.

miercuri, 13 octombrie 2010

Cum am câştigat aproape milionul

Finalmente ceea ce Urania-mi prezisese drept fiind mare noroc mare, s-a-mplinit! Astrele s-au adunat într-un triunghi isoscel, ursitoarele şi-au dat întâlnire deasupra casei mele, tot universul şi-a canalizat energiile către mine; coruri de îngeri se ţineau de mânuţe şi cântau în cor "Aleluia" după ce, în prealabil, cerurile se deschiseseră pentru a-i lăsa să iasă; spirite, gnomi, iele, toţi au apărut în cale-mi pentru a-mi înlesni succesul. Au, inima! nu mă mai ţine de atâta bucurie, fericire, extaz.

Ieri am câştigat fabuloasa sumă de 820000 de dolari. Da, faceţi ochii mari, luaţi o gură de cafea pentru a vă reveni din şoc şi ascultaţi povestea mea:

Ca orice om actual, îmi verific mail-ul de muuulte ori pe zi; din obişnuinţă, din manie, din curiozitate. Ei, şi ieri, în timp ce-mi verificam a ţâşpea mia oară yahoo-ul, minunea s-a întâmplat. L-am văzut acolo; stingher, ca orice alt mail din spam. Am crezut că s-a rătăcit, că are nevoie de îndrumări pentru a ajunge la destinaţie, şi l-am citit. Ei, şi-mi spunea mie acolo că am câştigat. Că sunt fericita posesoare a unei sume destul de mari, că printr-o magie şi-o vrăjitorie adresa mea de mail a scos potul ăl mare.

M-am uitat la el; el s-a uitat la mine. M-am scărpinat româneşte în cap. Dacă aş fi avut cuşmă, mi-aş fi dat-o la fel de româneşte mai spre ceafă şi-aş fi fluierat a mirare. Da' n-aveam. Aşa că am fluierat a pagubă. Recunosc, cu lăbuţa pe inimă, că n-am câştigat la loto; poate doar la loz în plic, un alt loz, şi-ncă unul, şi tot aşa, până când ajungeam la cel necâştigător. Şi-am mai câştigat de câteva ori contravaloarea lozului de-abia cumpărat. Dar cam atât. Şi mi-am zis: "Madam Urania, ai nimerit-o de data asta!" Ce succes profesional? Loterie, frate, câştigată pe neve. Ăsta da noroc.

Nu, n-am început să ţopăi prin casă de fericire, pentru că nu-mi stă în fire. În schimb m-am aşezat ca un adevărat profesionist mai bine pe scaun, şi-am căutat de unde vine norocul ce m-a pocnit pe neaşteptate. Nu, nu sunt Toma necredinciosul, da' nici că mă loveşte meteoritul nu cred. Ei, şi ce să vezi? N-am câştigat doar eu; au mai câştigat mulţi alţii. Sume mai mari, mai pompoase şi mai făcătoare cu ochiul decât mine... Şi, pe lângă asta, nici unul n-a văzut, într-adevăr, suma cu pricina. Unii şi-au luat ţeapă, pentru că trimis comision după comision, şi-au tot sperat că, la un moment dat, contul lor din bancă va ajunge la 6-7 cifre. Alţii au şters din start mail-ul, pentru că era spam. Alţii m-au informat că e aşaa, un fel de schemă; o chestie care să te facă să ţopăi prin casă, să-ţi faci planuri despre cum vei cheltui suma cu pricina pentru ca, mai apoi, să te prinzi că nu, nu vei avea niciodată banii respectivi şi că, dacă ai fost atât de credul, atunci rămâi doar cu planurile alea faine. Bani, canci.

Mi-am şters o lacrimă imaginară, adunată în colţul ochiului drept. Cum? Pân' la urmă au încercat doar să mă păcălească? Cum? N-o să am 820000 de dolari în bancă? Cum, astrele, şi ursitoarele, şi universul m-au mai jucat o dată? Şi-apoi am trecut peste. Nu, nu mi-am smuls părul din cap de durere; nici nu m-am zvârcolit în chinuri groaznice, pentru că banii se fac. Dacă nu-s, tot aia. Dar da, aştept încă alinierea aia de planete care să-mi trimită un mail cu ce vreau eu să aud, nu cu sume importante pe care le-aş da pe gumă şi pe îngheţată.

20 comentarii:

  1. :)) am primit şi eu mailu' ăsta :))
    şi aceeaşi chestie am făcut-o şi eu ... "captură de ecran" :))

    :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @iculici - păi, să vadă şi alţii ce milionară sunt:))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  3. nu esti singura norocoasa :)))) si is fericitul castigator a unui premiu... doar ca nu era in dolari... ci in euro( are mai mare valoare) =)))

    RăspundețiȘtergere
  4. @Black Angel - waaa... deci am fost trasă-n piept la secţiunea "rată de schimb":))) păi, nu e frumos din partea lor; se cheamă discriminare:)))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  5. Fii fericita si cu mail-ul, eu nu am castigat niciodata nimic, nici macar la misto!:lol:
    Apropo, de concursul ala cu cel mai smecher blogger se mai aude ceva? S-a cam dat la fund sau mi se pare mie?:-?

    RăspundețiȘtergere
  6. Iti dai seama cata guma si inghetata ti-ai putea lua de banii astia ? : )

    RăspundețiȘtergere
  7. Si ma pregateam sa iti cer sa investesti intr-o afacere profitabila...sau sa-mi dia si mie de o scobitoare.
    :))

    RăspundețiȘtergere
  8. @chocolatfollie - cică noi, ăştia de n-avem noroc la bani, avem noroc în dragoste;))

    ăl mai şmecher blogger e deja pe la etapa 8:D

    RăspundețiȘtergere
  9. @stanciupetronela - pfooaaiii, milioane, catralioane, ultramegabilioane de chestii pufoase :X:X:X

    RăspundețiȘtergere
  10. @Fetita Junglei13 - când mă loveşte norocul pe bune, promit să dau de băut:D

    RăspundețiȘtergere
  11. La mine inca nu a ajuns celebrul mail, dar bine ca am aflat de la tine, ca sa nu am prea multe emotii degeaba :))

    RăspundețiȘtergere
  12. @Alexandra - ei, puţin-puţin tot o să ai când vezi acolo ditai suma; dar nu începe să faci planuri de cheltuire a lor acum, că ai fost avertizată:P

    RăspundețiȘtergere
  13. da-i mai incolo de zgarie-branza... nu au fost in stare sa-tzi ofere nici macar un milion in cap... amaratzii drq!!! trimite-le un mail cum ca nu vei baga in seama decat oferte de la un milion in sus:)))) la naiba, avem shi noi "o demnitate shi-o prestantza" ca sa citez din cel mai bun dushman al meu :)))

    RăspundețiȘtergere
  14. @deus_pax - io-te că la asta nu m-am gândit... adică, nu merit eu un milion?:)))
    acu' mă simt de-a dreptul jignită de oferta lor:)))))))

    RăspundețiȘtergere
  15. De pe Luna se vede ca-i spam :P
    Si cu toate astea probabil mai sunt multi care cred ca pot sa castige la loterie fara sa participe :P

    RăspundețiȘtergere
  16. @dreamr - :)) păi şi era în căsuţa cu spam; da' o strângere de inimă tot ai când vezi:P

    RăspundețiȘtergere
  17. Da si eu zambesc cand mai vad asa mesaje.
    Prima oara cand "am castigat", pe la inceputurile mele intr-ale internetului, nu stiam ce sa cred :) Chiar am castigat sau ce? Si acum cand imi aduc aminte rad de unul singur. Era un banner primitiv .gif si licarea mai ceva ca si un girofar :))

    RăspundețiȘtergere
  18. @dreamr - :)) am păţit-o şi eu; noroc că m-a avertizat persoana de lângă mine, aruncându-se asupra mouse-ului şi strigând în reluare "nuuu daaa cliiiickkk":))

    RăspundețiȘtergere
  19. Eu am si dat click si dupa aia sa vezi tu probleme cu calcuraretu'... Spyware, troieni, nu mai porneste "vinapu'", tot tacamu' :)

    RăspundețiȘtergere
  20. @dreamr - păi, dup-aia am aflat şi eu cauza panicii instantanee:))

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger