.

luni, 29 noiembrie 2010

And...it's over!

Recunosc cu lăbuţa dusă sincer la inimă ca pe tot parcursul concursului că, în momentul în care m-am înscris, nu ştiam exact la ce să mă aştept. Adică, e prima mea participare şi da, mă aşteptam să fie mai extenuant. Să nu mai am timp să respir între probe, să-mi ia foc tastatura pentru că intru în pană de timp, să transpir în faţa monitorului răspunzând la probă după probă. N-a fost aşa.

Nu, nu zic că a fost uşor, ţinând cont de faptul că majoritatea probelor au implicat şi partea aia „tehnică”, la care eu mă pricep mai puţin. N-a fost uşor, nici pentru că a trebuit să descriu multe laptop-uri, în condiţiile în care, repet, eu mă uit la design şi-abia apoi la performanţă. N-a fost uşor pentru că a trebuit să-mi respect şi condiţia blogului meu, o postare pe zi, în afară de ceea ce scriam pentru Super Blog. Ce vreau să spun e că n-a fost pe cât de criminal mă aşteptam.

Dar s-o luăm sistematic pentru că, fiind ultima probă, respir uşurată şi răspund „ca la şcoală”, în ordinea întrebărilor:

- ce mi-a plăcut... Mi-a plăcut că am demonstrat că da, pot scrie la comandă, chit că nu-mi place. Că au fost şi probe departe de „tehnic”, axate mai mult pe partea personală a autorului. Că au fost sponsori care nu s-au supărat în momentul în care i-am criticat, sau în momentul în care n-am folosit periuţa. Mi-a plăcut c-am reuşit să-mi menţin stilul de a scrie, fără a mă gândi că părerea mea s-ar putea să nu placă şi să fiu depunctată pentru asta. Că aveam de respectat încă un dead-line în afară de cel personal. Că am învăţat ce înseamnă să scrii un adevrtorial şi mi-am dat seama că nu-i de mine. Că am văzut bloguri multe; unii scriind mai bine, alţii mai puţin bine, dar fiecare încercând să fie „pe felie”. Că da, m-a ţinut în priză.

- ce m-a făcut să particip până la final... Dorinţa de a vedea dacă pot. Dacă mă ţine să bag articol după articol şi da, evident, dorinţa de a vedea pe ce loc mă pot clasa. În plus, dacă încep ceva, îmi place să şi duc până la capăt. Şi mi s-a părut interesantă ideea unui „boot-camp” pentru bloggeri. Cine rezistă, cât rezistă, în ce condiţii, chestii de genul ăsta.

- de îmbunătăţit... Respectarea termenului de jurizare, în primul rând. Pentru că e puţin stresant să pui răspunsul la timp şi-apoi să aştepţi două săptămâni până se jurizează. Transparenţa criteriilor de jurizare; adică, să ştii pentru ce ai luat un anumit punctaj, ce ar fi trebuit să adaugi, ce n-a fost ok. Probe mai puţin repetitive, în ideea în care să nu fii nevoit să scrii de 5 ori despre acelaşi produs, singura diferenţă fiind firma producătoare.
Şi ar mai fi ceva, dar nu ţine de organizare, ţine de participanţi, şi nu ştiu dacă poate fi schimbat: am văzut prea mult sânge, prea multe cuvinte spuse doar de dragul de a nu tăcea. Prea multă invidie pe persoanele din fruntea clasamentului, prea puţin fair-play. Dacă s-ar putea impune o regulă gen „fair-play”-ul obligatoriu, ar fi ideal. Dar mă-ndoiesc că se poate.

În ordinea asta de idei am răspuns la cele trei întrebări. Ca să închei, spun aşa: da, voi participa şi la următoarea ediţie, cu toate că nu m-a întrebat nimeni. Bonus din partea casei. Nu din dorinţa de „monetizare”, pentru că un concurs ar trebui luat ca atare, ci pentru că mie nu mi-a lăsat un gust amar decât din cauza unor participanţi, care au folosit probele ca ring de vendetta. În nici un caz din cauza organizării.

P.S. – Super Blog, etapa 44.

12 comentarii:

  1. Aha! Deci a existat un concurs! Asta explica de ce nu am reusit sa tin pasul cu posturile tale. Mi s-au parut la un moment dat prea multe, prea lungi, prea amestecate. Deci concursul era vinovat:))

    RăspundețiȘtergere
  2. @Alexiuss - ;)) păi, da; o lună a fost cam amestecat. de acum, totul revine la "normal"; mă rog, normalul meu:P

    RăspundețiȘtergere
  3. Oh, Doamne, cat de blonda mi-s! Nu mai intelegeam ce naiba cauta Assus printre tarani -marlani si manichiura french =))

    RăspundețiȘtergere
  4. @Alexiuss - :)) păi, cred că a părut cam bizar:)) dar ar fi fost mai bizar să apară doar Asus, şi timp de o lună să tac total;))

    oricum, confuzia pe care am creat-o îmi întăreşte convingerea că trebuie să rămân doar la ceea ce scriu eu, fără "anunţuri publicitare":P

    RăspundețiȘtergere
  5. daca esti branwashed, cumperi fara sa stai pe ganduri tot ce are mar pe ca emblema. daca nu, citind orice articol despre restu' pietii ... fie el si de un subiectivism cras (sic!) ... ajuta la a alege bine si astfel (intr-un final) la "a fi fericit(a)" cu noua achizitie.

    RăspundețiȘtergere
  6. @INTJ - :)) tre' să recunoşti că Apple-urile arata chiar foarte bine:P

    RăspundețiȘtergere
  7. vorba ta: de gustibus. UL30A-A2 si UL30VT-A1 sunt ambele subtiri, puternice si parca unul dintre astea are si backlit keyboard. iar daca mai spun ca seria UL30A are battery life de "peste 10" ore (nu "pana la 10" ore), la un pret MULT mai mic ... eu prefer o masina cu care ma pot deplasa, nu una ce-o tin in curte/parcare s-o admire vecinii.

    RăspundețiȘtergere
  8. Finaly OVER! Welcome back sis! Te imbratisez. Mi-a fost dor de tine.

    OMG!!! It„s over, O v e r!!! I„m so so so happy!!!!!

    xoxxoxoxxoxoxoooxoxooxxoxoxoxoxoxoxoxoxoxooxxoxo

    Bro”

    RăspundețiȘtergere
  9. Sincere felicitari. Ti-am citit majoritatea articolelor participante si mi-au placut tare mult. Am sperat si eu sa pot participa, dar am ratat startul. Ce sa-i faci....poate o sa particip la anu'.

    RăspundețiȘtergere
  10. @INTJ - cred că vorbim pe picior de neegalitate despre maşinăriile numite laptop-uri:P

    RăspundețiȘtergere
  11. @Bogdan Popa - da' să ştii că am fost aici, chiar dacă printre picături:P oricum, mulţumesc pentru reacţia mai mult decât călduroasă >:D<

    bro, i'm home Xoxoxo

    RăspundețiȘtergere
  12. @Cosmin - ms, ms:)
    păi, la anu' poate ne batem în "condeie":P

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger