în timp ce mănânc, şi alea doar într-o anumită companie. Alminteri sunt tăcută ca un peşte.

Imaginează-ţi că mănânci brânză. Cu biscuiţi. Nu te gândi la combinaţie, ci doar la cantitatea de firimituri degajată de brânză în amestec cu biscuiţi. Ei, şi-acu' imaginează-ţi că mesteci, vorbeşti şi, la un moment dat, ţi se spune ceva al naibii de amuzant. Nu-i aşa că acum ăla din faţa ta e plin de firimituri? Împroşcat din cap până-n picioare de-un amestec nefericit de brânză cu biscuiţi. Brânză de burduf şi biscuiţi de Brăila. Mirobolant.

Acestea fiind zise nu. nnu faceţi conversaţie cu mine la masă, nu mă-ntrebaţi "cum" dacă mestec deja şi nu, în nici un caz nu amestecaţi brânza cu biscuiţii. Doar ca măsură de precauţie.

Pân' la următoarea dilemă, la bună vedere!

12 comentarii:

  1. Ce ma distrez la serviciu: sa nu stai acolo,ca e locul lui Q, nici acolo ca-i locul lui K,asta in conditiile,in care eu stateam intr-un colt si mai aveam putin si terminam de mancat.N-am zis nimic,niciun sunet,desi au mai urmat cuvinte asemanatoare.Stii ce era amuzant,niciuna nu ne spunea (mie si celorlalte trei,la fel de noi ca si mine) "sa nu stai acolo ca e locul meu",nu,fiecare zicea de locul alteia.Asa, si dupa ce am terminat de mancat am plecat afara si le-am zis "nici n-ati apucat sa va asezati si vi se duce pauza,ca voi ati stat de piticisme".A doua zi mi-am chemat colege noi,spunandu-le "haideti Alba ca Zapada,ca piticii iar incep,hai afara".
    Si asa ma amuz de fiecare data,cand revin de la masa de afara in sala de mese,pfaiii,dupa ce tin morala aia cu locurile, ai impresia ca sunt cele mai unite, dar de unde, dupa ce termina de mancat incepe barfa,ele intre ele, despre cele care intre timp le parasesc.Pfaii si ce rad,cand aud ca spun unele chiar de cele care le-au luat apararea,rad si plec,ca mi-e de ajuns pentru o zi.

    RăspundețiȘtergere
  2. De asta prefer sa mananc singur. Fara intrebari & fara prea multa atentie, ca-mi sta mancarea in gat. Si fara tacere din aia apasatoare, in care se aud sorbiturile fine de bors sau mai stiu eu ce-i prin farfurie.
    Sa mananc inseamna sa ma destind, al aun anumit nivel, trebuie sa fie fun, daca mananci cu cineva. De asta unul dintre lucrurile pe care le consider cele mai frumoase si faine, e sa iau masa cu un prieten. Sau cu mai multi :). Si atunci vorbesc. Da.
    Daca imi face placere compania, vorbesc :)Indiferent ca e vorba de o ciorba, sau un sandwich :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @Fetita Junglei13 - de obicei le doare mai mult de ceilalţi; cât altruism...

    şi da, femeile pot să se înjunghie foarte uşor pe la spate; şi fără remuşcări.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Torden - exact! fără să stai crispat că, vezi tu, nu ţii cuţitul cum trebuie, muşti din pâine sau pui prea multă sare:l

    RăspundețiȘtergere
  5. ... de asta prefer sandwich-urile, aşezat frumos pe jos :P

    RăspundețiȘtergere
  6. M-a amuzat imaginea interlocutorului meu plin de firimituri de branza si biscuiti... =))
    Nu m-am gandit niciodata la asta. Am momente cand nu vorbesc deloc la masa si momente cand mai degraba vorbesc decat sa mananc! Depinde si de starea mea si de mancare. :D

    RăspundețiȘtergere
  7. @Andera Y - e o imagine reală; şi de pus în practică, doar dacă-ţi displace total interlocutorul;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Mie imi place sa mananc la o masa mare, colorata, cu multi prieteni:) De vorbit? Hmmm, cred ca mai si vorbesc, dar nu excesiv. Sper :)

    RăspundețiȘtergere
  9. @Mihaela ( Catwoman) - între prieteni e altă poveste, deja:)
    şi-apoi, dacă-s mulţi prieteni, deja nu se mai cunoaşte că tac:))

    RăspundețiȘtergere
  10. Si daca ti-a scapat virgula? Daca a zis:
    Cum, iti place supa? :)))))

    RăspundețiȘtergere
  11. @Natural - nope, nu e nici o virgulă prin preajmă...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger