.

marți, 4 octombrie 2011

Nasol dă dragoste - p.4

Dacă mergi încălţat doar cu o singură şosetă sau cu un singur pantof, clar te cerţi sau poate chiar te desparţi de jumătate. Doar că, pe vremea când exersam chestia asta, aveam în jur de 6 ani. Şi Buţulache, care reprezenta cea mai durabilă relaţie a mea de până atunci, nu m-a părăsit încă vreo 10 ani.

Uiţi cuţitul pe muchie, te cerţi. Eventual nasol, nasol de tot. Aşa că ai grijă cum aşezi cuţitul în sertar; n-ai vrea să forţezi mâna sorţii. Pe acelaşi principiu funcţionează şi forfecuţul lăsat deschis. Ceartă majoră. Ai grijă şi-nchide-l, ba chiar sigilează-l frumos, în fundul sertarului, departe de orice mână cu intenţii necurate, care l-ar putea deschide, în aşa fel încât să provoace cearta de care te fereşti.

"Mă iubeşte, nu mă iubeşte, mă iubeşte, nu mă iubeşte..." Floare chelită de petale, ca să vezi dacă da sau dacă nu. De cele mai multe ori uiţi rândul, sari petale, te mai întrerupe cutare, de unde să ştii dacă e bună numărătoarea? Şi clar, dacă nu-ţi convine rezultatul, poţi spune că floarea avea un defect din fabrică, şi-i lipsea tocmai petala pe care o aşteptai cu sufletul la gură.

Nu te împiedica înainte de o întâlnire, ai grijă la pisica neagră, să nu cazi în canalizare, să nu-ţi cadă scara-n cap, toate superstiţiile pot fi aplicate şi pentru latura amoroasă a vieţii tale. Şi poţi găsi semne că se va întâmpla ceva rău în orice cană de cafea. Sau în cărţile pe care le baţi cu atâta dexteritate. Nu pricep de ce toate semnele sunt semne de ceartă, şi n-a inventat nimeni încă semne "de bine". Sau, dacă or fi existând, de ce nimeni nu ţi le spune decât pe alea prăpăstioase.

Pân' la următoarea dilemă, la bună vedere!

6 comentarii:

  1. pe prima eu o știam mai nașpa, dacă mergi doar cu un pantof-moare cineva.../:)

    asta cu pisica neagră e adevărată, clar tre' să fiu atentă la ea...dacă nu sunt și o calc, mă mușcă de picior! =)))

    sunt și semne "de bine". de exemplu, dacă mergi cu ochi-n soare, nu te uiți pe unde calci și dai într-un câh produs de fundu' unui cățel, cică ai noroc :D mai ales dacă ai ghete din alea cu multe striații, îți dai seama ce noroc imens te pălește când vine vorba să le cureți:)))
    sau dacă te împiedici cu dreptul=noroc maxim. și dacă te împiedici rău și-ți zdrelești genunchii, spargi nasu', rupi picioru' tot noroc e, că puteai să-ți rupi gâtu'...:)))
    a, la fel dacă se ușurează un păsăroi pe tine, o să ai un noroc de n-o să-ți vină să crezi/:)
    sau cică dacă îți dărâmă cineva marfa=se vinde... aha, și dacă dărâmi un set de pahare de pe raft, dup'aia se vând? :D

    RăspundețiȘtergere
  2. @Inache - nuuu, aia cu muritul e dacă te calcă pe picior;)

    şi pe toate le poţi interpreta după bunul plac, până la urmă...

    RăspundețiȘtergere
  3. varianta aia n-o știam?:D

    dap, important e să le interpretezi mereu în favoarea ta;)

    RăspundețiȘtergere
  4. @Inache - ei, şi ca să eviţi moartea, trebuia să calci şi tu, la rândul tău...

    exact!

    RăspundețiȘtergere
  5. ... stai ca mi-am adus aminte una "de bine"... cand iesi cu galeata plina in calea cuiva :))

    RăspundețiȘtergere
  6. @Torden - daaa, pentru că se întâmplă foarte des să faci chestia asta, nu?:)))

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger