Deci, presupunând că mi-aş pune-n gând să folosesc sus-numitul adaptor wireless, prima chestie pe care ar trebui s-o fac ar fi să-l ascund cât mai bine de tigrul care hiberează în interiorul mâţei mele. Bun, o să spuneţi, da’ poţi să-l înfigi cu încredere într-un port USB şi să uiţi de el. Destul de corect, da’ ar trebui mai întâi să-mi leg pisica la ochi, pentru a nu vedea unde ascund „inamicul”. Sau să aştept să plece prin vecini, şi-apoi pe furiş să-i prezint adaptorului noua lui casă.
Şi-acum, pentru că am reuşit să-l ascund, pot uita fericită de el, pentru că, la cât e de mic, nici nu-i greu să uiţi că-l ai prin preajmă. Ce face micuţul? Suportă rate de transfer de date de până la 150Mbps, atunci când este conectat la un device wireless 802.11n, fiind de 3 ori mai rapid decât o conexiune obişnuita 11g. Cu alte cuvinte, reţeaua mea va merge atât de rapid, că n-o să ştiu nici ce-a păţit, nici de unde vine minunea. Plus că-mi va oferi o rază de acţiune de vreo 3 ori mai mare, iar dacă mă decid să-mi iau, până la urmă, laptop, îl voi putea folosi fără grijă; n-are cum să se strice adaptorul, pentru că e atât de ascuns, încât e protejat; ca un melc în cochilie.
Aş putea să vă povestesc multe: cum am ajuns pe o planetă necunoscută, dintr-un univers solar necunoscut, şi adaptorul m-a ajutat să comunic cu familia mea de pe pământ; cum m-am folosit de-o gaură neagră, pentru a călători din prezent în viitor, şi să vezi minune! Adaptorul mergea fără nici o problemă! Cum mergeam eu prin deşert, fără apă, fără speranţă de salvare şi, datorită adaptorului magic, am prins semnal şi reţea şi-am fost găsită, pe jumătate moartă, dar cu micuţul strâns în pumn pentru că, de, nu puteam renunţa la el. Mai am şi alte scenarii. Da’ pe bune acu’. N-am nici o afinitate pentru SF.
Ce m-a încântat a fost că protejează mediul, consumând energie mai puţină; că cică e atât de deştept, încât ajustează automat puterea de transmisie în funcţie de distanţa pe care transmite şi de încărcarea CPU, pentru a reduce consumul de energie atunci când nu se foloseşte transmisia wireless.
Aşa că, la-ntrebarea „cum l-aş folosi”, răspund sincer, fără artificii: momentan, n-am nevoie de un adaptor wireless. Dacă l-aş lua, l-aş folosi cât se poate de simplu, pentru că da, interfaţa de configurare în 16 limbi EZmax mă va ajuta să-l configurez în câteva minute. L-aş fixa în portul usb, şi-aş uita total de el. Nu pot să spun că-mi va schimba viaţa pentru că, momentan, viaţa mea n-are nevoie de-o schimbare la nivel de gadget-uri.
P.S. – Super Blog, etapa 20.
... but does it work on Linux, MacOS, Haiku, Android? :D
RăspundețiȘtergere@INTJ - habar n-am:-?? :D
RăspundețiȘtergere