.

sâmbătă, 9 octombrie 2010

Cuţit real

Unii spun că aş fi sado-maso. Eu recunosc chestia asta, cu lăbuţa dusă sincer la inimă. Nu, n-am obiceiul de a mă tăia cu lama, sau de a folosi metode de tortură pe alte persoane. Nu de alta, dar mă gândesc şi la consecinţe. Adică, prea mult sânge de curăţat după... Dar pe bune dacă nu-mi plac cuţitele. Mici, mari, de vânătoare, zimţate, curbate; am avut o perioadă în care mi-aş fi dorit să-mi aducă Moş Crăciun un cuţit. Evident că nici unul n-a fost îndeajuns de îndrăzneţ pentru a-mi îndeplini dorinţa, dar încă mai sper...

Oricum, acum e vorba despre cuţite. Depre năbădăii care mă apucă în momentul în care vreau să tai o felie de pâine; una singură, subţire. Delicată şi numai bună de făcut direct sandviş. 1. De obicei nu cumpăr pâine, pentru simplul motiv că fabricile de pâine ar da faliment la câtă vânzare le-aş face. Dar, din când în când, vreau şi eu o felie de pâine. Nefărâmiţată, pentru că vreau să stea dreaptă, nu să tremure când mă iau de ea. 2. Niciodată nu găsesc cuţitul care să taie pâinea aia fărâmicioasă de-o ia tata. Frate, e de-a dreptul stresant să te trezeşti că, la ora 2 din noapte, n-ai cu ce tăia pâinea pentru că, ghici ce, cuţitul ăla mare, despre care ştiai că e baza, nu mai există. Că e uitat pe undeva, că nu e ascuţit, că – ghici ce – s-a tocit şi trebuie ascuţit, cuţitul ăla e maxim. Unu’ singur care mă satisface, şi ăla absent...

Aşa că da, am făcut ochii mari când am auzit că e promoţie la cuţite. Nu, nu sunt alea de vânătoare de le visam eu, dar pentru felia mea de pâine sunt exact ce-mi trebuie. Da, ştiu, fac reclamă, da’ e pentru Super blog... Cu de la Real dedicaţie, cuţitele Thomas Rosenthal, prin promoţia “Cuţite fără egal”.



Recunosc – din nou cu lăbuţa pe inimă – că până acu’ o bucată de timp n-am călcat prin Real. Pentru că mi se părea departe, pentru că n-aveam chef să aştept un maxi-taxi care să mă teleporteze până acolo, pentru că mă rezolvam mai rapid la magazinul din colţ. Şi dup-aia am stat eu şi m-am gândit: adică, de ce nu? Nu, n-o să spun că porţile raiului s-au deschis când am călcat în Real, da’ pe bune că e fain să pierzi vreo 2 ore printre rafturi. Pentru că da, eu stau, analizez, mă decid greu, mă rog, chestii din astea de fac femeile la cumpărături.

Dar, revenind la cuţite. Real-ul a scos campanie de fidelizare. Între 23 septembrie- 15 februarie, dacă ai strâns 20 de puncte pe baza bonului de cumpărături, ai reducere la cuţite. De până la 70%.

Da, pare ciudat. Din punctul meu de vedere, adică. Probabil că oricine altcineva ar auzi de promoţie la cuţite, ar vedea puiul tranşat mai cu spor. Mie nu-mi dispare din minte imaginea aia, cu Hannibal Lecter tranşând victimele cu pasiune. Şi pentru a nu le face să sufere mai mult, folosind un cuţit de calitate. Adică, din respect pentru victime. În momentul în care ar dori cineva să mă tranşeze, aş prefera s-o facă folosind un cuţit bun. Ascuţit, care să nu se îndoaie, care să ofere o tăietură artistică, dacă-mi e permis să mă exprim aşa.

Şi mai e o chestie: ca un fan al thriller-elor ce mă găsesc, cred că cea mai utilă invenţie în scenariu e setul de cuţite din bucătărie. La urma urmei, pâinea poţi s-o tranşezi şi cu un cuţit cu vârful rotund; dar pentru auto-apărare cel mai bine merge unul sclipitor (pentru efectul vizual), ascuţit (pentru siguranţa acţiunii) şi cu mâner ergonomic (pentru a şti sigur că nu-ţi scapă din mână în momentul în care eşti aproape salvat).

Da, campania celor de la Real e faină. Pentru gospodinele îngrijorate de aspectul feliuţelor de pâine, roşie sau muşchiuleţ; pentru cele care vor să taie săracul pui fără nici o problemă. Dar şi pentru cei care se gândesc la partea mai “noir” a problemei. Pentru cei care ştiu că oricând poţi avea nevoie de un cuţit bun, şi-n alte situaţii decât cele gastronomice.

P.S. – Super Blog, etapa 4.

16 comentarii:

  1. Haideeee mai, dar de painea feliata ce zici?:)))

    pupiiciiii

    RăspundețiȘtergere
  2. @Miss Sunshine - :)) păi, nu cumpăr pâine, iar ai mei nu se apropie de aia feliată:-??

    RăspundețiȘtergere
  3. Ei..., ai facut un articol pentru Super Blog pe cinste, in sensul c-ai inserat glumite si am zambit, citindu-l. Si mai e o chestie: am aceeasi problema cu painea si cu taiatul in feliute subtiri. Aveam, ca acum imi cumpar de-aia feliata neagra si-am rezolvat problema. Eu nu pot manca cu paine decat daca felia este subtire si taiata cat mai "artistic" :)) Cunosc promotia de la Real si am inceput sa strang timbre de-alea, doar ca pana fac eu 20 de bucati.... :) Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  4. @QED - săru' mâna:)

    păi, am şi eu vreo câteva...da' până oi ajunge la 20, mai e cale lungă:))

    RăspundețiȘtergere
  5. interesanta abordare >:) un criminal in serie la real dupa ce itzi citeshte blogul: ash dori un pic de consiliere, shtitzi, am probleme la taierea prin os, la definitivare am probleme cu bucatzelele de os ce pot ramane la locul faptei, pana acum nu am avut neplaceri, dar daq unui politzist ii vine ideea absurda sa cerceteze pe bune scena crimei??? apoi e problema taieturii de precizie, shtitzi, in bransha noastra e "vital" - shi facu cu ochiul vazand in zambetul complice al vanzatoarei ca a "prins" subtilitatea shi ca pragul amabilitatzii a fost trecut cu succes... pai - raspunse vanzatoarea - va pot oferi un set de cutzite INOX de cea mai buna calitate ce raspund exact nevoilor D-voastra shi promotzional o ruleta cu care masurand nu vetzi taia peste latzimea geamantanului de carat cadavre pe care vi-l oferim la jumatate de pretz... despre precizia cutzitelor ce pot sa va spun - shi scoase o tavitza cu scurgere, o puse pe tejghea, intinse mana deasupra ei - alegetzi orice cutzit...va rog va rog, nu va jenatzi - criminalul ridica un cutzit cu vadita reticentza shi ii facu o taietura ushor subdermica deasupra incheieturii - vedetzi??? - continua vanzatoarea dandu-i cu cealalta mana un garou facandu-l sa intzeleaga prin semne s-o ajute... criminalul se grabi sa il lege mishcat de atata solicitudine - vedetzi taietura??? LAAAA SEEEEEER, cat despre satar, trecetzi va rog in cabina de proba - cabina de proba??? intreba placut surprins criminalul - ei, zambi iarashi complice vanzatoarea, cabina de proba de la raionul de confectzii de vis-a-vis - aaaaaaaaa, excelenta idee zambi cucerit criminalul, fiind gata sa puna pariu ca la numarul mare de cliente de vis-a-vis toate cabinele de proba ar trebui sa fie ocupate de victime , dap, geniala idee, ashteptatzi 5 minute va rog - v-atzi uitat geamantanul - striga dupa el vanzatoarea - ah, scuze zambi incurcat criminalul temandu-se sa nu ii faca o proasta impresie cu privire la profesialismul sau....peste 5 minute se intoarse cu un geamantan shiroind de sange shi satarul curat ca lacrima - geniala ideea autocuratzarii, cumpar tot setul!!! - cum platitzi va rog??? - cash... - apoi amintindushi de posheta victimei - ba nu, cu card (era blonda, so, sigur are scris pe card codul PIN gandi el) - deschise geamantanul, scoase posheta, zambi trimfator la examinarea cardului, il intinse vanzatoarei, ea zambi a la "bine gandit" - intinse inapoi cardul - acesta refuza politicos - nu, va rog, pastratzi-l, ati fost extrem de amabila - shi pleca fericit... vanzatoarea il urmari cu privire duioasa pana dincolo de ushile transparente ale magazinului shi ofta ushor....

    P.S. - :))))))

    RăspundețiȘtergere
  6. Tulai Doamne cat ai scris, eu inca nu m-am apucat...inca o coc.
    Anyway, cand iti citeam primul paragraf credeam ca vrei scrie despre ce mi-a spus un prieteni ieri...
    ..Adica, i-am zis: ba, uite, m-au omorat astia, trebuie sa scriu despre cutite. el: o ba, pai e usor, scrie si tu ca nici un cutit din bucatarie nu taia suficient de ajuns incat sa-ti tai venele, dar noroc cu cutitele Thomas Roshental, care te-au salvat. :)))))

    RăspundețiȘtergere
  7. @deus_pax - :)) de ce nu te-am întrebat oare înainte de a publica "proba"? în mod sigur ar fi ieşit ceva muuult mai fain decât ce mi-a ieşit mie:))))

    P.S. - :D

    RăspundețiȘtergere
  8. @Winnetou - :)) good idea:)) păi, la subiect sadic precum cuţitele, nu merge decât o abordare sadică:P

    RăspundețiȘtergere
  9. poi, am precizat, abordarea ta e superinteresanta, eu nu am facut decat sa incerc sa o rescriu in tonalitatea cu care sunt obishnuitzi piticii mei:))

    P.S. - :D

    RăspundețiȘtergere
  10. @deus_pax - poi, da, da'ţi dai seama ce ieşea în caz de colaborare? muuaaaamăăă:P

    P.S. - :)

    RăspundețiȘtergere
  11. in cazul nostru "caz de colaborare" se transforma in "caz patologic" :))))))))))))

    P.S. - :D

    RăspundețiȘtergere
  12. @deus_pax - şşşş! vorbeşte în şoaptă, că s-ar putea să se prindă unde a dispărut Elodia:))))))))))))))

    P.S. - ;))

    RăspundețiȘtergere
  13. ehhhhh, eu dispar acum sa fac ceva cumparaturi...poate chiar la real...vorba aia, o trimit pe prietena mea la raionul de confectzii sa se distreze incercand nishte haine....iar eu la raionul de cutzite...>:)))))

    P.S. - muaaaaahhhhaaaaahhhhhaaa :D

    RăspundețiȘtergere
  14. @deus_pax - spor la cumpărături! nu lua nici un cuţit înainte de a-l testa:P

    P.S. - :)))

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger