.

sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Egalitate, dar nu pentru căţei

Vreau ca, de acum înainte, sărutatul pe stradă să fie interzis. Şi sărutatul în locuri publice. Ba chiar şi sărutatul cu lumina aprinsă. Să fie interzis, frate, prin lege. Adică, dacă te-a prins, te-a ars. Amendă? Ce amendă? Direct închisoare pentru tulburarea liniştii publice. Şi numai pe întuneric să fie permis, cu toate uşile şi geamurile bine închise, cu cât mai puţin zgomot, eventual doar sub pătură. Sub pătură? Ce zic eu sub pătură? Să se facă dulapuri speciale pentru asemenea activităţi obscene. Pentru a ne păzi pe noi şi pe micuţele raze de soare care cresc sub ochii noştri de influenţa negativă a sărutului public. Pentru că e un microb; e scabros, e de-a dreptul pur şi simplu. Adică, cum îţi permiţi?

Nu, n-am căzut în cap şi nici nu m-a lovit meteoritul. Doar că dacă societatea iubitoare de dreptate şi cu un spirit justiţiar ieşit din comun s-a trezit că săruturile din faţa basilicii Sagrada Familia au fost obscene şi că ar fi trebuit să se apeleze la forţele de ordine pentru a le arăta lor că aşa ceva nu se poate, şi suntem familişti, şi tradiţionalişti, şi crapă fierea-n noi că persoanele gay nu s-a aşezat în genunchi şi nu şi-au turnat cenuşă-n cap în faţa Papei, mă gândesc eu aşa: totul a pornit de la sărut. Deci, interzicem sărutul. Da'l interzicem pentru toată lumea, ca să nu ne trezim cu procese pe tema discriminării. Corect?

Am sprânceana ridicată în acest moment. Pentru că da, totul a pornit de la Alexiuss, de la care am citit ce-a putut debita un om de televiziune. Şi, pe marginea celor spuse de el, părerea altora care gândesc la fel. Şi mi s-a făcut aşa un fel de silă, amestecată cu lehamite. Ne dăm rotunzi că suntem deschişi la minte, că vrem libertate, că îmbrăţişăm întru totul "nu cenzura". Da' dacă toate chestiile astea s-ar putea aplica doar pe propria persoană, ar fi perfect. Sau doar în grupuleţul ăla strâmt, care încă mai crede că Dumnezeu a făcut bărbatul şi femeia, şi mai era şi-un pom pe-acolo, şi-un şarpe, şi s-a-ntâmplat aşa ca Dumnezeu să-i dea bărbatului drepturi depline asupra femeii, ba chiar puterea de a-i mai da şi-o scatoalcă din când în când, şi au trăit ei aşa fericiţi, cu femeia pe post de fabrică de copii, până când au populat pământul, şi e aşa, un fel de poveste care e adevărată, deci ia tu, bunule creştin, piatra şi aruncă-n ăla de crede că dragostea e dragoste, indiferent de sex.

Şi-am auzit că cică faza cu sărutatul cuplurilor gay în faţa Papei a provocat multora scârbă. Că ar fi trebuit să se manifeste la ei acasă. Că, vezi tu, putem să tăiem fără nici o problemă porcul la Crăciun, şi nu avem nimic împotrivă să asistăm la execuţii, da' stomacul ăla atât de firav şi de gingaş nu suportă ideea unui sărut între doi bărbaţi. Că s-au oripilat, mititeii. Că s-au zvârcolit în pat noaptea, că au avut coşmaruri şi au rămas traumatizaţi pe viaţă. Şi, sincer, mă doare doi metri mai în faţă. Dacă eşti atât de bine închis în cutia aia, n-are decât să ţi se facă rău toată viaţa. Pentru că eu, sincer n-am auzit persoană gay care să spună că i se face rău când vede cupluri hetero sărutându-se. Şi nici nu am auzit pe nimeni cerând ca expunerea publică a sentimentelor să fie banată. Da', cum să zic, poate că unii trebuie să le-nţeleagă pe toate pentru că au fost acolo. Şi ştiu cum e să n-ai voie. Aşa că, dacă asta e soluţia, păi să interzicem pentru toată lumea, poate atunci bunii creştini vor pricepe cum e să vrei şi să nu poţi, pentru că nu e voie, sau pentru că se uită lumea câş la tine, sau pentru că rişti să ţi-o iei nasol de la capete pătrate.

Şi-nc-o chestie: majoritatea bărbaţilor straight au beculeţele aprinse în momentul în care văd două gagici sărutându-se. Aia nu mai e obscen. Nici indecent. Şi nici nu li se face rău. Ba chiar vor mai mult. Dar aceeaşi bărbaţi vor fi primii care vor strânge din pumni când vor auzi de bărbaţi gay; sau de legalizarea căstoriei, sau de drepturi egale din toate punctele de vedere. Asta oare nu-i ipocrizie?

O zi. O singură zi-mi doresc ca fiecare persoană care s-a gândit să arunce cu noroi într-o persoană gay, oricare ar fi fost momentul sau motivul, să trăiască în pielea respectivei persoane. Să vadă cum e să n-ai voie. Şi dacă după ziua aia are aceleaşi convingeri, şi-aceleaşi cuvinte, şi-aceleaşi palme de dat, înseamnă că da, crede cu adevărat ceea ce spune. Da' mă-ndoiesc sincer că vor redeveni aceiaşi oameni. Părerea mea.

10 comentarii:

  1. Si nu-mi explic de ce, cand nervii si ura ma parasesc, incepe sa-mi fie mila de ei. De cei ce cu degetul arata. Si ma intreb... oare-mi merita compasiunea?

    RăspundețiȘtergere
  2. @Bogdan Popa - mă-ndoiesc de faptul că merită compasiune; dar e o chestie care nu poate fi controlată:-??

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumos, mi-a placut postul asta. Nu e normal sa avem mentalitatea asta de cacat si sa-i judecam. Da'care-i problema? Libertatea inseamna sa poti face absolut tot ce vrei tu, insa fara a-i deranja pe ceilalti. Un cuplu gay cu ce deranjeaza? Si la fel, un cuplu lesbi?

    Alte scarbosenii sunt ok, sunt admise. Mentalitate de cacat...in afara nu exista asa ceva...

    RăspundețiȘtergere
  4. imho, te agiti degeaba: la momentul actual societatea inca mai are nevoie de outsourcing in problema supravietuirii. cand parintii nu vor mai fi o necesitate pentru societate (din toate punctele de vedere si tinand cont inclusiv de factorul aleator) atunci vor disparea multe din chestiile astea ... in fond suntem cu totii "the result of nurture applied on ressources supplied by nature".

    ca sa nu mai repet ce am spus despre ipocrizia umana si tinand cont de cele de mai sus, e usor de inteles tot mecanismul. de exemplu faza cu "beculetele aprinse": 2 femei si 1 barbat, sunt 3 "celule" ale societatii ... care nu da doi bani pe "cine pe cine iubeste" (atunci cand iubirea nu-i foloseste in propriile scopuri), da' care are nevoie de "noi forte de munca"/"celule noi" pentru a evolua/supravietui. asa ca, intr-un scenariu halucinant, ele doua se iubesc si masculu' impins genetic din spate le violeaza pe amandoua (vezi mai incolo "alpha male" mare si tare), societatea il "pedepseste"/"reeduca" pe masculu' caruia chiar ea i-a incurajat "raw masculinity" (ca deh: alpha male = big spender) si profita in continuare de cele 2 femei ... inclusiv de "noile celule" (doua sau mai multe) ce rezulta din cele 2 violuri. iar daca se nasc doar fete ... pica la fix textul cu "no to death penalty"! asta fiind povestea de baza ... adauga niste CGI, niste texte frumoase, niste "principii" si "valori", etc. ... si ai ditamai "reality show".

    RăspundețiȘtergere
  5. Din păcate, lumea în care trăim e plină de "capete pătrate". Prea multe! Și sunt prea înțepeniți în concepțiile lor învechite ca să poată fi schimbați... Majoritatea ajung să gândească așa pt că,pur și simplu se alătură turmei. Nu pot gândi cu capu' lor(acesta fiind de cele mai multe ori gol) deci, iau de bun ce aud în familie, la tv, la biserica,în grupul de prieteni cu care stau și pârâie semințe non stop... Ce nu înteleg eu e urmatorul lucru: cine-i pune, de ex, să se uite la un cuplu gay care se pupă dacă asta îi "scărbește"? O soluție pt ei, de fapt singura, ar fi să-și pună ochelari de cal când ies afară, că sigur neuroni n-or să le crească în mansardă...Așa ar fi toată lumea fericită! E trist când te uiți în jur și vezi în ce lume trăim!
    Dar, din fericire, nu sunt toti așa... :)
    >:d<

    RăspundețiȘtergere
  6. @Miss Sunshine - din punctul meu de vedere nu există chestii "scârboase" atât timp cât ambii parteneri sunt de acord; şi ce fac împreună, nu cred că afectează pe nimeni în afara lor; chiar dacă "o fac" în public:-??

    RăspundețiȘtergere
  7. @INTJ - aaaauuuu! e complicat ce ai zis tu acolo:))

    concluzie: o să fie o societate mai bună când copiii vor fi făcuţi la incubator?:)))

    RăspundețiȘtergere
  8. @Inache - eu tot sper că citind ba una, ba alta, îşi vor schimba părerea; sau măcar juma' de părere...poate:)

    RăspundețiȘtergere
  9. as spune ca doar am descris realitatea ... asa cum e ea, renuntand la ambalajul colorat si sclipitor ... si exagerand nitel (element esential unei distopii de calitate). da' neavand talentu' lu' George Carlin am fost mult mai sec. ;)

    raspuns la intrebare: dupa criteriile noastre nu va fi in nici un caz mai buna. da' dupa criteriile lor (a celor ce se vor naste intr-o "fabrica de copii") sigur va fi ... iar societatea isi va fi atins punctul culminant al evolutiei.

    schimbarea aia de juma' de parere n-are nici ea sanse prea mari, prima piedica fiind cea economica. pana acum vreo 20-30 de ani, target-ul in vanzari erau parintii (initial sotul, apoi cand au inceput si femeile sa castige, amandoi). da' cum "profitul tre' mereu sa creasca" ... din ceva tot tre' sa creasca si el ... s-a identificat un nou target pentru un segment de piata cu potential (pe atunci) neexploatat: copilul. asa s-a ajuns unde suntem azi ... consumul fiind mult mai mare (fiecare target are propriile bunuri de consum) si asta a dus implicit la profituri mai mari. btw. tot asa a aparut si piata pentru produse destinate animalelor de companie si plantelor de casa. deci daca initial profitul era mic, odata cu dezmembrarea familiei in consumatori separati, el a crescut ... si (teoretic) actionarii au prosperat. noah si din punct de vedere al profitului ... cineva chiar mai crede ca o societate care are la baza consumul va permite casatoria intre gay/lesbi? le va permite sa bea fericiti o sticla de vin bun (ca doar nu au de gand sa se imbete de necaz), sa faca apoi sex si sa doarma intr-un singur pat dintr-o singura casa? pai nu iasa mai multi bani daca-s amandoi nefericiti, bea fiecare (macar) o sticla de vin si doarme in propriul apartament/pat ... ca maine zi sa o ia de la capat?

    ar mai fi de discutat si despre perceptia generala distorsionata a lui "afara" ... ca americanii aia "model" au avut nu demult probleme cu un presedinte de-al lor (faptul ca a mintit e imho doar o perdea de fum menita sa ascunda adevaratele motive), ba chiar au preferat alternativa cea mai naspa posibila (Bush) si au platit foarte scump (vezi istoria Katrina) ... doar pentru ca desi declarativ n-au probleme cu sexualitatea, de fapt majoritatea a explodat cand a aflat ca si presedintelui ii place cate un blowjob.

    RăspundețiȘtergere
  10. @INTJ - prefer să cred că, o dată şi-o dată, lucrurile se vor schimba; nu neapărat în bine, cât doar schimbare:-??

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger